Trikalascore

Ο Αστυνόμος Α’ Αρίστοτέλης Σιακαβάρας ενημέρωσε τα Ερασιτεχνικά σωματεία για το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με περιστατικά βίας στα γήπεδα

Tην περσινή αγωνιστική σεζόν είχαμε κάποια περιστατικά βίας στα ερασιτεχνικά γήπεδα του νομού, με δικογραφία και έτσι ο Πρόεδρος της ΕΠΣΤ Θανάσης Μπουτζιώλης , κάλεσε τον αρμόδιο Αστυνομικό Α’ κ. Αριστοτέλη Σιακαβάρα, να ενημερώσει τις ομάδες για το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, που προβλέπει φυλάκιση και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, σε ανθρώπους που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους επεισόδια.

Συγκεκριμένα ο κ. Σιακαβάρας τόνισε:
Λόγω του ότι κατά την περσινή χρονιά είχαμε κάποια περιστατικά με δικογραφία σε αθλ χώρο κ στο ερασιτεχνικο είχαμε μιλήσει με τον πρόεδρο της επστ γισ να προλάβουμε καταστάσεις τη νέα σεζόν. Έτσι με αφορμή την κλήρωση μας κάλεσε περισσότερο για να ενημερώνονται οι ομάδες ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών επειδή είναι ερασιτεχνικά σωματεία.

Έτσι λοιπόν τα βασικά είναι ότι ο αθλητικός νόμος εφαρμόζεται σε περίπτωση που γίνονται αδικήματα με αφορμή μια αθλητική εκδήλωση πριν κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή.

Μπορεί να είναι σε μια εγκατάσταση αθλητική αλλά και μακρυά πχ σε ένα δρόμο. Οι ποινές είναι πλημμεληματα αλλά εφόσον κατά δικαστούν δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, δηλαδή πάνε φυλακή. Επίσης έχει μεγάλα πρόστιμα από 3.000 έως 6.000 ευρώ για τους ερασιτέχνες αθλητές που καταδικαστουν και άλλες ποινές όπως απαγόρευση ειδοσου στα γήπεδα από 2 έως 5 έτη και να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα κατοικίας 2 ώρες πριν τον αγώνα της ομάδας του. Γενικά ο αθλητικός νόμος είναι αυστηρός υπάρχει μεγάλη βαρύτητα και οι ποινές θα είναι αυστηρές εφόσον υπάρχει καταδίκη. Αφορά κατά κύριο λόγο φιλάθλους αλλά σε τοπικό επίπεδο και οι ερασιτέχνες έχουν ευθύνη και επίσης εφόσον γίνουν ζημιές σε δημοτικές εγκαταστάσεις ενδεχομένως να επιβαρύνουν και τα έξοδα αποκαταστασης τις ομάδες. Το ζητούμενο είναι η ποδοσφαιρική κοινότητα να προλαμβάνει τέτοια φαινόμενα να δίνει το καλό παράδειγμα και να προάγει την ευγενή άμιλλα. Πιθανόν να κάνουμε και μια ημερίδα για το θέμα αυτό. Αρθ 41στ έως 41 Ι του νομου 2725/1999 περί ερασιτεχνικου και επαγγελματικου αθλητισμού.
Και επίσης όλα τα αδικήματα είναι αυτεπαγγελτα δλδ δεν χρειάζεται να κάνει μήνυση αλλά εφόσον πληροφορηθεί η αστυνομία ξεκινά την έρευνα πχ από ένα δημοσίευμα η αν πάρει ένας στο 100.
Επί της ουσίας ο νόμος πιο πολύ αφορά λέσχες φιλάθλων και οπαδική βία οι αλλαγές που έγιναν με νέες απαιτήσεις ηλεκτρονική καταγραφή των μελών της λέσχης και χωρίς ποινικό μητρώο .
Και εν κατακλείδι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να έχουμε εικόνες όπως πχ τον περσινό τελικό ΕΠΣΤ Νεοχωρι Μετέωρα με πληθώρα φιλάθλων χωρίς να γίνει το παραμικρό και όχι εικόνες με επεισόδια και έκτροπα που απομακρύνει και τον κόσμο από τα γήπεδα. Έχει γυρίσει την πλάτη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο φίλαθλος μην την γυρίσει και στο ερασιτεχνικό!”

Η φωτό από το Sportskalampaka.gr

Leave your vote

Related posts

ΑΠΣ Τρίκαλα: Καλό καλοκαίρι!

admin

Ο Φορτουνης πέτυχε το πιο γρήγορο Ευρωπαϊκό γκολ του Ολυμπιακού

admin

Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στα Τρίκαλα-3.428 σε όλη τη χώρα

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.