Το διακύβευμα των 37 εκατομμυρίων ευρώ και πως οδηγήθηκε η Εισαγγελία στο ένταλμα σύλληψης του μεγαλοπαράγοντα ΠΑΕ

Η Αστυνομία συνεχίζει και αναζητεί τον μεγαλοπαράγοντα ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης που διαφεύγει της σύλληψης. Τι οδήγησε όμως στο ένταλμα; Η μεγάλη κόντρα για τα καταστήματα ευρείας κατανάλωσης και η διαμάχη για τα 37 εκατ.ευρώ.
Μια διαμάχη ετών ανάμεσα σε δυο πρώην συνεταίρους και ένα θεόρατο χρέος κρύβονται πίσω από το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε και εδώ και μέρες έχει οδηγήσει τον γνωστό παράγοντα της Θεσσαλονίκης να κρύβεται προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Η Εισαγγελία Βέροιας έχει εκδώσει εδώ και μέρες το ένταλμα που αφορά χρέη προς το Δημόσιο. Αυτή είναι η μία πλευρά του μεγάλου χρέους που έχει προκύψει από την πολυετή κόντρα καθώς υπάρχει και μια ακόμα που αφορά πάνω από εκατοντάδες εργαζόμενους που αναμένουν ακόμα τα δεδουλευμένα ετών.

Ωστόσο το συγκεκριμένο ένταλμα σύλληψης προέκυψε από μία κόντρα με τεράστιο διακύβευμα: 37 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ποσό που επί της ουσίας είναι οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο μεγαλοπαράγοντας μετά τη διάσπαση της εταιρίας εμφανίζεται ως οφειλέτης στο Δημόσιο για ποσά, τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί, χωρίς μάλιστα να είναι μεγάλου ύψους αλλά αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του παγόβουνου.

Η Αστυνομία πάντως δεν έχει μέχρι τώρα καταφέρει να βρει τον μεγαλοπαράγοντα που διαφεύγει της σύλληψης και από το περιβάλλον του εκφράζεται η βεβαιότητα ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προκύψει δικαστική επίλυση του θέματος.

sdna.gr

Related posts

ΚΔΑΠ Μάθηση: Εδώ όπου η μάθηση και η δημιουργική απασχόληση συνυπάρχουν αρμονικά

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων ΕΣΠΑ συναντήθηκε η Χρύσα Ντιντή

Σε περισσότερους από 145.000 νέους 18 και 19 ετών το Youth Pass 2024