Τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή του δεύτερου κλεισίματος στην εστίαση και ο κλάδος αναζητά τρόπους επιβίωσης, αφού το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό για πολλούς επαγγελματίες στα Τρίκαλα.
Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, σώζοντας ο,τι σώζεται, αρκετοί είναι επιχειρηματίες στα Τρίκαλα που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και επέλεξαν να μην κατεβάσουν ρολά και να συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα του take away και του delivery.
«Είναι δώρο, άδωρο, αλλά τι να κάνουμε; Προσπαθούμε να σώσουμε τον κλάδο από τον γκρεμό» τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφετεριών Τρικάλων κ. Γιώργος Ηλιάδης, θέλοντας να μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί. Και πρόσθεσε ότι ο κλάδος της εστίασης είναι ο μεγάλος ασθενής τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας του κορωνοϊού. Για το σενάριο που θέλει την εστίαση να ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δύσκολα θα καταφέρουν τα καταστήματα να λειτουργήσουν.
«Η αίσθηση είναι ότι δε θα ανοίξουμε» πρόσθεσε.
Η ΠΟΕΣΕ ζητά μεταξύ των άλλων ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου με μη επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους κατ’ ελάχιστον του ποσού των 5.000 ευρώ, επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη-εργαζομένου) για το επόμενο 6μηνο, μείωση για το 6μηνο Οκτώβριος 2020 – Μάρτιος 2021 κατά 40% του ενοικίου, μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες στις 30/4/21 και την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη (τέλος κατάληψης πεζοδρομίου, πλατειών και Δημοτικού Τέλους 0,5% & 5%) για το επόμενο 6μηνο.
tv10.gr