Στη Super League ο Ιωνικός, στο μπαράζ ανόδου η Ξάνθη

Συναρπαστική ήταν η τελευταία αγωνιστική της Super League 2, μετά το πέρας της οποίας ο Ιωνικός εξασφάλισε την απευθείας άνοδο του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και η Ξάνθη θα διεκδικήσει την επιστροφή της στη Super League σε μπαράζ με τον Παναιτωλικό.
Το τελικό 2-1 υπέρ του Ιωνικού κόντρα στον Εργοτέλη με ανατροπή, χάρισε στην ομάδα της Νίκαιας την 1η θέση, εξασφαλίζοντας έτσι την απευθείας άνοδο, ενώ όσον αφορά στην Ξάνθη ξεπέρασε το εμπόδιο του Λεβαδειακού με 1-0 και με αυτό το τρίποντο τερμάτισε στη 2η θέση, αφήνοντας στην 3η θέση τον Λεβαδειακό, ο οποίος παραμένει στη 2η κατηγορία, όπως και ο τέταρτος Εργοτέλης.
Αναλυτικά η βαθμολογία των πλέι οφ της Super League 2:
1. Ιωνικός 53
2. Ξάνθη 51
3. Λεβαδειακός 50
4. Εργοτέλης 48
5. ΠΑΕ Χανιά 42
6. Διαγόρας 30
Ας δούμε τι συνέβη σε κάθε μία από τις αναμετρήσεις.
Ιωνικός – Εργοτέλης 2-1 (74′ Μουμίν, 81′ Μάναλης – 60′ Κοκκίνης)
Στη Νίκαια το πρώτο μέρος κύλησε δίχως την μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο 4΄ σουτ του Σινγκ για τους γηπεδούχους, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Κατσιμήτρου. Στο 18΄ ήταν η σειρά του Εργοτέλη να απειλήσει την εστία του Αναγνωστόπουλου, η εκτέλεση φάουλ όμως του Μανουσάκη, δεν είχε την κατάληξη που αυτός θα ήθελε.
Με το πέρας της ώρας οι δύο ομάδες πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ, χωρίς όμως να μπορέσουν να το πετύχουν… Στην επανάληψη και για την ακρίβεια στο 60΄ ο Εργοτέλης κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη σε πλασέ του Κοκκίνη…
Ο Ιωνικός μετά το γκολ που δέχτηκε πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 74΄, όταν ο Μουμίν, μετά από λάθος που έκανε ο Κατσιμήτρος… έφερε το ματς στα ίσα. Νωρίτερα και για την ακρίβεια στο 73΄ ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσέλιου…
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους και στο 82΄ έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Μάναλη να κάνει το 2-1… Στις καθυστερήσεις ο Εργοτέλης έμεινε με εννιά παίκτες, λόγω της αποβολής του Πέιου κάτι που έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο τους, στο να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα…
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ιωνικός (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Αμπούντ-Ομάρ, Σινγκ (67′ Πλατέλλας), Παπαγεωργίου, Κύργιας, Κοτσώνης (22′ λ.τ Μουστάκης (67′ Μάναλης), Γκοτσούλιας, Μουμίν, Ματσούκας, Ρόλε, Κουϊρουκίδης (67′ Κάστρο).
Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης (65′ Ποζατζίδης), Πέϊος, Τσέλιος, Κόλα, Άμπι (54′ Μπουτσάκης), Μπουρσέλης (84′ Πατρινός), Κόνραντ (54′ Κοκκίνης), Μανουσάκης (84′ Κούατενγκ).
Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0 (74′ Έμπερτ)
Η Ξάνθη ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη υποδεχόμενη τον Λεβαδειακό, προκειμένου να πάρει τις δύο πρώτες θέσεις που θα δίνουν την άνοδο (η δεύτερη μέσω μπαράζ) στη Super League, καλούμενη να ξεπεράσει το σοκ από την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη.
Στην αναμέτρηση στα Πηγάδια οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, αλλά με μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν, καθώς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν μία κατηγορία.
Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 74 με τον Έμπερτ να βρουν δίχτυα μετά από σουτ και να πάρουν ένα πολύ καθοριστικό προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε.
Ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κάποιες στιγμές για να σκοράρει, πίεσε στο φινάλε, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι μετά από αυτή την ήττα, τερμάτισε στην 3η θέση και θα παραμείνει στη Super League 2.
Αντίθετα η Ξάνθη μετά από μία λυτρωτική νίκη, πήρε το πολύτιμο τρίποντο και θα διεκδικήσει σε διπλό μπαράζ κόντρα στον Παναιτωλικό την επιστροφή της στη Super League.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ξάνθη (Τεννές): Ίτσο, Τ. Παπάζογλου (49′ Δημούτσος), Μικελτάτζε (26′ Σιατραβάνης), Τάτος (65′ Σχρόιγεν), Πέτροβιτς, Καπνίδης (49′ Θ. Παπάζογλου), Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης (65′ Θυμιάνης), Ντίνας.
Λεβαδειακός (Οφρυδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος (39′ λ.τ Μεχία), Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Κονέ (79′ Νίκας), Νίλι, Πολέτο (62′ Ενομό), Συμελίδης (79′ Τζιώρας), Μυτίδης (62′ Μπιανκόνι).
Χανιά-Διαγόρας 2-0 (18′ Σουντούρα, 64′ Μπραμπίγια)
Στο πιο αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι της σημερινής ημέρας τα Χανιά κέρδισαν με 2-0 τον Διαγόρα και έκλεισαν με θετικό τρόπο τη φετινή σεζόν.
Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου με τα γκολ των Σουντούρα και Μπραμπίγια έκαμψε την αντίσταση των Ροδιτών και ολοκλήρωσαν την χρονιά τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας με 42 πόντους.
Αντίθετα, ο Διαγόρας τερμάτισε 5ος με 30 βαθμούς. Γενικώς το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες απαλλαγμένες από κάθε σκοπιμότητα να παίζουν απελευθερωμένα, με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι σήμερα.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το γκολ του Σουντούρα στο 18′ με την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα να βρίσκει και στο δοκάρι της εστίας του Μπίντση.
Ο Διαγόρας στην καλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι είχε δοκάρι στο 42′ με τον Σμυρλή. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Χανιώτες, ήταν και πάλι αυτοί που έψαχναν το γκολ και το πέτυχαν με ωραία ατομική προσπάθεια και εξαιρετικό τελείωμα του Μπραμπίγια στο 64′. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λαμπίρης, Νίκολιτς, Ζιούλης, Γρομητσάρης, Καμαρά, Πλέγας, Κάρλος, Σουντούρα, Μπραμπίγια, Βασιλόγιαννης, Κάσσος.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπίντσης, Δημητρούλας, Νάτσης, Καρατάσιος, Κωστούλας, Μανωλάκης, Μασούρας, Τσιαντούλας, Κάκκο, Σμυρλής, Γεωργίου.

Related posts

Συνεχίζεται το μεταγραφικό κρεσέντο του Πορταϊκού, πήρε και τον Καφρίτσα

ΑΟ Τρίκαλα: “Προσδοκούμε στη συμπαράσταση του κόσμου με Θεσπρωτό”

Τελέστηκε ο Αγιασμός του Απόλλωνα Λυγαριάς(PICS)