Πλέγας: “Στο μυαλό μας μόνο η νίκη με Τρίκαλα”

Στο Ζarpa Radio παραχώρησε δηλώσεις ο παίκτης των Χανίων, Κώστας Πλέγας.

Ο 24χρονος αμυντικός μέσος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα παιχνίδια της ομάδας του και ευχήθηκε στο τέλος αυτής της σεζόν να μπορέσει να πανηγυρίσει κάτι μεγάλο με τα Χανιά…

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πλέγα:

Για την εμφάνισή του στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας και τη νίκη των Χανίων: «Προσωπικά, ναι, ήταν μια καλή εμφάνιση, αλλά δε μένω εκεί, αλλά ότι η ομάδα κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το πιο σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι ήταν αυτό. Προερχόμασταν από αποτελέσματα που δε μας είχαν δώσει τη δυνατότητα να έχουμε την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μέχρι στιγμής. Νομίζω ότι αυτή η νίκη μας ανεβάζει ψυχολογικά, αρχίζουμε να λυνόμαστε σιγά-σιγά και αυτό μας δίνει ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν υπάρχει ψυχολογικό θέμα στην ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία πίεση, αλλά νομίζω ότι όταν μία ομάδα θέτει έναν υψηλό στόχο από την αρχή της χρονιάς, πάντα υπάρχει πίεση. Θεωρώ ότι είχαμε τη δυνατότητα στα πρώτα παιχνίδια κυρίως όπου είχαμε καλές εμφανίσεις να πάρουμε βαθμούς. Με το Λεβαδειακό δεχθήκαμε στο τέλος το γκολ και θα μπορούσαμε εκεί να έχουμε πάρει τη νίκη, στην Αρτα είχαμε πάνω από 15 ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα! Δε νομίζω ότι είναι η πίεση αυτή που δε μας έχει δώσει ακόμα βαθμούς. Θα μπορούσαμε να τους έχουμε πάρει με μια φάση, να είχε μπει η μπάλα μέσα και να τους έχουμε πάρει έτσι, πολύ απλά… Προσπαθούμε καθημερινά να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και αυτή η πίεση που υπάρχει να την αποβάλουμε με κάποιον τρόπο, να χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και όσο είναι τα αποτελέσματα αυτά που θέλουμε και συνεχίσουμε να κερδίζουμε, θα παίρνουμε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία κι αυτή η πίεση σιγά-σιγά θ’ αρχίσει να φεύγει, να μειώνεται».

Για την απόδοση της ομάδας των Χανίων στο ματς με τη Δόξα Δράμας: «Η εμφάνιση μας χθες δεν ήταν αυτή που θέλουμε και περιμένουμε ότι μπορούμε να έχουμε σαν ομάδα. Η άποψή μου είναι ότι μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής από το ποδόσφαιρο, που είχαμε να παίξουμε ένα χρόνο και έχοντας κληθεί να δώσουμε όλα αυτά τα παιχνίδια που είναι στη σειρά, συνεχόμενα -ένα πρωτόγνωρο γεγονός για όλους- η ομάδα είναι λογικό για μένα να μην έχει βρει το ρυθμό της και την φόρμα αυτή που χρειάζεται. Προσωπικά με αυτό που βλέπω, είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Νομίζω πως η ομάδα σιγά-σιγά θ’ αρχίσει να λύνεται και θα έχει καλύτερες εμφανίσεις. Θα σταθώ ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Δε γίνεται πάντα να κάνεις πάρα πολύ καλές εμφανίσεις σε όλα τα παιχνίδια, ούτε να βάζεις πάρα πολλά γκολ. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που πήραμε τη νίκη θα κοιτάξουμε στο επόμενο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και η εικόνα μας πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι και πιάνοντας ρυθμό όλοι οι παίκτες, τόσο προσωπικά όσο και η ομάδα μου, θα είναι ακόμα καλύτερη. Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα».

Για το αν νιώθει ικανοποιημένος στα Χανιά και ποιες είναι οι βλέψεις του: «Είναι αλήθεια ότι έχω περάσει από κάποιες ομάδες σε αυτή την κατηγορία. Στα Χανιά μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το κλίμα και η ομάδα είναι πολύ καλό για εμένα, η ψυχολογία και η διάθεση μου είναι υψηλή. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι κάθε φορά και κάθε παιχνίδι όλο και υψηλότεροι. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλω να μπαίνω στο γήπεδο όποτε μου δίνεται η ευκαιρία από τον προπονητή μου και να δίνω τα πάντα, να δίνω παραπάνω από το 100%. Εχω όνειρα όπως όλοι οι αθλητές, αλλά προσωπικά έχω υψηλά όνειρα και βλέψεις για το μέλλον. Εύχομαι φέτος με την ομάδα των Χανίων να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό και μεγάλο».

Για το πρωτάθλημα της Super League 2: «Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί φέτος. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες θα δυσκολευτούν. Θα υπάρχουν τραυματισμοί, αποτελέσματα μη αναμενόμενα, θεωρώ ότι όλες οι ομάδες είναι η μία κοντά στην άλλη. Θα υπάρξει σίγουρα κούραση και πολλά πράγματα που θα επηρεάσουν όλες τις ομάδες ειδικά όσο περνά ο καιρός και λόγω της μεγάλης αποχής που είχαμε. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ομάδα αυτή τη στιγμή. Ο Λεβαδειακός είναι απλά πρώτος, έχει πάρει κάποια παιχνίδια εκτός έδρας που τον έχουν βοηθήσει ν’ ανέβει αρκετά. Πιστεύω ότι όσο κυλά το πρωτάθλημα, οι ομάδες που έχουν στόχους θα φανούν και θα πάρουν αυτό που τους αναλογεί. Ολες οι ομάδες όμως αυτή τη στιγμή θεωρώ πως είναι κοντά, κανένα παιχνίδι δηλαδή δεν είναι να πεις θα είμαι χαλαρός και θα κερδίσω».

Για το πώς είναι και για τον ίδιο να παίζει τρεις φορές την εβδομάδα: «Αρκετά δύσκολο… Είναι κάτι το οποίο δεν το έχουμε συνηθίσει και όταν το πρόγραμμα είναι τόσο επιβαρυμένο, σίγουρα η κούραση υπάρχει. Θεωρώ όμως ότι σαν ομάδα έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα και αυτό είναι ότι το ρόστερ μας είναι αρκετά μεγάλο, οπότε θεωρώ ότι όλα τα παιδιά θα χρειαστούν να βοηθήσουν και νομίζω ότι στην πορεία όποιος είναι κουρασμένος θα ξεκουράζεται, δεν θα φανεί καμία διαφορά. Είναι ένα πρωτάθλημα δύσκολο, με συνεχόμενα παιχνίδια, όλοι προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να δούμε πώς θα είμαστε, πώς θα είναι τα σώματα μας. Πάμε σιγά-σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι, έτσι λειτουργούμε».

Για το ματς με τα Τρίκαλα: «Θεωρώ ότι θα είναι ένα παιχνίδι πιο δύσκολο από αυτό με τη Δόξα Δράμας, όχι ότι ήταν εύκολο. Τα Τρίκαλα δείχνουν σε μια καλύτερη κατάσταση από τη Δόξα Δράμας, Πιστεύω ότι θα είναι πάλι ένα παιχνίδι δυνατό, αλλά εμείς έχουμε ένα στόχο και από τη στιγμή που αυτό το παιχνίδι είναι στην έδρα μας, θα μπούμε μέσα μόνο για να κερδίσουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Θα δουλέψουμε και θα ξεκουραστούμε τις δύο μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας και θα μπούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας όσο καλύτερα μπορούμε με στόχο τους τρεις βαθμούς. Μόνο αυτοί μετράνε… Και καλός να μην είσαι, σημασία έχει να κερδίζεις και αυτός είναι ο στόχος μας».

Related posts

Αναλαμβάνει τον Αιολικό ο Θωμάς Γράφας

Παρελθόν από τον ΑΟ Τρίκαλα ο Καλτσάς

O Σαμολαδάς τεχνικός διευθυντής στην Αναγέννηση Καρδίτσας