Περισσότερες νίκες στα εντός έδρας με Πανσερραικό ο ΑΟ Τρίκαλα

Πλούσια είναι η προιστορία στις εντός έδρας αναμετρήσεις του ΑΟ Τρίκαλα κόντρα στον Πανσερραικό.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 15 φορές με γηπεδούχους τους κυανέρυθρους και τον ΑΟΤ να έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες, καθώς έχει κερδίσει τις 7.

Πέντε αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες, ενώ τρεις φορές έφυγαν νικητές οι Σερραίοι.

Ας δούμε την αναλυτική προιστορία των αναμετρήσεων Πανσερραικός-ΑΟ Τρίκαλα, μέσα από το πληρέστατο αρχείο του καθηγητή-συγγραφέα Θεόδωρου Αλεξιάδη:

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

1965-1966 Α’ ΕΘΝΙΚΗ

2 Ιανουαρίου, 1966 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1
Συναρπαστικό και δραματικό παιχνίδι μπροστά σε 5.000 θεατές διεξήχθη στα Τρίκαλα όπου η τοπική ομάδα και ο Πανσερραϊκός αναδειχτήκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους ουσιαστική επίθεση στο 15’ κατόρθωσαν να προηγηθούν με τον Φραγκόπουλο, ο οποίος με ισχυρό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι του Μιχαηλίδη και στην συνέχεια να αναπαυτεί στα δίκτυα της Τρικαλινής εστίας. Οι «κυανέρυθροι» που πίεζαν καθ’ όλη την διάρκεια του ματς κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 92’ όταν από συνδυασμό του Χαριτίδη και Κλαπανάρα, ο Ζαφειρόπουλος επωφελήθηκε και χωρίς να καθυστερήσει με σουτ έγραψε το τελικό 1-1. Από τα Τρίκαλα διακρίθηκαν οι Τόσκας, Μπρουζούκης, Κόκκαλης, Ζαφειρόπουλος και Γιάννης Κλαπανάρας. Πολύ καλή η διαιτησία του Αιγύπτιου κ.Καντίλ.

ΣΚΟΡΕΡ – 15’ Φραγκόπουλος [0-1], 92’ Ζαφειρόπουλος [1-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Μιχαηλίδης, Πανταζής, Μπρουζούκης, Τόσκας, Κλαπανάρας, Μαυρίκος, Ζαφειρόπουλος, Ζάχος, Χαριτίδης, Καλατζής, Ραχαβέλιας.

1966-1967 Α’ ΕΘΝΙΚΗ

2 Απριλίου, 1967 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-1
Πολύτιμη νίκη επέτυχε η ομάδα των Τρικάλων επί του ισχυρού Πανσερραϊκού με σκορ 2-1. Η νίκη των γηπεδούχων λαμβάνει μεγαλύτερη αξία διότι η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε με ένα τέρμα που σημείωσε στο 19’ με πέναλτι του Φραγκόπουλου το οποίο υπέπεσε ο Πανταζής. Τα Τρίκαλα ισοφάρισαν στο 45’ με ατομική προσπάθεια του Ραχαβέλια και πήραν τους βαθμούς της νίκης πέντε λεπτά πριν την λήξη με γκολ που πέτυχε ο Χαριτίδης με πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του όταν ο Τσακίρης έπιασε εντός περιοχής την μπάλα με τον χέρι. Βασικοί συντελεστές της μεγάλης νίκης των Τρικάλων οι θαυμάσιοι Τόσκας, Χαριτίδης και Καλατζής. Καλή η διαιτησία του Ισπανού κ.Μπέρκε.

ΣΚΟΡΕΡ – 19’ Φραγκόπουλος πεν. [0-1], 45’ Ραχαβέλιας [1-1], 85’ Χαριτίδης.πεν. [2-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ζαρίντας, Πανταζής, Ζυγκολίκας, Μαυρίκος, Τόσκας, Κοκκοτούλης, Μπεβενίου, Συνάτκας, Χαριτίδης, Καλατζής, Ραχαβέλιας.

1968-1969 Α’ ΕΘΝΙΚΗ

16 Μαρτίου, 1969 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-0
Η ομάδα των Τρικάλων επέτυχε εκπληκτική εις έκταση νίκη επί του ισχυρού Πανσερραϊκού με σκορ 3-0. Το αποτελέσματα απεικονίζει απολύτως την μορφή του αγώνα αφού οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο και την τεχνική και εδαφική υπεροχή του παιχνιδιού. Το σκορ άνοιξε ο Μπεβενίου στο 30’ ενώ στο 33’ σουτ του Χαριτίδη προσέκρουσε στην δοκό του Κελεσίδη. Στο 47’ ο Συνάτκας διπλασίασε τα τέρματα των Τρικάλων ενώ στο 75’ και πάλι δια του Μπεβενίου κατόπιν πέναλτι που υπέπεσε ο Φραγκαλόπουλος ανατρέποντας τον Ζάχο σημείωσαν το τελικό 3-0. Διακρίθηκαν από τα Τρίκαλα οι Μπεβενίου, Τόσκας, Μαυρίκος χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Άριστη η διαιτησία του κ.Κάγια.

ΣΚΟΡΕΡ – 30’ Μπεβενίου [1-0], 47’ Συνάτκας [2-0], 75’ Μπεβενίου.πεν. [3-0]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ψωμιάδης, Πανταζής, Τόσκας, Νίκας, Κόκκαλης, Μαυρίκος, Μπεβενίου, Ζάχος [Γρηγορίου], Χαριτίδης, Συνάτκας, Κοκκοτούλης.

1972-1973 Α’ ΕΘΝΙΚΗ

10 Δεκεμβρίου, 1972 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-2
Ο Πανσερραϊκός παίζοντας περισσότερο οργανωμένα στην αμυντική και μεσαία γραμμή, εξασφάλισε πολύτιμη ισοπαλία εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα των Τρικάλων. Τα Τρίκαλα διερχόμενα από «εσωτερική» κρίση αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης στο προπονητή Γούντ Ρέι φάνηκαν κάπως επηρεασμένα και το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι γενικώς υπήρξαν ανώτεροι και ήταν σε θέση με περισσότερη προσοχή να πετύχουν ακόμη και την νίκη. Πάντως το παιχνίδι δεν ικανοποίησε τους περίπου 4.000 θεατές που παραβρέθηκαν στο γήπεδο διότι οι δυο αντίπαλοι υπέπεσαν σε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 9’ ο Παπαρήγγας για την τοπική ομάδα και ισοφάρισε ο Ζαρζόπουλος στο 56’. Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στο συγκρότημα των Σερρών αλλά στο 71’ ο Χονδρός κατόπιν σέντρας του Μυλωνά έγραψε το τελικό 2-2. Από τα Τρίκαλα διακρίθηκαν οι Παπασίμος, Ασλάνογλου, Χονδρός, Νίκας και Βακάλης. Καλή η διαιτησία του κ.Ράπτη.

ΣΚΟΡΕΡ – 9’ Παπαρρήγας [1-0], 56’ Ζαρζόπουλος [1-1], 61’ Ζαρζόπουλος [1-2], 71’ Χονδρός [2-2]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Αρώνης, Θεοδοσόπουλος, Μυλωνάς, Παπασίμος, Νίκας, Βουνοτρυπίδης [Μπεβενίου], Ασλάνογλου, Χόνδρος, Συνάτκας, Βακάλης, Παπαρρήγας [Καλαϊτζίδης].

1979-1980 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

4 Νοεμβρίου, 1979 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, τα Τρίκαλα και ο Πανσερραϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Ο αγώνας έγινε κάτω από άθλιες καιρικές συνθήκες με λάσπη και βροχή αλλά παρά το γεγονός αυτό 3.000 ηρωικοί φίλαθλοι βρεθήκαν στο γήπεδο και έζησαν έντονες ποδοσφαιρικές στιγμές. Ο Πανσερραϊκός έδειξε τις απεριόριστες φετινές δυνατότητες του που του δίνουν το δικαίωμα να θεωρείται το πρώτο φαβορί. Αντιθέτως τα Τρίκαλα από την άλλη πλευρά προσπάθησαν να κρατήσουν σε απόσταση τους επικινδύνους επιθετικούς των Σερρών παρά το γεγονός ότι έπαιζαν από το 65’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαρδάνη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 67’ με τον μόνιμο σκόρερ τους τον Πανταζή, ο οποίος πλάσαρε τον Μπαζή με υποδειγματικό τρόπο. Η ισοφάριση σημειώθηκε στο 76’ με κοντινό σουτ του Λαγάρα. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Από τα Τρίκαλα ξεχώρισαν οι Παραπραστανίτης και Κολώνας. Με λάθη ο διαιτητής κ.Τσιροκλιάς που γύρισε στην ενεργό δράση.

ΣΚΟΡΕΡ – 67’ Πανταζής [0-1], 76’ Λαγάρας [1-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Μπαζής, Μαντέλας, Κολώνας, Μπακάλης, Παραπραστανίτης, Μαρδάνης, Ζήκος [Μπουκουβάλας], Παπαγεωργίου, Λαγάρας, Κωστούλας, Πάτρας.

1984-1985 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

9 Σεπτεμβρίου, 1984 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1
Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να σταθεί όρθιος στο κατάμεστο από φίλαθλους στάδιο των Τρικάλων και να πάρει μεγάλη νίκη με σκορ 0-1 από την ομώνυμη ομάδα με ένα γκολ που ήρθε στο τέλος και λύγισε τους ενθουσιώδης παίκτες των Τρικάλων. Στο 84’ από σφάλμα του Κωστούλα, ο Αναστασιάδης από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, πλάσαρε τον Λαφαζάνη και έδωσε την δεύτερη κατά σειρά νίκη στην ομάδα των Σερρών. Το αποτέλεσμα πάντως αδικεί τα Τρίκαλα που ήταν καλύτερα και έχασαν πολλές ευκαιρίες. Στο 1’ ο Δογάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ ενώ στο 80’ έγινε μια απίστευτη φάση με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού Παντζιαρά. Ο πρώην γκολκίπερ του Άρεως με διπλή εκτίναξη έσωσε την ομάδα του σε ισάριθμα σουτ και κεφαλιά του Πάτρα και Αργυρούλη. Διακρίθηκαν από τους «κυανέρυθρους» οι Αργυρούλης – κορυφαίος του παιχνιδιού – Μπακάλης και Γκένας. Τον αγώνα διεύθυνε ο Πειραιώτης κ.Ιατρόπουλος ενώ στο γήπεδο ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Κατσιφάρας.

ΣΚΟΡΕΡ – 84’ Αναστασιάδης [0-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Λαφαζάνης, Χάρλας, Δ.Γκένας, Μπακάλης, Αργυρούλης, Ιακωβάκης, Ζαβλανός [Κωστούλας], Μαντέλας, Δογάνης, Μαλλιώρας, Πάτρας.

1986-1987 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

3 Μαΐου, 1987 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0
Τα Τρίκαλα φρενάρισαν τον καλπασμό του Πανσερραϊκού προς την μεγάλη κατηγορία αφού έκαμψαν την αντίσταση του με σκορ 1-0. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι δίκαιο αφού τα Τρίκαλα, τουλάχιστον στην επανάληψη, επικράτησαν κατά κράτος και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν πετύχει πιο ευρύ σκορ αν δεν ήταν άστοχοι οι παίκτες τους στην τελική προσπάθεια. Το πρώτο μέρος του αγώνα ήταν όμορφο ποιοτικά και παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες είχαν μοιρασμένη υπεροχή χωρίς αξιόλογη φάση εκτός αυτή στο 41’ όταν ο Μαλλιώρας με τακουνάκι βρήκε τον Τσιρογιάννη που στην κίνηση έπιασε το βολέ. Εκεί ο Μίχαλικ σηκώθηκε και πέταξε την μπάλα κόρνερ. Στο 51’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν σε σουτ του Λαζάρου ο Φιλιππίδης άθελα του χτύπησε την μπάλα με το χέρι και σωστά ο διαιτητής κ.Βλάντης το αρνήθηκε. Στο 67’ ήρθε το «χρυσό» γκολ. Ο Μαλλιώρας επεχείρησε μπάσιμο και ανατράπηκε καθαρά από τον Γαλατίδη. Το πέναλτι που δόθηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Τσιρογιάννης κάνοντας έτσι το 1-0. Στο 75’ ο Πανσερραϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Σε σέντρα του Σοφιανόπουλου ο Βασιλιάκος με διπλή απόκρουση έσωσε την εστία του από κεφαλιές του Σαββίδη και στην συνέχεια του Τσιφούτη. Τέλος στο 90’ σε βόλε του Τσιρογιάννη η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μίχαλικ. Από τους νικητές κορυφαίος ο Μαλλιώρας ενώ κοντά του στάθηκαν οι Λούκας, Βασιλιάκος, Πάτρας και ο σκόρερ Τσιρογιάννης.

ΣΚΟΡΕΡ – 67’ Τσιρογιάννης .πεν.[1-0]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Βασιλάκος, Λούκας, Καλαμάτας, Γκαραγκούνης, Παπάζογλου [Σελαλματζίδης], Κόμνος, Μαλλιώρας [Αναστασίου], Πάτρας, Λαζάρου, Λιάκος, Τσιρογιάννης.

1993-1994 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

9 Ιανουαρίου, 1994 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-1
Εκπληκτικά τα Τρίκαλα νίκησαν πανηγυρικά τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκο με 3-1, σκορ που δεν αδικεί τους φιλοξενούμενους αλλά τους Τρικαλινούς που είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Οι «κυανέρυθροι» καθήλωσαν τους Σερραίους από το πρώτο ημίχρονο και παίζοντας με πάθος, οργάνωση και δύναμη πέτυχαν μια πραγματικά σπουδαία νίκη. Στο 17’ ο Ρουσουμάνης άνοιξε το σκορ για τα Τρίκαλα και στο 34’ ο Τζώρτζης διπλασίασε τα τέρματα των «κυανέρυθρων». Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53’ ο Αντωνάκος κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πάντσεφ. Στο 79’ όμως ο προωθημένος Λούκας διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 3-1. Κανείς δεν υστέρησε από την ομάδα των Τρικάλων. Μετριότατη η διαιτησία του κ.Παπουτσή.

ΣΚΟΡΕΡ – 17’ Ρουσουμάνης [1-0], 34’ Τζώρτζης [2-0], 53’ Πάντσεφ .πεν.[2-1], 79’ Λούκας [3-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Τάκος, Γκανάς [Κατσιούλας], Λούκας, Πρεκαντές [Ντότσης], Γκαλίτσιος, Δοδοντσάκης, Κωνσταντινίδης, Παπακωνσταντίνου, Ρουσουμάνης, Κνέζεβιτς, Τζώρτζης.

1996-1997 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

27 Ιανουαρίου, 1997 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1
Οδυνηρή ήττα μέσα στο γήπεδο της υπέστη η ομάδα των Τρικάλων με σκορ 0-1 από τον Πανσερραϊκό με αποτέλεσμα το συγκρότημα να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας. Το αποτέλεσμα πάντως αδικεί τα Τρίκαλα που υπερείχαν καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της συνάντησης, δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν καμία από αυτές τις ευκαιρίες. Ο Πανσερραϊκός παίζοντας αμυντικά και με έξυπνη τακτική εκμεταλλεύτηκε μια από τις λιγοστές αντεπιθέσεις που πραγματοποίησε και κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό». Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος των φιλοξενούμενων, ο Μάκης Χάβος.

ΣΚΟΡΕΡ – Χάβος [0-1]

1997-1998 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

3 Νοεμβρίου, 1997 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-1
Ντέρμπι με τα όλα του παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρεθήκαν στο Εθνικό στάδιο των Τρικάλων, όπου τα Τρίκαλα πήραν τελικά την νίκη ανάσα με σκορ 2-1 από τον δυνατό Πανσερραϊκό, ύστερα από ένα πολύ ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται από τον φοβερό ρυθμό που είχε και το τελικό αποτελέσματα σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο. Τα Τρίκαλα μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σχετικά νωρίς. Στο 19’ ο Στοϊνοβιτς βρήκε με μαγική κάθετη μπαλιά τον Ντάμπιτς που πέρασε τον τερματοφύλακα Τσακιρίδη για να κάνει το 1-0. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν αισθητά και στο 31’ ο Κατσιαούνης απέκρουσε καταπληκτική βολίδα του Γιοβάνοβιτς σώζοντας την εστία του από βεβαία παραβίαση. Στο 45’ όμως ο Πανσερραϊκός κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 1-1 με πλασέ του Αντεμάρ ύστερα από ωραίο συνδυασμό του με τον Ντα Σίλβα. Στο 62’ ο Γιοβάνοβιτς από πολύ καλή θέση αστόχησε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα των Σερρών ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσακρίδης εξουδετέρωσε κοντινό σουτ του Μπέκα. Στο 71’ ο Μπέκας έβγαλε σέντρα και ο Ντάμπιτς με φοβερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσακιρίδη διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Καλύτεροι των Τρικάλων οι Ντάμπιτς, Αγγέλης, Πράππας και Στοϊνοβιτς που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 46’. Καλή η διαιτησία του κ.Κότσαρη.

ΣΚΟΡΕΡ – 19’ Ντάμπιτς [1-0], 45’ Αντεμάρ [1-1], 71’ Ντάμπιτς [2-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Κατσιαούνης, Ε.Αγγελόπουλος [Τσόπτσης], Αγγέλης, Πράππας, Ζάρρας, Θεοδοσιάδης, Κουτάκος, Στοϊνοβιτς [Μπέκας], Ιορδανίδης [Α.Αγγελόπουλος], Μιρίλοβιτς, Ντάμπιτς.

1998-1999 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

6 Δεκεμβρίου, 1998 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-2
Πλούσιο θέαμα πρόσφεραν στους 1.500 περίπου θεατές τα Τρίκαλα και ο Πανσερραϊκός. Το τελικό ισόπαλο 2-2 χαρακτηρίζεται δίκαιο όμως δεν άφησε καμία από τις δυο ομάδες ικανοποιημένη, αφού τις κράτησε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν πολλές και τόσο οι Τρικαλινοί όσο και οι Σερραίοι πιστοποίησαν την καλή κατάσταση που βρίσκονται στις τελευταίες αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και μόλις στο 2’ ο Φράντσεν εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος των αμυντικών, γύρισε στον Τσιμπλίδη και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ζαφείρη, γράφοντας το 0-1. Στο 3’ και στο 4’ ο Πανσερραϊκός έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του με τους Τσιμπλίδη και Ηπειρώτη αντίστοιχα. Τα Τρίκαλα μετά το εικοσάλεπτο ισορρόπησαν την κατάσταση και στο 39’ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Καρρόπουλος έκανε σέντρα από δεξιά και ο Μπέκας με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καλούδη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν το προβάδισμα στο σκορ με δυνατό σουτ του Μπουτσακτσή. Το β’ ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Τρικάλων, που έφτασαν τελικά στο 76’ στην ισοφάριση. Ο Παπαγεωργίου, μέσα στην περιοχή έπιασε την μπάλα με το χέρι και έτσι ο πολύ καλός διαιτητής κ.Καρκοβίρης καταλόγισε το πέναλτι και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον αμυντικό των Σερρών. Την έσχατη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα [δυο φορές] ο Κώτσιος διαμορφώνοντας το 2-2. Στο 88’ οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι αφού το σουτ του Τσιούκα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καλούδη. Από τα Τρίκαλα καλύτεροι ήταν οι Μπέκας, Μιρίλοβιτς και Κώτσιος.

ΣΚΟΡΕΡ – 2’ Τσιμπλίδης [0-1], 39’ Μπέκας [1-1], 45’ Μπουτσακτσής [1-2], 76’ Κώτσιος .πεν. [2-2]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ζαφείρης, Α.Αγγελόπουλος, Καρρόπουλος [Κουτάκος], Λαγούλιας, Κώτσιος, Ρίζος [Τσιούκας], Τσακμακίδης, Μπέκας, Ρόντιτς [Ιορδανίδης], Μιρίλοβιτς, Χλωρός.

2000-2001 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

25 Νοεμβρίου, 2000 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-2
Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Σάκη Δόκα στον πάγκο του Πανσερραϊκού καθώς η ομάδα του νίκησε στα Τρίκαλα τον τοπικό Α.Ο.Τ. με σκορ 1-2 σημειώνοντας την πρώτη της εκτός έδρας νίκη. Η ήττα αυτή των γηπεδούχων συνετέλεσε ώστε μετά την λήξη του αγώνα να παραιτηθεί ο προπονητής των Τρικάλων, Ζόραν Μπάμποβιτς όπως και ο βοηθός του Κώστας Κορομηλάς. Ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και η νίκη του κρίνεται απόλυτα δίκαιη. Στο 43’ ύστερα από σέντρα του Ηλιόπουλου, ο Παναγιωτίδης που ήταν η μορφή του αγώνα, έδωσε το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό ενώ ο ίδιος παίκτης στο 66’ αξιοποίησε μπαλιά του Χάβου πετυχαίνοντας το 0-2. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 79’ με τον Στοϊνοβιτς, ο οποίος με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα πρώτα να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα. Από τα Τρίκαλα διασώθηκαν μόνο οι Στοϊνοβιτς και ο Α.Αγγελόπουλος που μπήκε στο παιχνίδι στο 57’. Διαιτητής ο κ.Ντορμόσογλου.

ΣΚΟΡΕΡ – 43’ Παναγιωτίδης [0-1], 66’ Παναγιωτίδης [0-2], 79’ Στοϊνοβιτς [1-2]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ζαφείρης, Θεοδοσιάδης, Μανίκας, Γ.Εφεντόπουλος, Αντωνίου [Α.Αγγελόπουλος], Ονταϊρ [Τσιρτσάκης], Κουτάκος, Στοϊνοβιτς, Ουέλινγκτον, Έντμιλσον, Μητροφάνης [Τασιούλας].

2015-2016 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

15 Νοεμβρίου, 2015 Γήπεδο Αλκαζάρ
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-0
Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να έπαιξαν μακριά από τα Τρίκαλα λόγο εργασιών στον χλοοτάπητα στο Δημοτικό τους στάδιο, όμως δεν τους επηρέασε η αλλαγή έδρας. Το Αλκαζάρ, όπως φάνηκε δεν τους χάλασε τα σχέδια, αφού επικράτησαν άνετα με σκορ 3-0 του Πανσερραϊκού, ενώ έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν και άλλο τον δείκτη του σκορ. Δυο ασίστ μοίρασε ο Στεφάνοβιτς, που είχε και δοκάρι στο 38’ ενώ δοκάρι είχε και ο Δουκάκης μετά το 3-0 στο 72’. Ανώτερη σε όλους τους τομείς η Τρικαλινή ομάδα στο πρώτο μέρος, χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Αρχικά με τον Κουσκουνά στο 6’ και 14’ και έπειτα με τον Ριζογιάννη στο 16’. Τελικά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ανδρούτσου στο 28’ με σκόρερ τον Γκονζάλες που με ωραία ενέργεια σημείωσε το 1-0. Απ’ την άλλη η Σερραίοι δεν απείλησαν παρά ένα μακρινό σουτ του Παπαστεργίου στο 30’ που δεν ανησύχησε τον Σικαλιά. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Τα Τρίκαλα ήταν απειλητικά και έκαναν το 2-0 όταν ο Στεφάνοβιτς βρήκε τον Κουσκουνά που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ανδρούτσου. Το 3-0 πέτυχε ο Δουκάκης με τον Στεφάνοβιτς να μοιράζει και πάλι το γκολ. Στην συνέντευξη τύπου, ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος ήταν πανευτυχής με την εμφάνιση της ομάδας του, δήλωσε πως τα Τρίκαλα μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν όχι μόνο την άνοδο αλλά την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με βάση τα όσο έχουμε δει μέχρι σήμερα, να προσθέσω ότι δεν έχει άδικο.

ΣΚΟΡΕΡ – 28’ Γκονζάλες [1-0], 56’ Κουσκουνάς [2-0], 71’ Δουκάκης [3-0]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Σικαλιάς, Λαμπάκης, Ζώνας, Ρεπέτσας [Παπαπαναγιώτου], Νιάρος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Στεφάνοβιτς, Δουκάκης , Γκονζάλες [Αρσενίεβιτς], Κουσκουνάς [Βάσκες]

2016-2017 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

6 Νοεμβρίου, 2016 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1
Δεν ξύπνησαν τα Τρίκαλα μετά την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα και τα γκάζια του κυρίου Γιαλιά. Αν και η ομάδα ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του ματς, δεν κατάφερε να πάρει τον εντός έδρας τρίποντο, ενώ δεν είχε και την τύχη με το μέρος της, αφού είδε δις την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι. Στο πρώτο μέρος, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση και συγκεκριμένα στο 27’ ο Κάκκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ έκανε το 0-1. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δοκάρι δέκα λεπτά αργότερα στο 37’ με την μπάλα στην κεφαλιά του Γιαννιτσάνη να γλύφει το δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Τρικαλινοί πίεσαν, είχαν πάλι δοκάρι με τον Γιαννιτσάνη στο 49’ και τελικά έφεραν το ματς στα ίσια με σουτ του ίδιου παίκτη στο 63’. Οι γηπεδούχοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν την συνάντηση στο 78’ όταν οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού έδιωξαν την μπάλα στη γραμμή έπειτα από την ωραία κεφαλιά του Μουμίν. Στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Πανσερραϊκού πανηγύρισαν τον βαθμό της ισοπαλίας, παρέα με τους λιγοστούς οπαδούς τους που βρέθηκαν στα Τρίκαλα. Διαιτητής ο κ.Μπαλατσούκας.

ΣΚΟΡΕΡ – 27’ Κάκκο [0-1], 63’ Γιαννιτσάνης [1-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Βουτσελάς, Ριζογιάννης, Τζάκσον [Γκόλιας], Σαρακατσάνος, Βέρτζος, Μπαϊκαρά, Μουμίν, Μίνγκας [Σερτζίνιο], Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς [Ίλιτς], Γιαννιτσάνης.

2017-2018 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

29 Απριλίου, 2018 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-1
Με ελάχιστο κόσμο στις εξέδρες του Δημοτικό Σταδίου Τρικάλων, όχι περισσότερο από 300 φίλοι των γηπεδούχων, ο Α.Ο.Τ. υποδέχτηκε και κέρδισε με γκολ στην τελευταία φάση της συνάντησης τον ελλιπή αλλά γενναίο Πανσερραϊκό για την 29η αγωνιστική της Football League. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 11’ ο Τόμιτς έκανε ωραία σέντρα μετά από εκτέλεση φάουλ και ο Πάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα Άντμαν για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε όταν ό Πόζογλου μπήκε στην περιοχή των Τρικάλων, πήρε ωραία πάσα από τον Δούμτσιο και με σουτ νίκησε τον Γιδόπουλο για το 1-1. Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό με τους ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού να παίζουν αρκετά ψηλά και μην θέλουν να κλειστούν λόγω της κατάστασης της ομάδας που έχει μείνει με δεκαέξι παίκτες στο ρόστερ του. Στο 33΄ο Γκόλιας εκτέλεσε φάουλ, ο Πάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Πανσερραϊκός παραλίγο να πάρει το προβάδισμα όταν ο Στέβιτς με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιδόπουλου και στην επιστροφή ο Γιαξής σούταρε αλλά ο γκολκίπερ των Τρικάλων μπλόκαρε. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη ευκαιρία με τον Στέβιτς που σούταρε μόλις άουτ. Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά με τις δυο ομάδες να φαίνονται επηρεασμένοι από την υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν την συγκεκριμένη μέρα. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο β’ μέρος σημειώθηκε στο 70’ όταν ο Γιδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τσελεπίδη. Στο 79’ τα Τρίκαλα παραλίγο να προηγηθούν στο σκορ όταν ο πολύ δραστήριος Πάνος πραγματοποίησε σέντρα-σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Άντμαν. Η απάντηση του Πανσερραϊκού ήρθε δυο λεπτά αργότερα όταν ο Πόζογλου σούταρε αλλά ο Γιδόπουλος με μεγάλη δυσκολία απέκρουσε. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα έληγε ισόπαλο, στο 93’ ο αρχηγός των Τρικάλων, Άγγελος Βέρτζος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε την νίκη στην ομάδα του, κάνοντας το τελικό 2-1. Διαιτητήτης της συνάντησης ο κ.Βουρνέλης.

ΣΚΟΡΕΡ – 11’ Πάνος [1-0], 15’ Πόζογλου [1-1], 93’ Βέρτζος [2-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Γιδόπουλος, Πάνος, Γκόλιας, Βέρτζος, Μυρσινιάς [Κοτσώνης], Μάκος, Τσιάρας, Τσίπρας [Μιλοσάβλιεφ], Τόμιτς, Σαχινίδης, Κατσαντώνης [Γιαννιτσάνης], Σαχινίδης.

Related posts

Στη Θύελλα Μεγαλοχωρίου ο ταλαντούχος Θεοφάνης Γεροκώστας-Ευχαριστήριο σε Δήμητρα/Απόλλων

Θα παίξουν για τον αείμνηστο Στέφανο Μυλωνά

Ενισχύει την ομάδα όπου χρειάζεται ο Καγιούλης