Ο οδυνηρός υποβιβασμός και η αχτίδα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα

*Να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στην 29η Δεκεμβρίου 2021. Ο ΑΟ Τρίκαλα έχει κερδίσει το Θεσπρωτό και φιγουράρει στην 6η θέση της βαθμολογίας και τότε, τίποτα δεν προμήνυε όσα δυστυχώς θα ακολουθούσαν.

*Μέσα σε λίγες ημέρες οι εξελίξεις καταιγιστικές. Οι Παραγουανοί επενδυτές δεν επιστρέφουν ποτέ από την πατρίδα τους ή για την ακρίβεια επιστρέφουν για να τα μαζέψουν και να ξαναφύγουν και ο Ηλίας Αιβάζογλου δηλώνει αδυναμία και μη επιθυμία να πάρει ξανά ο ίδιος τις τύχες της ομάδας στα χέρια του..

*’Εχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον υποβιβασμό του ΑΟ Τρίκαλα που ήταν δεδομένο ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσε πλέον να αντιστρέψει την κατάσταση.

Οι ποδοσφαιριστές είναι γεγονός ότι έκαναν την προσπάθειά τους, αλλα δεν ήταν αυτό αρκετό για να φέρει το θαύμα, παρά κάποιες αναλαμπές, όπως το διπλό στο Καυταντζόγλειο.

*Ο υποβιβασμός ήρθε και επίσημα την Κυριακή, έπειτα από την ήττα από την Καβάλα και η ομάδα επιστρέφει στη Γ’ εθνική, έπειτα από 7 χρόνια. Για την ακρίβεια είχε παίξει εκεί τελευταία φορά τη σεζόν 2014-15 και όλοι θυμόμαστε πόσο δύσκολο ήταν να επιστρέψει στη δεύτερη κατηγορία, καθώς κυριολεκτικά μάτωσε εκείνη τη χρονιά.

*Στην 3η κατηγορία (Football League) έπαιξε και τη σεζόν 2019-20, αλλά με διαφορετική δομή πρωταθλημάτων και όχι με τη σημερινή.

*Το συγκεκριμένο γεγονός είναι λογικό να έχει λυπήσει αφάνταστα τους Τρικαλινούς φιλάθλους, ωστόσο, η παρουσία του Χρήστου Γιαλιά χθες στο στάδιο και η δέσμευσή του ότι από το Καλοκαίρι αναλαμβάνει ξανά την ομάδα, μετριάζει κάπως τα συναισθήματα.

*Και αυτό διότι στα Τρίκαλα είναι γνωστό το οικονομικό background του συγκεκριμένου επιχειρηματία, που έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του και με την παρουσία του, οι περισσότεροι θεωρούν και όχι άδικα ότι ο ΑΟΤ, θα επανέλθει άμεσα εκεί που του αρμόζει από τη μεθεπόμενη σεζόν.

*Και όχι μονο αυτό: Ο Γιαλιάς θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτή τη φορά, ότι άφησε στη μέση στην προηγούμενη θητεία του. Τι είναι αυτό; ‘Ισως μία άνοδος στη Σούπερλιγκ τα επόμενα χρόνια που το τρικαλινό ποδόσφαιρο θέλει και έχει ανάγκη.

Εξάλλου και ο ίδιος έμαθε από τα λάθη του και όντας πιο έμπειρος θεωρούμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο πλέον κατάλληλος να πάρει τον ΑΟΤ από τη Γ’ εθνική και να τον φέρει πολύ ψηλά.

*Από την ώρα που η ομάδα υποβιβάστηκε στη Γ’ εθνική, γίνεται αυτομάτως ερασιτεχνική, οπότε ο Γιαλιάς και το επιτελείο του, δε χρειάζεται καν να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με τον Αιβάζογλου, που και επισήμως με το φινάλε της σεζόν αποτελεί παρελθόν από τον ΑΟΤ.

*Δυστυχώς, μία δύσκολη ημέρα ξημερώνει για τον ΑΟ Τρίκαλα που θα πρέπει την επόμενη σεζόν να αγωνιστεί σε μία κατηγορία πολύ μικρή για το δικό του ειδικό μέγεθος, αλλά ειναι δεδομένο ότι θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του, όπως έκανε πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν.

Related posts

Από πότε έχουν άποψη για τον ΑΟ Τρίκαλα οι…εραστές των εράνων;

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΟ ΣΚΙΑΘΟΥ-ΠΑΟΚ ΣΕ LIVE STREAMING AΠΟ ΤΟ TRIKALASCORE

Ξανά σε 4 ομίλους η Γ’ Εθνική τη σεζόν 2024-25