Ο Γρατσάνης είπε αυτό που ήθελε να πει ο κάθε ‘Ελληνας διαιτητής

Η σημερινή παντελονάτη δήλωση του Βαγγέλη Γρατσάνη προς το Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι γεγονός ότι έχει ταράξει εδώ και μερικές ώρες τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής διαιτησίας.

Μιας διαιτησίας που τα τελευταία χρόνια βιώνει τις χειρότερες εποχές και ειδικά φέτος όπου στα περισσότερα παιχνίδια της Σούπελιγκ1 βλέπουμε ορισμούς ξένων διαιτητών.

Και δεν αναφέρομαι στα μεγάλα ντέρμπι, όπου μπορεί να γίνει εξαίρεση, καθώς οι μεγάλοι της κατηγορίας έχουν αιτηθεί εδώ και χρόνια να τους παίζουν ξένοι διαιτητές στα μεταξύ τους ματς, αλλά σε αγώνες όπως για παράδειγμα το ‘Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα, που κλήθηκε να το διευθύνει ξένος ρέφερι, αμφιβόλου δυνατοτήτων.

‘Ολα τα παραπάνω έχουν περιθωριοποιήσει τους ‘Ελληνες διαιτητές που είναι γεγονός ότι παρακολουθούν αυτή την κατάσταση δίχως καμία αντίδραση.

Ακόμη και διεθνείς διαιτητές που δεν παίρνουν ορισμούς δεν έχουν πει το παραμικρό φοβούμενοι προφανώς κυρώσεις που ίσως και να τους θέσουν εκτός πινάκων.

Και μέσα σε όλο αυτό το μαύρο για την ελληνική διαιτησία σκηνικό ήρθε σήμερα η επιστολή Γρατσάνη που λέει τα αυτονόητα.

Λέει αυτά που διαβάζοντάς τη , θα ήθελε να την προσυπογράψει ο κάθε ‘Ελληνας διαιτητής.

Ο Γρατσάνης δε φοβήθηκε το κόστος θέτοντας ο ίδιος εαυτόν εκτός ορισμών για φέτος και ίσως και εκτός διαιτησίας για πάντα.

Δεν είχε άλλωστε νόημα να συνεχίσει έτσι. Θα μπορούσε να συνεχίσει έστω με πολλούς ορισμούς ως τέταρτους και κάποιους λιγότερους ως πρώτους, αλλά θα ήταν σα να αποδεχόταν μια νοσηρή κατάσταση.

Βλέποντας και τα social media τις τελευταίες ώρες, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της επιστολής Γρατσάνη  γιατί πολύ απλά είχε τα άντερα να τα χώσει στον Κλάτενμπεργκ, που βρίσκεται στο απυρόβλητο από όλους.

Το τι θα συμβεί το Καλοκαίρι και αν ο Κλάτενμπεργκ θα αποτελέσει τότε παρελθόν ή και νωρίτερα είναι κάτι άγνωστο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πρωτοβουλία Γρατσάνη πιθανώς να βοηθήσει όσους συναδέλφους του συνεχίσουν να σφυρίζουν και τόσο καιρό ήθελαν να πουν κάτι για όλο αυτό αλλά δεν το έκαναν.

‘Οσον αφορά το Βαγγέλη Γρατσάνη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Και ακόμη και αν αποσυρθεί από τη διαιτησία είναι δεδομένο ότι δε θα απομακρυνθεί από το χώρο.

 

Related posts

Φαβορί για τον πάγκο του Πιερικού ο Σάκης Θεοδοσιάδης

Ξύλο και αίμα στην κερκίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα Νήαρ Ηστ- Trikala Basket

Trikala Basket: Κατώτερα των προσδοκιών απώλεσαν τον τίτλο στην Καισαριανή-Χάνεται για δεύτερη σερί χρονιά η άνοδος;;;