“Νηνεμία” στο ερασιτεχνικό αναμένοντας την ΚΥΑ της 15ης Ιουλίου

Μετά από μία μικρή κινητικότητα σε λιγοστές ομάδες του νομού τις προηγούμενες εβδομάδες, επανήλθε η πλήρης αδράνεια όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας.

Η αβεβαιότητα για τη νέα αγωνιστική σεζόν και το κατά πόσο τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν κανονικά και θα ολοκληρωθούν δίχως διακοπές είναι γεγονός ότι έχει φρενάρει τους περισσότερους παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία ορόσημο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα είναι η 15η Ιουλίου, όταν και αναμένεται να εκδοθεί από την κυβέρνηση  η αντίστοιχη ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει το πως και με το ποιους όρους θα διεξάγονται οι αναμετρήσεις τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Οι ομάδες λοιπόν περιμένουν να δουν τι θα ισχύσει και κυρίως με ποια μέτρα θα μπορούν να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές, καθώς έχει ακουστεί ότι ο εμβολιασμός θα δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να συμμετέχει στον ομαδικό αθλητισμό, ενώ εναλλακτικά θα μπορεί να το κάνει είτε προσκομίζοντας rapid test είτε self test.

Ωστόσο, σχετικά με τα self tests ερωτηματικό αποτελεί το αν το κόστος τους θα βαρύνει τις ομάδες που θα καλούνται κάθε εβδομάδα να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, ή αν το κράτος θα βρει κάποιον άλλο τρόπο να τα προμηθεύει στους συμμετέχοντες δωρεάν, όπως ισχύει σε άλλους τομείς, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

Επίσης, μεγάλο στοίχημα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού θα αποτελέσει η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων στα πρωταθλήματα το Φθινόπωρο , ενώ είναι δεδομένο ότι από πλευράς ΕΠΣΤ θα ισχύσει η αναδιάρθρωση που ψηφίστηκε πέρυσι και αυτό, γιατί τα περσινά πρωταθλήματα θεωρούνται ως μη γενόμενα.

Related posts

Το Σάββατο 28/9 η παρουσίαση βιβλίου «Φωτεινές Γραφές» της Ευαγγελίας Μινάρδου Αδάμου

Επίσημο του Καρατάσιου στον ΑΟ Τρίκαλα

Δεν τα κατάφερε ο ΑΟ Τρίκαλα Basket, αποκλεισμός απ’τον Κόροιβο