Μεγαλωμένος στο Ρέντη ο Νίκος Παπαδόπουλος

Θα έπρεπε να είναι το πρόσωπο της ημέρας, αλλά για θετικούς λόγους. Τέτοια γκολ μπαίνουν μία φορά στα 20 χρόνια. Ίσως να λέμε και λίγα.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε την έμπνευση και το θράσος να προωθηθεί για δύο συνεχόμενες φάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού και αφού βρέθηκε σε καίρια θέση πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε κάθε επιθετικός, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στον Αστέρα Τρίπολης στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ωστόσο, ο τερματοφύλακας των Αρκάδων κατάφερε να μπει στο επίκεντρο της δημοσιότητας για όλους τους λάθος λόγους. Με ύβρεις, χειρονομίες και προσβολές στον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος («σήκω μη σου ρίξω κάνα χαστούκι») έβγαλε από τα ρούχα του τον συνήθως ήρεμο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Και να φανταστεί κανείς ότι οι δυο τους μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο για ένα χρόνο στον Πανιώνιο, όπου είχαν αναπτύξει στενή σχέση!

Τι μπορεί να πυροδότησε μία τέτοια έκρηξη οργής στον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης; Τι μπορεί να τον εξώθησε να κάνει χειρονομίες στον πάγκο του τριφυλλιού, να παριστάνει τον τραυματία μετά την επίτευξη του γκολ, θέλοντας να ειρωνευτεί τον Διούδη, τι τον έκανε να επισκεφτεί τα πράσινα αποδυτήρια που «έβραζαν» μετά το τέλος του ματς, με αποτέλεσμα αυτά να γίνουν πραγματικό ροντέο;

Παίζει άραγε ρόλο το ερυθρόλευκο παρελθόν του; Για όσους το αγνοούν ο Νίκος Παπαδόπουλος πέρασε για δύο χρόνια από την ακαδημία του Ρέντη (2010-12), μάλιστα σε κάποια παιχνίδια διετέλεσε αρχηγός της ομάδας νέων. Άραγε αυτό να τον κάνει να φανατίζεται τόσο πολύ και να βγαίνει εκτός εαυτού κάθε φορά που αντιμετωπίζει το τριφύλλι;

Διότι ποιος μπορεί να ξεχάσει το σκηνικό πριν από τρία χρόνια σε παιχνίδι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όταν ο τερματοφύλακας (τότε της Λαμίας) λίγο πριν τις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το τέλος κάθε ματς, άνοιξε διάλογο με την εξέδρα, με ακατανόμαστες ύβρεις και απειλές, σκηνικό που κατέγραψε η κάμερα;

Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο αθυρόστομος και οξύθυμος Παπαδόπουλος (η κάμερα τον έπιασε να βρίζει τα Θεία μετά το δεύτερο γκολ του Μακέντα) βγήκε ξανά εκτός εαυτού και μπορεί στις δηλώσεις του μετά να προσπάθησε να μαζέψει και να βάλει τέλος στην κόντρα, ωστόσο όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά έριξε το φταίξιμο στον Διούδη, λέγοντας πως τέτοιες ενέργειες (να κάνει θέατρο για καθυστερήσεις δηλαδή) μικραίνουν τον Παναθηναϊκό, τον οποίο σέβεται ως σύλλογο.

Μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που ταιριάζει περισσότερο σε βαμμένο οπαδό, παρά σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή…

sdna.gr

Related posts

Δήμητρα/Απόλλων:Παρούσα η ακαδημία μας στις μεγάλες στιγμές της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Στον 7ο ουρανό ο Νάσος Λιάγκας για την κούπα του Ολυμπιακού στην Opap Arena

O πρώην του ΑΟ Τρίκαλα Κέβιν Γιοκέ στο Λεβαδειακό και τη Super League!