Μεγάλες ζημιωμένες οι Ακαδημίες

‘Ολος ο αθλητισμός της χώρας έχει πληγεί και συνεχίζει να πλήγεται από την πανδημία του κορωνοιού και τα μέτρα που παίρνονται συνεχώς εδώ και 8 μήνες.
Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και συνεχίζει να βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση.
Αναφερόμαστε στις ακαδημίες όλων των αθλημάτων, το πιο ζωντανό κομμάτι του αθλητισμού.\
Στο νομό μας έχουμε δεκάδες ακαδημίες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα και χιλιάδες παιδιά που τις στελεχώνουν.
‘Ολα αυτά τα παιδιά που έχουν ταυτίσει τον τρόπο ζωής τους με τον αθλητισμό, με την άμιλλα και τις φιλίες που δημιουργούνται μέσα από το αγαπημένο τους σπορ , από την Τρίτη και για ένα τουλάχιστον μήνα θα τα στερηθούν.
Μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό και να αποφευχθεί το κλείσιμο των ακαδημιών;
Είναι ένα καίριο ζήτημα που σηκώνει πολλή συζήτηση και θα ακουστούν σιγουρα αρκετές και διαφορετικές απόψεις.
Υπάρχουν αρκετοί που αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν τα σχολεία να μένουν ανοιχτά και να κλείνουν οι ακαδημίες και ο αθλητισμός γενικότερα;
Και πως μπορείς να πεις σε ένα παιδί ότι δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να αθληθεί και θα πρέπει να καθίσει σπίτι;
Μεγάλο όμως είναι το πρόβλημα και με τους ανθρώπους που εργάζονται στις ακαδημίες ως προπονητές, γυμναστές, φροντιστές κλπ.
Πρόκειται ως επί το πλείστον για ανθρώπους οι οποίοι ζουν από αυτή την ενασχόληση, καθώς οι περισσότεροι δεν κάνουν άλλη δουλειά.
‘Αρα με το κλεισιμο των ακαδημιών χάνουν όλα τους τα έσοδα με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες στο νομό μας και χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα να πλήττονται από αυτή την κατάσταση.
Και το θέμα είναι ότι όλους αυτούς τους μήνες στις αθλητικές ακαδημίες της περιοχής μας τηρούνταν στο ακέραιο όλα τα μέτρα για την πανδημία και μέχρι και σήμερα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα κρούσματα σε νεαρούς αθλητές της περιοχής μας.
Το ερώτημα που πλανάται πλέον είναι το πότε θα επιστρέψουν άπαντες στις θέσεις τους και θα ξεκινήσουν τα τμήματα υποδομής και πάλι να λειτουργούν;
Θα συμβεί αυτό τον άλλο μήνα ή θα περάσουν μήνες; Και με τι διάθεση θα επιστρέψουν παίκτες και προπονητές, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα που θα οδηγήσουν και πάλι σε “λουκέτο”;
Δυστυχώς, η πανδημία έχει δημιουργήσει όλη αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Το μόνο που απαιτείται τώρα από όλους είναι υπομονή και φυσικά τήρηση όλων των μέτρων, καθώς όσο πιο γρήγορα μειωθούν ριζικά τα κρούσματα, τόσο πιο σύντομα θα επιστρέψει και ο αθλητισμός μας στην κανονικότητά του.

Ε.Κ.

Related posts

Ξύλο και αίμα στην κερκίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα Νήαρ Ηστ- Trikala Basket

Trikala Basket: Κατώτερα των προσδοκιών απώλεσαν τον τίτλο στην Καισαριανή-Χάνεται για δεύτερη σερί χρονιά η άνοδος;;;

ΚΔΑΠ Μάθηση: Εδώ όπου η μάθηση και η δημιουργική απασχόληση συνυπάρχουν αρμονικά