Μανούρας: “Ανταγωνιστικό ρόστερ η Φήκη, μπορεί την παραμονή στην κατηγορία”

Στην τηλεοπτική εκπομπή της TV10 “η εξέδρα της Δευτάρας” μίλησε ο εκ των προπονητών του Π.Ο Φήκης Νίκος Μανούρας.

Αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και το πως θα γίνει η επιστροφή στις προπονήσεις για την ομάδα του, το έμψυχο δυναμικό του ΠΟ Φήκης και τη συνεργασία του με τον Τάκη Ρούσσα, αλλά και γενικότερα το φετινό 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και φυσικά μίλησε εκτενώς για την πρώην ομάδα του, τον ΑΣ Μετέωρα και τους λόγους που αποχώρησε από την Καλαμπάκα:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μανούρας αναφορικά με:

-Για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος:

“Οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΠΟ αναφέρουν ότι στις 28 Μαρτίου θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθληματος. ‘Εχει δοθεί το πράσινο φως στις ομάδες να μπουν στο γήπεδο για προπονήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα της Φήκης δεν έχει μπει ακόμη γήπεδο. Μέχρι την Τετάρτη το αργότερο θα συμβεί αυτό, για να δούμε ποια θα είναι η διαδικασία με τα τεστ, ώστε να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να μπούμε γήπεδο. ‘Ολες οι ομάδες είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να βρουν τον όποιο ρυθμό μπορούν, για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

-Για τα τεστ κορωνοιού και αν θα υπάρξει βοήθεια από την πολιτεία:

“Ακόμη δεν το ξέρουμε και γι’αυτό δεν μπήκαμε και ακόμη προπονήσεις. Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι συνθήκες, ποιος θα επιβαρυνθεί και με ποιο τρόπο θα γίνουν. Δε θα υπάρξει όμως θέμα. Η ομάδα της Φήκης θα κατέβει στο πρωτάθλημα, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Αλλά τα τεστ είναι ένα κενό στα τεστ, στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, όσον αφορά το ποιος θα τα αναλάβει. Από κει και πέρα βλεπετε ότι αρκετές ομάδες σε όλους τους ομίλους φέρνουν ενστάσεις στο να συμμετέχουν. Ευτυχώς οι ομάδες του νομού και η Φήκη και τα Μετέωρα θα κατέβουν όπως έχουν δηλώσει και αυτό είναι θετικό. Μένει να δούμε πόσο αξιόπιστο είναι ένα πρωτάθλημα ενός γύρου.

-Για τις ομάδες του ομίλου και αν υπάρχει ενημέρωση ότι κάποιες δε θα κατέβουν:

“Μόνο για την Κοζάνη είναι κατά κάποιο τρόπο επίσημο ότι δε θα κατέβει. Οι οποίες ομάδες είναι σε διεργασίες και διαβουλεύσεις . Περιμένουν να δουν ποια θα είναι η φόρμουλα για τα τεστ, αλλά πιστεύω ότι θα κατέβουν όλες οι ομάδες των γειτονικών νομών, που έδειξαν μία δυναμική και ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα, οπότε δεν πιστεύω ότι κάποια ομάδα θα αποχωρήσει.

-Για το αν είναι αξιοκρατική η διεξαγωγή πρωταθλήματος ενός γύρου:

“Μπορεί να είναι λίγο άδικο. Φτάσαμε στην 5η αγωνιστική. Μπορεί να είναι άδικο για τις ομάδες που έχεις κοινό στόχο την παραμονή. Γιατί κακά τα ψέματα για την παραμονή πάμε, να έπαιζες εκτός έδρας στον πρώτο  γύρο, να είχες εντός κάποιες πιο δυνατές ομάδες όπως η Καρύτσα και η Αναγέννηση . Από τη στιγμή που θα παίξουν όμως όλοι με όλους δεν υπάρχει θέμα, παρά μόνο της έδρας. Αλλά έδρα δεν υπάρχει πλέον με την έννοια του κόσμου. Απλά δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν πλέον και τι θα ισχύσει. Ξέραμε ότι θα έπεφταν 7 από το δικό΄μας όμιλο. Τώρα τι θα γίνει; Θα πέσουν μόνο όσες δεν κατέβουν; Θα μειωθούν οι ομάδες , θα πέσουν τελικά 4; Δεν το ξέρουμε αυτό.

-Για τους ποδοσφαιριστές της Φήκης και αν είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν όλοι:

“Φυσικά τα παιδιά περιμένουν πως και πως. Το θέλουν, το έχουν ανάγκη, τώρα κάποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με φοιτητές του ΤΕΦΑΑ που δεν έχει ανοίξει . Μένει να δούμε κάποιες λεπτομέρειες.  Κάποια παιδιά θα στρατευτούν τις επόμενες μέρες, όπως και εγώ θα κάνω τη θητεία μου. Τα παιδιά αγαπούν το ποδόσφαιρο. Θέλουν την καθημερινότητα των προπονήσεων, των αγώνων και τους έχει λείψει.

-Για το πόσο δύσκολο θα είναι για τους ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν τα καθήκοντά τους μετά από αποχή 4 μηνών και πόσος χρόνος θα χρειαστεί , για να φτάσουν σε ένα επιθυμητό επίπεδο:

“Τα παιδιά έκαναν προγράμματα που τους είχαμε δώσει εμείς, αλλά και μεμονωμένα,, αλλά δεν μπορούν να είναι σε ετοιμότητα να ξεκινήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη δεν υπάρχουν και ημερομηνίες για να πάει πιο πίσω το πρωτάθλημα. Οπότε θα είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες. Θα πρέπει να φρεσκάρουμε την ομάδα όσο περισσότερο μπορούμε και κακά τα ψέματα θα χρειαστεί ένα ρόστερ με βάθος. Γιατί τα παιχνίδια μπορεί να είναι και κάποια συνεχόμενα (Τετάρτη-Κυριακή), αλλά όπως και να έχει τα παιδιά θα δεχτούν επιβάρυνση που δεν είχαν συνηθίσει τους τελευταίους 3 μήνες, οπότε αυτό θα ελλοχεύει τραυματισμούς. Εμείς θα κοιτάξουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα από άποψη φυσικής κατάστασης, αυτές τις 25 μέρες που απομένουν. Σίγουρα όμως δε φτάνει αυτό το διάστημα. Θα θέλαμε 4-6 εβδομάδες για να πούμε ότι μπορουμε να τους βάλουμε σε ένα στάδιο για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα, για την ένταση της Γ’ Εθνικής. Σίγουρα δε θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο για καμία ομάδα.

-Για το έμψυχο δυναμικό του Π.Ο Φήκης και αν μπορεί η ομάδα να σωθεί:

“Η Φήκη έχει ανταγωνιστικό ρόστερ, υπάρχει ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών. Μπορεί να μην έζησα τα παιδιά φέτος από την προετοιμασία, αλλά με την πλειοψηφία των παικτών έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, είτε στη Φαρκαδόνα, είτε στο Ελευθεροχώρι, είτε στα Μετέωρα . Πολλά παιδιά τα είχα πέρυσι στην ομάδα. Το ρόστερ το γνωρίζω καλά, έχει ποιότητα, έχει βάθος. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δέσουμε ξανά μετά από αυτή την αποχή, να βρούμε το ρυθμό μας, να δέσουν κάποια πράγματα στο τακτικό κομμάτι, ώστε να διεκδικήσουμε την παραμονή στην κατηγορία.

-Για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας:

“Είναι ένας πολύ καλός και ανταγωνιστικός όμιλος, τόσο στον κορυφή όπου πάνε να διεκδικήσουν την άνοδο, όπως η Καρύτσα, η Αναγέννηση Καρδιτσας και ο Ηρακλής Λάρισας, ομάδες πολύ ποιοτικές και φυσικά κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. ‘Ολοι οι αντίπαλοι είναι ενισχυμένοι και ομάδες που διεκδικούν την παραμονή έχουν ποιότητα. Ακόμη και ομάδες που λέγαμε το Καλοκαίρι ότι δεν είναι τόσο καλές, πήραν βαθμούς στο πρωτάθλημα και έκαναν καλό ξεκίνημα. Και νεοφώτιστες ομάδες όπως ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου , το Αμύνταιο. Είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημα και πολύ ανταγωνιστικό.

-Για τις συνθήκες εργασίας στη Φήκη και τη συνεργασία με τον Τάκη Ρούσσα:

“Με τον Τάκη έχουμε ξαναδουλέψει στη Φαρκαδόνα τη σεζόν 2015-16. Μου είχε δώσει  και τότε την ευκαιρια να συνεργαστούμε. Είναι ένας άνθρωπος που δε φοβάται να συνεργαστεί με κάποιον του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη, τον βγάζει μπροστά. Του αναγνωρίζω αυτό το πράγμα. Υπάρχει συνεννόηση και με τη διοίκηση και με τον Τάκη και με ποδοσφαιριστές. Και με τη διοίκηση με κάποια άτομα έχω ξανασυνεργαστεί σε άλλες ομάδες. Τα πράγματα είναι καλά.

-Για την αποχώρησή του από τον Α.Σ Μετέωρα:

“Ευχαριστώ τους ανθρώπους των Μετεώρων. ‘Ηταν άψογη η συνεργασία μας για 1,5 χρόνο, δεν έχω κανένα παράπονο και ούτε ήταν αγωνιστικός ο λόγος. ‘Οπως σας είπα είχα να κάνω τη θητεία μου, δεν μπορούσα να αναλάβω τις ευθύνες μόνος μου και να λείπω, οπότε υπήρχε η πρόταση από τη Φήκη να συνεργαστώ με τον Τάκη που είναι ένας άνθρωπος που έχω πολύ καλή συνεργασία και έχουμε φιλικές σχέσεις και να γίνει κατά κάποιο τρόπο έτσι η δουλειά. Και εγώ να μη μείνω εκτός του χώρου εκ των πραγμάτων κάνοντας τη θητεία μου, οπότε αυτό ήταν και το καλύτερο. Να πάμε σε ένα συνεργάτη μου που επικοινωνούμε άριστα για να μπορέσω να ανταπεξέλθω.

-Για τις αναμνήσεις του από τα Μετέωρα:

“Είναι οι καλύτερες. 1,5 χρόνος πολύ καλός. Με άψογη συνεργασία με τη διοίκηση. Τους κ. κ. Κώστα και Γιώργο Βαβίτσα, τον ‘Αγγελο Αλεξίου τον Αντιπρόεδρο, τον Κώστα Κυργιάζο το γενικό αρχηγό με τους ποδοσφαιριστές ακόμη μιλάμε σχεδόν σε καθημερινή βάση με τα παιδιά. Καταφέραμε και κάναμε πέρυσι έναν απίστευτο δεύτερο γύρο με πολύ θετικά αποτελέσματα και μείναμε δίκαια και άξια. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στα Μετέωρα και στον κ. Ράτζα που αναλαμβάνει τώρα. Θέλω να παραμείνουν στην κατηγορία και τα Μετέωρα, έχουν την ποιότητα, γιατί μαζί με τη διοίκηση τη χτίσαμε το Καλοκαίρι. ‘Ημασταν άτυχοι στις πρώτες αγωνιστικές. Στην 1η αγωνιστική μείναμε από το 15′ με 10 παικτες. Στο Νέο Κεραμίδι χάσαμε από ένα σουτ από τα 30 μέτρα και στο Δίον χάσαμε με πέναλτι στο 94’ κάνοντας πολλές κλασικές ευκαιρίες , πάνω από 10 και η μπάλα δεν έμπαινε μέσα.

-Για το αν θα γίνουν κάποιες προσθήκες ή κάποιο rotation κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος:

“Το πρωτάθλημα θα έχει το πολύ 1-2 εμβόλιμες. Τα παιχνίδια που απομένουν είναι 9 αν βάλουμε και την Κοζάνη που θα αποχωρήσει ή κάποια άλλη ομάδα θα παίξουμε 7-8 παιχνίδια. Αυτό θα το δούμε και με τον Τάκη Ρούσσα και τη διοίκηση. Ποια παιδιά θα ακολουθήσουν, σε τι κατάσταση είναι και τι προσθήκες θα μπορέσουμε να κάνουμε . ‘Ισως από κάποιες ομάδες του τοπικού εάν δεν ξεκινήσει.

Related posts

“Βόμβα” με Τριανταφύλλου στους Δαναούς

Η καταληκτική ημερομηνία ανάδειξης πρωταθλητών των ΕΠΣ και οι όμιλοι των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Κοντοτόλη: Να σταματήσει η λεηλασία του Ασπροποτάμου με την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή Μηλιά/ Πολυθέα