Και το Μουρίνιο να φέρναμε νύχτα θα έφευγε…

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΑΟ Τρίκαλα, με την αποχώρηση του Μάικ Σνούι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, είναι γεγονός ότι έχουν αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης στις τάξεις των Τρικαλινών φιλάθλων, με τις απόψεις να διίστανται.

Από τη μία, εκφράζεται η άποψη ότι ο Ολλανδός δεν κατάφερε να δουλέψει την ομάδα όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα η εικόνα της στα δύο παιχνίδια κυπέλλου να μην είναι αυτό που θα περίμενε ο κόσμος.

Από την άλλη ορισμένοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένα τόσο βαρύ όνομα, που άπαντες πανηγύριζαν πριν περίπου 2 μήνες όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία μαζί του, ο οποίος έχει προπονήσει ομάδες υψηλού επιπέδου, να μην μπορεί να κοουτσάρει μία ομάδα στη ρημάδα τη Γ’ Εθνική Ελλάδος;

Η αλήθεια προφανώς βρίσκεται κάπου στη μέση, αλλά η ουσία είναι μία και το είχαμε γράψει εξ’ αρχής.

Για έναν Ολλανδό τεχνικό θα ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί με την ελληνική πραγματικότητα και δη με την πραγματικότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπου κάθε χρόνο συμβαίνουν πολλά και διάφορα.

Ο Σνούι, φαίνεται ότι είχε ένα πλάνο στο μυαλό του όσον αφορά το χτίσιμο του ΑΟ Τρίκαλα. Προφανώς και ο ίδιος κατάλαβε στην πορεία ότι δε θα μπορούσε να το υλοποιήσει, γιατί πολύ απλά το πλάνο αυτό ήταν βασισμένο σε μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με την ελληνική.

Με απλά ελληνικά και το Μουρίνιο να φέρναμε στα Τρίκαλα και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα Γ’ Εθνικής πιθανώς θα έφευγε ως αποτυχημένος.

Η κατηγορία αυτή χρειάζεται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τους προπονητές που εργάζονται και το πιο βασικό να είναι προσαρμοσμένοι σε όλα όσα συμβαίνουν κάθε Κυριακή στα γήπεδα και να έχουν συμβιβαστεί με τη σκληρή κριτική, το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσουν παρελθόν ανά πάσα στιγμή και ακόμη και μετά από επιτυχίες, αλλά  κυρίως ότι δεν υπάρχει πίστωση χρόνου.

Ο στόχος που έχει τεθεί θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, ειδάλλως είναι αναλώσιμοι.

Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι Ολλανδία…

Related posts

Τα παιδιά, η πάλη και ……. ο ΑΠΣ Τρίκαλα !!!

Το Σάββατο 28/9 η παρουσίαση βιβλίου «Φωτεινές Γραφές» της Ευαγγελίας Μινάρδου Αδάμου

Επίσημο του Καρατάσιου στον ΑΟ Τρίκαλα