Η κούπα στα Μετέωρα, που την αφιέρωσαν στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών

Ο ΑΣ Μετέωρα είναι ο φετινός πρωταθλητής της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Οι Καλαμπακιώτες, έπειτα από ένα μπαράζ με εξέλιξη θρίλερ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Φήκης επικράτησαν με 5-4 στη ρουλέτα των πέναλτι επί του ΑΟ Σαραγίων και κατέκτησαν το φετινό τρόπαιο, σε ένα ματς μεταξύ δύο πολύ ισχυρών ομάδων.
Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με σκορ 1-1, σε ένα ματς που είχε πολλή δύναμη πάθος, και τους παίκτες που αγωνίστηκαν να τα δίνουν όλα κοντρα στην πίεση και την κούραση.
Το μπαράζ παρακολούθησαν 800 και πλέον θεατές που γέμισαν από άκρη σε άκρη το γήπεδο Φήκης, θυμιζοντας τις καλές εποχές του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο νομό.
Τα Σαράγια βρήκαν γκολ στην πρώτη οργανωμένη τους επίθεση στο 25′.
Ο Παπαευθυμίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο προωθημένο Τζιαχρηστος πρόλαβε την έξοδο του Γκουλιώνη και με κεφαλιά σημείωσε το 1-0.
Τα Μετέωρα μετά αρχικο μουδιασμα απο το γκολ αρχισαν να αναλαμβάνουν και παλι τα ηνία του αγωνα και στο 37′ σουτ του Θ. Γερεντε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ευαγγέλου.


Στο 39′ μετά απο γύρισμα του Κοτσιλιάνου ο Κοθράς χρησιμοποίησε το χέρι του και ο κ. Λεωνίδας έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Φορτούνης στο 40′ που ισοφάρισε σε 1-1.
Οι δύο ομάδες στην επανάληψη μπήκαν έχοντας το μυαλό στα νώτα τους με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο.
Στο 56′ τα Μετέωρα πλησίασαν στο γκολ. Ο Θ. Γερεντες εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, βγήκε απέναντι στον Ευαγγέλου αλλά πριν πλασάρει τον ανέκοψε σωτήρια ο Τζιαχρήστος.
Στο 63′ κεφαλιά του Καραμούζη έφυγε άουτ από εξαιρετική θέση.
Στο 76′ φάουλ του Παπαευθυμίου για τα Σαράγια, η μπάλα περνάει απ’ όλους και καταλήγει αουτ.
Στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας ο Παπαδόπουλος των Μετεώρων από πλαγια θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει ενώ αμέσως μετά ο Μοκας δεν μπόρεσε να νικήσει αε τετ α τετ τον Ευαγγέλου!!!!
Tα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε στην ημίωρη παράταση με μοναδική καλή στιγμή στο 102′ όταν σουτ του Ψαθογιαννάκη έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ευαγγέλου.

Τα πέναλτι
Τζιαχρήστος (Σαράγια) 1-0
Γ. Γερεντές (Μετέωρα) 1-1
Ντοτας (Σαράγια) Απέκρουσε ο Γκουλιώνης
Φορτούνης (Μετέωρα) 1-2
Αλεξόπουλος (Σαράγια) 2-2
Ψαθογιαννάκης (Μετέωρα) 2-3
Μπατατόλης (Σαράγια) 3-3
Γκόβαρης (Μετέωρα) 3-4
Ράπτης (Σαράγια) 4-4
Παπαδόπουλος (Μετέωρα) 4-5.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ.Στέλιος Λεωνίδας με βοηθούς τους κ.κ. Μανασής, Μπάλα. 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Λεωνίδας.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Καλιακούδας, Τζιαχρήστος των Σαραγίων και Ασημακης, Θ. Γερεντές, Καραμούζης των Μετεώρων.
ΣΑΡΑΓΙΑ (Τέο Λιούλιος): Ευαγγέλου, Μπισλίμ, Σίμος, Σωτηρίου (89′ Τσιρογιάννης), Αλεξόπουλος, Κοθράς (113′ Τσιόβολος), Τζιαχρήστος, Αρκούδας (80′ Μπατατόλης), Παπαευθυμίου (89′ Αναγνώστου), Καλιακούδας (90′ Ράπτης), Μπαλάφας (113′ Ντότας)
ΜΕΤΕΩΡΑ (Νίκος Αγγελάκης): Γκουλιώνης, Ασημάκης, Νταλούκας, Φορτούνης, Γερεντές Γ., Καραμούζης, Κοτσιλιάνος (75′ Γκόβαρης), Κιτσόπουλος (97′ λ.τρ. Λαμπαδάριος), Γερεντές Θ. (68′ Μόκας), Παπαδόπουλος, Ψαθογιαννάκης

Πανηγυρισμοί και απονομές

Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί για τους πρωταθλητές του ΑΣ Μετέωρα, που γιόρτασαν με τους φιλάθλους τους την κατάκτηση του τροπαίου.
Μάλιστα, με πανό που αναρτήθηκε από τους πρωταθλητές, το τρόπαιο αφιερώθηκε στα τρία αγγελούδια από το Καστράκι που πριν λίγους μήνες έφυγαν τόσο αδικα από τη ζωή στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Στη συνέχεια είχαμε τις καθιερωμένες απονομές σε νικητές και φιναλίστ του μπαράζ, καθώς σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν.
Την απονομή του τροπαίου στον αρχηγό του ΑΣ Μετέωρα έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΤ Θανάσης Μπουτζιώλης και ακολούθησε τρελό γλέντι.
Τα Μετέωρα πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική που ξεκινόυν την άλλη Κυριακή 14 Μαίου.

 

Related posts

Φαβορί για τον πάγκο του Πιερικού ο Σάκης Θεοδοσιάδης

Ξύλο και αίμα στην κερκίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα Νήαρ Ηστ- Trikala Basket

Trikala Basket: Κατώτερα των προσδοκιών απώλεσαν τον τίτλο στην Καισαριανή-Χάνεται για δεύτερη σερί χρονιά η άνοδος;;;