«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist παρουσία του Ολάντ

Στην Ελλάδα που πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο των φορέων της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και του Economist, που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα, παρουσία του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε μία ομιλία με έντονους συμβολισμούς και με ιστορικές αναφορές στο πρόσφατο παρελθόν, ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για την κρίσιμη συμβολή του τις δύσκολες ώρες που περνούσε η Ελλάδα το 2015, για να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης, θυμίζοντας  μία αποστροφή του λόγου του τότε Γάλλου Προέδρου μετά το δημοψήφισμα, ο οποίος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «αυτός μπορεί να βγαίνει πιο δυνατός από το δημοψήφισμα αλλά η Ελλάδα βγαίνει πιο αδύνατη». Μία αναφορά με επιπρόσθετο νόημα που καταχειροκροτήθηκε αφού  έγινε  παρουσία στο Συνέδριο, του διαδόχου του κ. Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανου Κασσελάκη στον οποίο απευθυνόμενος, με αφορμή το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που προβλέπει πρόσθετες δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε την ανάγκη «οι πολιτικοί να λένε πράγματα που μπορούν να υλοποιήσουν».

Σε αντιδιαστολή με τις περιπέτειες του χθες ο κ. Σκρέκας, τόνισε: «Την τελευταία πενταετία τα πράγματα έχουν αλλάξει. H Ελλάδα είναι δυνατή, στον πυρήνα της Ευρώπης, πρωτοπορεί και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να δημιουργούν, να μεγαλώνουν τις οικογένειές τους και να ατενίζουν με ελπίδα το μέλλον».

Ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε και από το βήμα του Συνεδρίου, στους μύθους και τη μηδενική λογική της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στα μέτρα που λήφθηκαν για το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας,  με τη μάχη να συνεχίζεται σ’ όλα τα επίπεδα και  πλέον με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στην Ευρώπη, αλλά και παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τα επιτεύγματα της τελευταίας πενταετίας ευρύτερα στην οικονομία,  με έμφαση στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στη μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Σκρέκας, επίσης, ανέλυσε το πρόγραμμα της Κυβέρνησης  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας τον κομβικό τους ρόλο για την ελληνική οικονομία και  έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως «στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καλούμαστε να αποφασίσουμε για μια Ευρώπη ισχυρή, μια Ελλάδα πιο ισχυρή στο κέντρο της Ευρώπης, αλλά και μια Ευρώπη πιο κοντά στις Ευρωπαίες και στους Ευρωπαίους πολίτες».

BINTEO: https://www.youtube.com/watch?v=Cr9IF9FZ2f8&ab_channel=%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82%CE%A3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CF%82

Related posts

Θανάσης Λιούτας: Συνταξιοδότηση με οφειλές έως 30.000 για ελεύθερους επαγγελματίες και έως 10.000 ευρώ για αγρότες

Tριμερής συνάντηση για το ψηφιακό εισιτήριο και τη σύμβαση με το VAR

Kέρδισε την ένσταση και ανέβηκε Γ’ Εθνική η Ανθούπολη, χάνει το ματς με Μαλεσίνα και πρόστιμο για Μετέωρα