H προιστορία των αναμετρήσεων ΑΟ Τρίκαλα-Καβάλα

Συνολικά 20 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν ΑΟΤ και Καβάλα στα Τρίκαλα. Η προιστορία είναι για ολα τα γούστα, με τους κυανέρυθρους να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις νίκες, 8 στον αριθμό, 7 αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες και 4 φορές οι Καβαλιώτες έφυγαν με το διπλό.

Επίσης, ένα παιχνίδι κυπέλλου κρίθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι υπέρ της Καβάλας.

Ας δούμε αναλυτικά, μέσα από το πληρέστατο αρχείο του καθηγητή-συγγραφέα Θεόδωρου Αλεξιάδη την πλούσια προιστορία:

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ

1967-1968 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

8 Οκτωβρίου, 1967 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 2-1
Κατόπιν θαυμάσιας εμφάνισης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τα Τρίκαλα κέρδισαν με σκορ 2-1 την Καβαλά εις στην Θεσσαλική πόλη. Οι γηπεδούχοι που κατά διαστήματα έπαιξαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο έδειξαν από νωρίς ότι είναι το μεγάλο φαβορί για επάνοδο στην Α΄ Εθνική. Εκτός από τα δυο γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τους Συνάτκα να αστοχεί δυο φορές από πλεονεκτικές θέσεις. Τα τέρματα των Τρικάλων σημείωσαν οι Ζάχος στο 33’ με πέναλτι το οποίο υπέπεσε ο Ασλανίδης των φιλοξενούμενων αποκρούοντας την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και ο Κοκκοτούλης στο 69’. Για την Καβάλα, που άφησε θετικές εντυπώσεις το τέρμα πέτυχε ο Νίκας με αυτογκόλ τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού. Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ.Πασχαλίδης. Περίπου 3.000 θεατές ήταν στο γήπεδο.

ΣΚΟΡΕΡ – 33’ Ζάχος .πεν.[1-0], 69’ Κοκκοτούλης [2-0], 86’ αυτογκόλ Νίκας [2-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Μιχαηλίδης, Πανταζής, Τόσκας, Νίκας, Κόκκαλης, Ζάχος, Μαυρίκος, Μπεβενίου, Συνάτκας, Καλατζής, Κοκκοτούλης.

1971-1972 Α’ ΕΘΝΙΚΗ

28 Μαΐου, 1972 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 3-1
Σπουδαία νίκη απέσπασε η ομάδα των Τρικάλων επί της Καβάλας με σκορ 3-1. Η επικράτηση των γηπεδούχων ήταν υψίστης βαθμολογικής αξίας δεδομένου ότι με τους τρεις βαθμούς το δημοφιλής συγκρότημα της Θεσσαλίας εξασφάλισε την παραμονή του εις την Α’ Εθνική κατηγορία. Δυνατός, γρήγορος και γεμάτος πείσμα ο αγώνας ο οποίος χάρισε πλούσια ποδοσφαιρικά στιγμιότυπα σε όσους το παρακολούθησαν. Οι αντίπαλες μοιράστηκαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος που έληξε με σκορ 1-1 με γκολ που σημείωσαν οι Συνάτκας των Τρικάλων στο 25’ και Μαχαιρίδης της Καβάλας στο 27’. Στην επανάληψη όμως οι «κυανέρυθροι» ανέλαβαν πρωτοβουλία, ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί και ψύχραιμοι και έφτασαν στην επιτυχία χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Καλατζής στο 55’ και Κοτόβας στο 73’. Καλύτεροι παίκτες των νικητών ήταν οι Μυλωνάς, Καλατζής, Κοντάκης και Παπασίμος. Καλή η διαιτησία του κ.Πασχαλίδη.

ΣΚΟΡΕΡ – 25’ Συνάτκας [1-0], 27’ Μαχαιρίδης [1-1], 55’ Καλατζής [2-1], 73’ Κοτόβας [3-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Σιδηρόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Μυλωνάς, Παπασίμος, Νίκας [Γεωργίτσης], Χόνδρος, Μπεβενίου, Κότοβας, Συνάτκας, Καλατζής, Κοντάκης.

1972-1973 ΚΥΠΕΛΛΟΥ
3 Ιανουαρίου, 1973 Γήπεδο Τρικάλων Φάση των «32»
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 1-1 [1-4 στα πέναλτι]
Η Καβαλά απέκλεισε εκτός έδρας την ομάδα των Τρικάλων στα πέναλτι με σκορ 1-4 αφού ύστερα από την κανονική διάρκεια του αγώνος το σκορ ήταν 0-0 και μετά την παράταση το σκορ ήταν 1-1. Η επιβολή της Καβάλας στα πέναλτι τουλάχιστον υπήρξε δίκαια. Ο αγώνας διεξήχθη εις ένα τελματώδες γήπεδο, λόγω της προηγηθείσης βροχής και έτσι δυσκόλεψε πολύ τις κινήσεις των παικτών και των δυο ομάδων. Τα Τρίκαλα είχαν την υπεροχή αλλά δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την συμπαγή αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων. Το σκορ άνοιξε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καλατζής αλλά στο 108’ ο Κοψαχείλης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1. Να σημειώσουμε ότι τα Τρίκαλα αγωνίστηκαν από το 93’ με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού και αποχωρήσεως του Οικονόμου. Με σφάλματα η διαιτησία του κ.Παταράκη.

ΣΚΟΡΕΡ – 91’ Καλατζής [1-0], 108’ Κοψαχείλης .πεν. [1-1]

ΠΕΝΑΛΤΙ – Βακάλης [δοκάρι], Μπουγάτσας [0-1], Παπασίμος [απέκρουσε ο Πανελάκος], Αβραμίδης [0-2], Θεοδοσόπουλος [1-2], Λιόλιος [1-3], Μυλωνάς [απέκρουσε ο Παντελάκος], Κοψαχείλης [δοκάρι], Χονδρός [απέκρουσε ο Παντελάκος], Χαραλαμπίδης [1-4].

ΤΡΙΚΑΛΑ – Αρώνης, Θεοδοσόπουλος, Μυλωνάς, Παπασίμος, Βουντοτρυπίδης, Καλαιτζίδης [Συνάτκας][Καλατζής], Ασλάνογλου, Βακάλης, Χονδρός, Μπεβενίου, Οικονόμου

1972-1973 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

15 Απριλίου, 1973 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-0
Πλήρη υπεροχή διατηρήσαν τα Τρίκαλα στον αγώνα με την Καβάλα αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Παντελάκου, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες και έτσι στο τέλος παραχώρησαν ισοπαλία 0-0. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και πάλι όπως και στο παιχνίδι κυπέλλου πριν ένα μήνα περίπου ήταν ο ήρωας το παιχνιδιού [θυμίζουμε ότι απέκρουσε τρία πέναλτι στην διαδικασία των εκτελέσεων πέναλτι στο συγκεκριμένο αυτό αγώνα] χαρίζοντας στην Καβαλά δυο πολύτιμους βαθμούς που στην ουσία εξασφαλίζουν την παραμονή της Μακεδονικής ομάδας εις την Α’ Εθνική. Τα Τρίκαλα ήταν πολύ δυνατά στην άμυνα και αρκετά δραστήρια στο κέντρο υποχρέωσαν τους Καβαλιώτες σε συνεχή άμυνα αλλά οι κυνηγοί τους ήταν εξοργιστικά άστοχοι και δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα. Ο Παπασίμος, ο Βουνοτρυπίδης και ο Βακάλης ήταν οι καλύτεροι από πλευράς Τρικάλων ενώ πολύ καλοί επίσης υπήρξαν οι Γεωργίτσης και Χονδρός. Διαιτητής ο κ.Ράμμος.

ΤΡΙΚΑΛΑ – Σιδηρόπουλος, Γεωργίτσης, Οικονόμου [Νίκας], Βουνοτρυπίδης, Παπασίμος, Χόνδρος, Κατσιάκος, Βακάλης, Συνάτκας, Τσάρλς [Ασλάνογλου], Παπαρήγγας.

1975-1976 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

30 Νοεμβρίου, 1975 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 1-2
Η ομάδα της Καβάλας κατέβαλε τα Τρίκαλα με σκορ 1-2 σημειώνοντας θριαμβευτική νίκη μέσα στην Θεσσαλική πόλη. Οι φιλοξενούμενοι επέτυχαν πρώτοι τέρμα λίγο μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με τον Σειτίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σφάλμα του Καραγεωργίου. Στο 64’ τα Τρίκαλα ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κατσιάκου μετά από ανατροπή του Σαγγορίδη από τον Μπογάτσα, αλλά δυο λεπτά αργότερα ο Χρυσάφιδης με κεφαλιά έγραψε το τελικό σκορ, χαρίζοντας την σπουδαία νίκη για την ομάδα του. Διαιτητής ο κ.Μπαρούνης.

ΣΚΟΡΕΡ – 33’ Σειτίδης [0-1], 64’ Κατσιάκος .πεν. [1-1], 66’ Χρυσαφίδης [1-2]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Χατζηγιάννης, Καραγεωργίου, Γεωργίτσης, Χονδρός, Νίκας, Μπακάλης, Χαριτίδης, Πανταζής [Παραπραστανίτης], Καλατζής, Κατσιάκος, Σαγγορίδης.

1982-1983 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

30 Ιανουαρίου, 1983 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-1
Η Καβαλά πέτυχε μεγάλη σημασίας νίκη μέσα στα Τρίκαλα και ξέφυγε στην κορυφή της βαθμολογίας από τις ομάδες που την ακολουθούν. Με την νίκη αυτή, η Καβαλά έκανε μεγάλο άλμα για την επάνοδο στην Α’ Εθνική όχι μόνο γιατί κέρδισε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας αλλά και γιατι η Καλαμαριά δέχτηκε απρόσμενη ήττα μέσα στον Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό. Το ματς ήταν μέτριο , ήσυχο και αθλητικό. Η υπεροχή της Καβάλας και η επικράτηση της με σκορ 0-1 ήταν δίκαια. Το μοναδικό γκολ που χάρισε την νίκη στους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 25’ με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Χατζηθεοδώρου. Η Καβάλα είχε και δυο δοκάρια με τον Ιορδανίδη στο 70’ και 90’. Τα Τρίκαλα δεν δημιούργησαν καμία αξιόλογη ευκαιρία και «διασώθηκαν» μόνο οι Γκένας και Κρικέλης. Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ.Πισιγιαννάκης.

ΣΚΟΡΕΡ – 25’ Χατζηθεοδώρου [0-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Πούλιος, Σίσκος, Δ.Γκένας, Γκαντιάς, Κρικέλης, Ιακωβάκης [Δήμου], Λαγάρας, Λούκας, Αναστασίου, Παπαγεωργίου, Πάτρας.

1984-1985 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

24 Φεβρουαρίου, 1985 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 2-0
Πολύ καλή εμφάνιση, την καλύτερη ίσως των τελευταίων ετών, πραγματοποίησαν τα Τρίκαλα που κέρδισαν εύκολα την Καβάλα με σκορ 2-0. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία για να πετύχουν πραγματικό θρίαμβο, καθώς «σκόνταψαν» πάνω στον γκολκίπερ Τσανακάλη, που πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις, ενώ σε τρεις περιπτώσεις ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Καπετανίδης απέκρουσε πάνω στην γραμμή της εστίας του, σώζοντας την Καβάλα από σίγουρα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι απογοήτευσαν. Δεν απείλησαν ούτε μια φορά την εστία των γηπεδούχων και σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσαν την υψηλή τους βαθμολογική θέση. Στο 51’ τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκαμπέτα στο οποίο υπέπεσε ο Καπετανίδης όταν απέκρουσε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Στο 66’ ο Αναστασίου έκανε σουτ, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό της Καβάλας και ο Γκαμπέτας με κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Άλλες ευκαιρίες για τους «κυανέρυθρους» έχασαν οι Πάτρας στο 25’, Γκολάντας στο 44’, Μαλλιώρας στο 50’, Γκαμπέτας στο 61’ και 62’, Αναστασίου στο 64’, Δ.Γκένας στο 77’, Ιακωβάκης στο 88’ ενώ δοκάρι είχε ο Αναστασίου στο 76’. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Δ.Γκένας, Αργυρούλης, Ιακωβάκης, Γκολάντας, Μαλλιώρας και ο σκόρερ Γιάννης Γκαμπέτας. Άριστη η διαιτησία του κ.Ριζάκη.

ΣΚΟΡΕΡ – 51’ Γκαμπέτας .πεν.[1-0], 66’ Γκαμπέτας [2-0]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Τσότσας, Δ.Γκένας, Σελιώνης, Αργυρούλης, Κρικέλης, Ιακωβάκης [Μόκκας], Δογάνης [Αναστασίου], Γκολάντας, Γκαμπέτας, Μαλλιώρας, Πάτρας.

1985-1986 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

11 Μαΐου, 1986 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-0
Σε περιπέτειες από το πουθενά μπήκαν τα Τρίκαλα αφού δεν κατάφεραν να λυγίσουν την Καβάλα και έτσι αναδειχτήκαν ισόπαλοι με σκορ 0-0. Δεν έπαιξαν καλή μπάλα οι γηπεδούχοι και αν κάτω από τα γκολπόστ δεν είχαν τον Τσότσα η αν οι Καβαλιώτες ήταν πιο τυχεροί θα «έκλαιγαν» και τους δυο βαθμούς. Χαρακτηριστικό στοιχειό της απογοητευτικής εμφάνισης των γηπεδούχων είναι το γεγονός ότι μόνο δυο φορές απείλησαν σοβαρά την εστία της Καβάλας. Και οι δυο σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Στο 4’ ο Γκαμπέτας με ατομική προσπάθεια και σουτ είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Γεωργούση ενώ στο 19’ ο Σελαλματζίδης έπιασε κεφαλιά μετά από σέντρα του Ιακωβάκη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες να φύγουν από την Θεσσαλική πόλη με την νίκη. Στο 62’ από λάθος του Παπάζογλου, ο Στράντζαλης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης είχε και άλλο δοκάρι στο 74’ ενώ στο 81’ ο Λούκας εξουδετέρωσε πάνω στην γραμμή σουτ του Καπετανίδη. Στο 82’ ο Τσότσας έκανε την απόκρουση του αγώνα πέφτοντας στα πόδια του Βρύνιου που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Από τα Τρίκαλα οι μόνοι που διακρίθηκαν ήταν οι Τσότσας, Γκαμπέτας και Παπάζογλου. Καλή η διαιτησία του κ.Φιλιππίδη.

ΤΡΙΚΑΛΑ – Τσότσας, Γκένας, Λούκας, Παπάζογλου, Αργυρούλης [Νταϊλιάνης], Ιακωβάκης, Λαγάρας, Γκαμπέτας, Σελαλματζίδης, Αναστασίου, Πάτρας [Τσιρογιάννης].

1986-1987 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

7 Ιουνίου, 1987 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 1-0
Μετά από συναρπαστική μάχη, τα Τρίκαλα νίκησαν την Καβάλα με σκορ 1-0 και σχεδόν εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Β’ Εθνική. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο β’ ημίχρονο όπου ανέλαβαν πλήρη πρωτοβουλία και κατάφεραν στο 79’ να πετύχουν το μοναδικό τους γκολ. Στο λεπτό αυτό ο Λιάκος τροφοδότησε τον Τσιρογιάννη που με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γεωργούση ο οποίος είχε πάρει την θέση του Τσανάκαλη στο ημίχρονο. Νωρίτερα τα Τρίκαλα είχαν σπάνια ευκαιρία στο 10’ όταν σε φάουλ του Αναστασίου, ο Λιάκος σούταρε δυνατά απέκρουσε ο Τσανάκαλης, επακολούθησε νέο σουτ του Τσιρογιάννη αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Καβάλας με αυτοθυσία μπλόκαρε. Από τα Τρίκαλα ξεχώρισαν οι Λιάκος, Αναστασίου και Τσιρογιάννης ενώ από την Καβάλα οι Καραϊσκος, Τσανάκαλης και Τσιλίδης. Μέτρια η διαιτησία του κ.Τριανταφύλλου που «κιτρίνισε» τους Χατζηαποστολίδη και Πάτρα.

ΣΚΟΡΕΡ – 79’ Τσιρογιάννης [1-0]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Βασιλάκος, Αναστασίου, Καλαμάτας, Γκαραγκούνης, Παπάζογλου, Κόμνος, Λιάκος, Πάτρας, Πιάζας [Σελαλματζίδης], Ζαβλανός [Παπαγεωργίου], Τσιρογιάννης.

1987-1988 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

29 Νοεμβρίου, 1987 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-0
Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι τα Τρίκαλα και η Καβάλα αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Η Καβάλα έδειξε ότι ήθελε από την αρχή την ισοπαλία και κατάφερε να την πάρει. Σε γενικές γραμμές το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο παρά το γεγονός ότι τα Τρίκαλα είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ. Στο 20’ από σέντρα του Μαλλιώρα, ο Καρασαββίδης γύρισε με κεφαλιά την μπάλα πίσω και ανάγκασε τον τερματοφύλακα του , Γεωργούση να πραγματοποιήσει δύσκολη απόκρουση για να σώσει την εστία της ομάδας του. Στο 63’ σε σέντρα του Τσιρογιάννη, ο Καλαϊτζίδης απέφυγε δυο αμυντικούς αλλά και πάλι ο Γεωργούσης έσωσε την Καβάλα με άμεση επέμβαση. Στο 75’ η Καβάλα απέτυχε να εφαρμόσει το τεχνικό οφσάιντ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Λούκας που ξέφυγε μόνος του δίνοντας στην συνέχεια την μπάλα στο Καλαϊτζίδη ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει από πολύ καλή θέση τον Γεωργούση. Έτσι έμεινε το 0-0. Από την μετριότητα ξεχώρισαν για τα Τρίκαλα οι Τσιρογιάννης, Καλαϊτζίδης και Παπάζογλου. Καλή η διαιτησία του κ.Κούγιου.

ΤΡΙΚΑΛΑ – Τσιάπος, Παραφέστας, Μαλλιώρας, Λούκας, Παπάζογλου, Πιάζας, Τσιρογιάννης, Πάτρας [Αναστασίου], Παπαγεωργίου [Ζαβλανός], Καλαϊτζίδης, Τσιρώνης.

1989-1990 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

10 Απριλίου, 1990 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-0
Η τύχη και η διαιτησία βοήθησαν την πρωτοπόρος Καβάλα να περάσει από τα Τρίκαλα με το σχεδόν ανώδυνο 0-0.Πράγματι στο παιχνίδι αυτό τα δοκάρια του Τσανακάλη και τα σφυρίγματα του διαιτητή έγιναν αφορμή να χάσει το τοπικό συγκρότημα η μάλλον να γλιτώσουν οι «εκλεκτοί» πρωτοπόροι με ισοπαλία. Η φάση που εξόργισε τους οπαδούς των Τρικάλων σημειώθηκε στο 84’ όταν ο διαιτητής κ.Πουρσανίδης χωρίς ουσιαστικό λόγο ακύρωσε καθαρό γκολ του Λαγάρα. Στο πρώτο ημίχρονο τα Τρίκαλα έπαιξαν σχετικά συγκρατημένα ενώ στην επανάληψη αγωνιστήκαν επιθετικά παρουσιάζοντας ένα θαυμάσιο σύνολο το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τους φίλαθλους του γηπέδου. Η Καβάλα παρουσίασε σκιά του εαυτού της και σε καμία περίπτωση δεν απείλησε σοβαρά την εστία των γηπεδούχων. Δεν υστέρησε κανείς από την ομάδα των Τρικάλων.

ΤΡΙΚΑΛΑ – Καρκαλάτος, Πράππας, Κατσούλας, Μπαλντούνας, Στάμος, Παπαευθυμίου, Τσίγκας, Θώμος [Μαντέλας], Αναστασίου, Ζαβλανός [Γ.Βουλόγκας], Λαγάρας.

1991-1992 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

16 Μαΐου, 1992 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-2
Η Καβάλα κέρδισε με σκορ 0-2 τα Τρίκαλα αλλά η νίκη ήρθε δύσκολα με δυο τέρματα στα τελευταία λεπτά. Το αποτέλεσμα πάντως είναι δίκαιο γιατι η Καβάλα κράτησε την υπεροχή παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Τα ήδη καταδικασμένα Τρίκαλα απογοήτευσαν με την παρουσία τους εις τον αγωνιστικό χώρο και δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τους φιλοξενούμενους. Στο 79’ ο Μπαξεβάνογλου άνοιξε το σκορ για την Καβαλά ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Δερμιτζάκης με ατομική προσπάθεια και σουτ στην κίνηση πέτυχε το τελικό 0-2. Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Μπάρκα.

ΣΚΟΡΕΡ – 79’ Μπαξεβάνογλου [0-1], 82’ Δερμιτζάκης [0-2]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Βουλόγκας, Ρούσσας, Λούκας, Πράππας, Κολτσίδας, Μαυροδήμος, Παρασκευάς, Μιλέφσκι, Παπαευθυμίου [Θώμος], Γιαννακόπουλος [Ντότσης], Νικολαΐδης.

1995-1996 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

29 Οκτωβρίου, 1995 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-0
Ένα πολύ καλό παιχνίδι παρακολούθησαν οι 6.500 περίπου θεατές που βρεθήκαν στο Εθνικό στάδιο των Τρικάλων, όμως παρά την υπεροχή που είχαν, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το ισόπαλο με σκορ 0-0 αποτέλεσμα μεταξύ των Τρικάλων και της Καβάλας αδικεί την τοπική ομάδα αφού οι προσπάθειες της δεν απέφεραν καρπούς. Τα Τρίκαλα πράγματι ξεκίνησαν δυνατά και έχασαν πολλές ευκαιρίες. Στο 8’ ο Καρασαββίδης σούταρε μόλις άουτ ενώ στο 15’ ο Αργυρίου με θεαματική απόκρουση μπλόκαρε το σουτ του Ταβουκτσή. Στο 20’ ο Κνέζεβιτς εκτέλεσε κόρνερ που πήγαινε μέσα απ’ ευθείας αλλά την κατάλληλη στιγμή ο Αργυρίου έδιωξε σε νέο κόρνερ το οποίο και πάλι εκτέλεσε ο Κνέζεβιτς αναγκάζοντας τον Βακιρτζή να διώξει πάνω στην γραμμή. Η πρώτη καλή στιγμή για την Καβάλα ήρθε στο 35’ όταν το πλασέ του Κωνσταντινίδη πέρασε άουτ. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε με τα Τρίκαλα και πάλι στο προσκήνιο. Στο 47’ η κεφαλιά του Ταβουκτσή πέρασε μόλις άουτ ενώ στο 55’ ο Αργυρίου έδιωξε σε κόρνερ ισχυρό σουτ του Καρασαββίδη. Τέλος στο 77’ ο Γκουγκουλής σούταρε δυνατά αλλά και πάλι ο σταθερός Αργυρίου ήταν σε ετοιμότητα. Από τα Τρίκαλα διακρίθηκαν οι Πράππας, Μουστακίδης, Θεοδοσιάδης, Βάσι και Ταβουκτσής. Με λάθη η διαιτησία του κ.Φωστέρη από τον σύνδεσμο Αθηνών.

ΤΡΙΚΑΛΑ – Βουλόγκας, Πράππας, Γκουγκουλής, Θεοδοσιάδης, Μουστακίδης, Ταβουκτσής, Τερζής, Βάσι [Παπακωνσταντίνου], Καρασαββίδης, Στοϊνοβιτς [Κωνσταντινίδης], Κνέζεβιτς.

1999-2000 Α’ ΕΘΝΙΚΗ

7 Μαΐου, 2000 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 3-1
Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από πολλές αποβολές και κίτρινες κάρτες, τα Τρίκαλα νίκησαν την Καβάλα με σκορ 3-1 και την «τράβηξαν» μαζί τους στην Β’ Εθνική. Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο Θεσσαλονικιός διαιτητής κ.Ποντίκης που με τις αποφάσεις του εξόργισε τον προπονητή της Καβάλας Γιώργο Παράσχο αλλά και τον κόουτς των Τρικάλων Ζόραν Μπάμποβιτς να τονίζει ότι «αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα». Το σκορ άνοιξε στο 4’ ο Γιοβάνοβιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Ε.Αγγελόπουλος όταν ανατράπηκε από τον Βακιρτζή. Στο 19’ όμως η Καβάλα έφερε το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Πάβλοβιτς και Αμπελάς συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Κοτταρά. Στο 47’ ο Γιοβάνοβιτς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στα Τρίκαλα όταν μετά από φάουλ του Νταλίπι, η μπάλα έφτασε στον Χλωρό που τροφοδότησε τον σκόρερ ο οποίος έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Κόβιτς. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 76’ ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Χλωρός με σουτ ύστερα από πάσα του Σπυράκο. Η Καβάλα ολοκλήρωσε το ματς με οκτώ παίκτες και χωρίς προπονητή και γενικό αρχηγό στο πάγκο αφού αποβλήθηκαν στο 36’ ο παράγοντας της Καβάλας Τσιάτας, στο 57’ ο προπονητής Παράσχος, στο 60’ ο ποδοσφαιριστής Σάραμπας, στην ίδια φάση για διαμαρτυρία ο Πίσζ και στο 64’ ο Σάντρι. Ουδέν σχόλιο.

ΣΚΟΡΕΡ – 4’ Γιοβάνοβιτς .πεν.[1-0], 19’ Αμπελάς [1-1], 47’ Γιοβάνοβιτς [2-1], 76’ Χλωρός [3-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Κοτταράς, Ε.Αγγελόπουλος, Γκανάς, Λαγούιας, Μπαντάς, Α.Αγγελόπουλος [Μανίκας], Νταλίπι [Σπυράκος], Μπουγάς, Γιοβάνοβιτς, Χλωρός, Γιαχάγια [Μητροφάνης].

2000-2001 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

13 Ιανουαρίου, 2001 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-1
Αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία της έκανε η Καβάλα που νίκησε στα Τρίκαλα την ομώνυμη ομάδα με σκορ 0-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και η νίκη τους κρίνεται δίκαιη απέναντι σε μια ομάδα που προσπάθησε αλλά έδειξε και πάλι πολλές αδυναμίες. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ροζάλες με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 57’. Την έσχατη των ποινών κέρδισε ο ίδιος παίκτης όταν ανατράπηκε από τον Ζαφείρη. Πρώτη ευκαιρία να πετύχουν γκολ με πέναλτι είχαν όμως οι γηπεδούχοι στο 42’ αλλά ο Ουέλινγκτον που ανέλαβε την εκτέλεση του, σούταρε άουτ. Στην παράβαση υπέπεσε ο Καρασαϊρίδης που ανέτρεψε τον Σπυράκο. Για τον Ουέλινγκτον η απώλεια του πέναλτι δεν ήταν το μοναδικό αρνητικό στοιχείο του στο ματς. Στο 65’ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Να σημειώσουμε ότι εκτός από το γκολ, η Καβάλα έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 4’ με τον Στρόμπακ ενώ στο 88’ τα Τρίκαλα πλησίασαν την ισοφάριση όταν ύστερα από σέντρα του Κονάτε, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα «κυανέρυθρα» χρώματα, ο Μπαντάς από πλεονεκτική θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Αράπου από τη Σάμο.

ΣΚΟΡΕΡ – 57’ Ροζάλες .πεν.[0-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ζαφείρης, Ε.Αγγελόπουλος [Μόσχης], Γ.Εφεντόπουλος [Τασιούλας], Μπαντάς, Θεοδοσιάδης [Αντωνίου], Α.Αγγελόπουλος, Κονάτε, Σπυράκος, Ουέλινγκτον, Έντμιλσον, Μάγκανε.

2001-2002 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

14 Οκτωβρίου, 2001 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 2-1
Νίκη που συνοδεύτηκε και με πολύ καλή εμφάνιση πέτυχαν τα Τρίκαλα τα οποία επιβλήθηκαν της Καβάλας με σκορ 2-1. Οι ποδοσφαιριστές του Θεσσαλικού συγκροτήματος παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που έχουν απ’ την αρχή της χρονιάς, παρουσίασαν μια εξαιρετική εικόνα. Απέναντι τους ήταν μια Καβάλα που μετρά μόνο νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και θεωρείται φαβορί για τον τίτλο και συνεπώς την άνοδο. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον και κύλησε με υπεροχή των Τρικάλων. Το 1-0 σημειώθηκε σχετικά αργά όταν στο 62’ ο Μιχελίδης ύστερα από ιδανική σέντρα του Μανίκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού με ωραίο σουτ. Έξι λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 με τον Βιτεβή ενώ το μόνο που κατάφερε η Καβάλα ήταν να μειώσει το σκορ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Σαλπιγγίδη. Καλή η διαιτησία του κ.Πέππα.

ΣΚΟΡΕΡ – 62’ Μιχελίδης [1-0], 68’ Βιτεβής [2-0], 93’ Σαλπιγγίδης [2-1]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Καρκαμάνης, Παπαευθυμίου, Αριτζής, Νασιάκος, Πράππας, Μανίκας, Ανωγειανάκης [Παναγιωτίδης] [Λαγάρας], Μάγκανε, Μιχελίδης, Καρτάλης [Κεχαγιάς], Βιτεβής.

2005-2006 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

20 Νοεμβρίου, 2005 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 2-0
Παρά τις αρκετές απουσίες που είχαν, τα Τρίκαλα επιβλήθηκαν με σκορ 2-0 της Καβάλας ικανοποιώντας πλήρως τους φιλάθλους τους που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρεθήκαν στο στάδιο της πόλης για την αναμέτρηση. Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και επικράτησαν άνετα και δίκαια. Στο 10’ βεβαία ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Γεροντίδης βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε με την άμυνα της Καβάλας να διώχνει κάπως άτσαλα. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Στάμος που με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα ο Πέτεφ δοκίμασε με φάουλ να νικήσει τον Αποστολίδη αλλά ο γκολκίπερ της Καβάλας έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 44’ ο Βούλγαρος ηγέτης των Τρικάλων εκτέλεσε κόρνερ και ο Καλόγηρος πλάσαρε από κοντά διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού ο Α.Ο.Τ. περιορίστηκε σε πιο επιφυλακτικό ρόλο με σκοπό φυσικά να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Κεμεντσετσίδη.

ΣΚΟΡΕΡ – 10’ Στάμος [1-0], 44’ Καλόγηρος [2-0]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ζαφείρης, Γεροντίδης, Μανίκας, Γιώτας, Ταξιάρχης, Σπυρόπουλος, Δερμιτζόγλι, Τιούτιος, Στάμος [Θεοφάνους], Πέτεφ [Γούτσιος], Καλόγηρος [ΝτεΣοούζα].

2006-2007 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

3 Δεκεμβρίου, 2006 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 2-2
Βαθμούς, γκολ και εντυπώσεις μοιράστηκαν στα Τρίκαλα ο τοπικός Α.Ο.Τ με την Καβάλα, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως δίκαιο αφού οι δυο αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο κυριαρχίας. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και ακριβώς στο 3’ προηγήθηκαν στο σκορ όταν ο Γιώτας στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα ύστερα από σέντρα του Καραχάλιου την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και έγραψε έτσι το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και στην συνέχεια επέβαλαν το ρυθμό τους ισοφαρίζοντας το ματς στο 7’ με πλασέ του Γούτσιου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Φωτιάδη. Στο 42’ οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Φωτιάδης και ο Σάκης Σκρέκας μέσα στην σύγχυση της άμυνας της Καβάλας σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Στην επανάληψη η ροή της αναμέτρησης άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του ματς. Στο 78’ ο Καραχάλιος πραγματοποίησε σουτ, ο Καραναστάσης μπλόκαρε ασθενώς και ο επερχόμενος Φελίπε Κατίντο με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Στο 83’ η Καβάλα θα μπορούσε να πάρει και την νίκη αλλά ο Καραχάλιος με το στήθος και από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Με λάθη η διαιτησία του κ.Ζήλου.

ΣΚΟΡΕΡ – 3’ αυτογκόλ Γιώτας [0-1], 7’ Γούτσιος [1-1], 42’ Α.Σκρέκας [2-1], 78’ Φελίπε Κατίντο [2-2]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Καραναστάσης, Φωτιάδης [Κομλιένοβιτς], Γιώτας, Γ.Σκρέκας, Γούτσιος, Α.Σκρέκας, Μεσιακάρης [Κουκούλης], Ράσιτς [Μπαλάφας], Φασούλας, Βιλανάκης, Γέλοβατς.

2014-2015 ΚΥΠΕΛΛΟ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

14 Ιανουαρίου, 2015 Γήπεδο Τρικάλων Προημιτελικός
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 4-2
Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, τα Τρίκαλα επικράτησαν με σκορ 4-2 της Καβάλας και πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Τα Τρίκαλα ήταν καλύτερα σε σχεδόν όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο όπου και πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς και στο 8’ ο Σαχινίδης με σουτ ύστερα από σέντρα του Καμπλιώνη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, κάνοντας το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα, ο Πέντσας πραγματοποίησε σέντρα και ο Καμπλιώνης με ωραίο τρόπο σημείωσε το 2-0. Οι «κυανέρυθροι» ήλεγχαν απόλυτα τον αγώνα και στο 43’ ο Μοσχάκης με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασίου πετυχαίνοντας το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, τα Τρίκαλα χαλάρωσαν κάπως τις προσπάθειες τους και η Καβάλα κατάφερε να μειώσει στο 53’ με τον Παπαδόπουλο. Στο 67’ ο ίδιος παίκτες έστειλε για δεύτερο φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ντάσκα μειώνοντας εκ νέου για τους «Αργοναύτες». Όμως στην συνέχεια τα Τρίκαλα φρόντισαν να διασφαλίσουν την νίκη, καθώς στο 82’ ο Μοσχάκης με δυνατό σουτ πέτυχε το τελικό 4-2. Στο γκολ αυτό φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας της Καβάλας που αμέσως μετά αντικαταστάθηκε.

ΣΚΟΡΕΡ – 8’ Σαχινίδης [1-0], 10’ Καμπλιώνης [2-0], 43’ Μοσχάκης [3-0], 53’ Παπαδόπουλος [3-1], 67’ Παπαδόπουλος [3-2], 82’ Μοσχάκης [4-2]

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ντάσκας, Σκούπρας, Κουτσόπουλος [Μπασιάκας], Τέλλος, Στούμπος, Βανγκέλι, Καμπλιώνης [Κουλούρης], Μοσχάκης, Π.Παπαευθυμίου, Πέντσας [Γεωργάκης], Σαχινίδης.

2019-2020 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

26 Οκτωβρίου, 2019 Γήπεδο Τρικάλων
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-0
Την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Football League έχασε ο ΑΟ Τρίκαλα καθώς παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Καβάλα σε ένα μέτριο και χωρίς φάσεις παιχνίδι. Η ομάδα των Τρικάλων είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας σε όλο σχεδόν το ματς, αλλά δεν έκανε τις φάσεις [εκτός από μία στο 43’ με το σουτ του Τεγούση το οποίο αν και από καλή θέση πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Δημιζά] για να απειλήσει την πολύ καλή οργανωμένη αμυντική διάταξη της Καβάλας στην οποία δέσποζε ο Παπαστεριανός. Οι «κυανέρυθροι» έδειξε για μια ακόμη αγωνιστική αρκετά θετικά στοιχεία αλλά μεγάλο επιθετικό πρόβλημα όπου το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη έχει έλλειψη στο γκολ. Ο ΑΟΤ δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικός μπροστά και συνεπώς δέχτηκε την δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία. Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Λάμπρου.

ΤΡΙΚΑΛΑ – Γιακουμής, Σανδραβέλης, Γρηγορόπουλος, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Πελάεθ [Παπαγεωργίου], Τσίπρας [Καμπλιώνης], Σταματής, Ελευθεριάδης [Λώττας

Related posts

Θανάσης Λιούτας: Ευρεία σύσκεψη υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο

O AOT BC “σκούπισε” τον Αλμυρό και ανέβηκε πανηγυρικά στη National League1

Tα Μετέωρα ήθελαν, αλλά το εμπόδιο της Ανθούπολης αποδείχτηκε πολύ υψηλό(PICS)