H Νίκη πήρε το ντέρμπι του Βόλου και έσπρωξε τον Ολυμπιακό προς τον υποβιβασμό

Τη νίκη με 2-1 πήρε στο ντέρμπι του Βόλου η Νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό

Η Νίκη Βόλου ήταν αυτή που «χαμογέλασε» στο θεσσαλικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, επικρατώντας με σκορ 1-2 στο γήπεδο της Νεάπολης. Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κάσσος στο 26′ και ο Τσουκαλάς στο 45+2′ ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 76′ ο Σιαφά.

Αναγνωριστικά κυλούσαν τα πρώτα λεπτά, με τη μπάλα να παίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου και τα πολλά ατομικά λάθη να είναι αυτά που κυριαρχούσαν.

Η ομάδα της Νίκης Βόλου ήταν αυτή που είχε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία του αγώνα αγγίζοντας το 0-1. Στο 20ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Κουσκουνά ο οποίος βρισκόταν στην πλάτη της άμυνας, διένυσε κάποια μέτρα με τη μπάλα αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ξενοδόχοβ ο οποίος με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στα επόμενα λεπτά, υπήρξαν δύο φάσεις που ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ξύδα να ζητά αρχικά πέναλτι σε σπρώξιμο από πίσω του Κάσσου εντός περιοχής και λίγο μετά με τον Μιράντα να απωθεί εκτός φάσης τον Βερνάρδο και τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη κάρτα(υπήρξαν φωνές για κόκκινη κάρτα).

Στη δεύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι όμως, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ.

Στο 26ο λεπτό, οι κυανόλευκοι εκτέλεσαν γρήγορα ένα φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μιράντα που σέντραρε όμορφα ανενόχλητος και ο Κάσσος κινήθηκε έξυπνα και με κοντινή προβολή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1 για την ομάδα του. Οι παίκτες του Τίμου Καβακά ήταν υποχρεωμένοι να αντιδράσουν και να ψάξουν γκολ ισοφάρισης αλλά για ακόμη έναν αγώνα έδειξαν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Μόλις μια αξιόλογη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν στο 32ο λεπτό, ο Ντος Σάντος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα προσγειώθηκε στον Βερνάρδο που σούταρε στην κίνηση με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει σχετικά εύκολα.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Στο 45+2′, ο Μιράντα εκτέλεσε φάουλ από θέση έξω αριστερά, η μπάλα διατηρήθηκε εντός μεγάλης περιοχής χωρίς να απομακρυνθεί από τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, στρώθηκε στον Τσουκαλά ο οποίος με δυνατό, συρτό σουτ, νίκησε εκ νέου τον Ξενοδοχόβ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του ντέρμπι είχε πέσει αισθητά. Άλυτο παρέμενε το πρόβλημα στη δημιουργία για την ομάδα του Τίμου Καβακά, που ενώ έδειχνε ότι ήθελε να φτιάξει φάσεις, δεν μπορούσε να το κάνει. Από την άλλη, οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη έκαναν διαχείριση του υπέρ τους αποτελέσματος παίζοντας με την άνεση και την αυτοπεποίθηση που τους έδινε το 0-2.

Εκεί που το παιχνίδι κυλούσε δίχως τίποτα το αξιοσημείωτο, ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε γκολ μείωσης.

Στο 76ο λεπτό, ο Κόλα γέμισε στην περιοχή της Νίκης με ένα φάουλ, ο Παπακώστας έστρωσε ουσιαστικά με το κεφάλι στον Σιαφά ο οποίος «εκτέλεσε» τον Μπάγιτς και έβαλε εκ νέου στο παιχνίδι τους ερυθρόλευκους μειώνοντας σε 1-2.

Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών του Τίμου Καβακά που κυνηγούσαν πλέον γκολ ισοφάρισης. Στο 83ο λεπτό, μετά από μια ακόμη στημένη φάση, ο Φιλίποβιτς εξ επαφής δεν κατάφερε να βρει «γεμάτα» τη μπάλα και να τη στείλει προς την εστία με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπάγιτς.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν κάποια ακόμη αξιόλογη ευκαιρία και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ρηγόπουλου βρήκε θριαμβεύτρια του θεσσαλικού ντέρμπι τη Νίκη Βόλου.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Ολυμπιακός Βόλου παρέμεινε στους 21 βαθμούς και βαθιά εντός ζώνης υποβιβασμού, στο -5 από τη σωτηρία. Από την άλλη, η Νίκη Βόλου έφτασε τους 44 βαθμούς, «σκαρφαλώνοντας» προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Βερνάρδος (88′ Χατζής), Σκοπελίτης, Ντιαμπί (56′ Κόλα), Μάνγκα, Ντος Σάντος (46′ Κουντουριώτης), Ξύδας (28′ λ.τ Γκαργκαλατζίδης), Σιαφά.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου (88′ Πάνος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Παναγιώτιδης (88′ Μέτσε), Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (67′ Βασιλείου), Μιράντα (80′ Αλιατίδης), Κουσκουνάς (80′ Τζιώρας).

Πηγή: regista

Related posts

Αναλαμβάνει τον Αιολικό ο Θωμάς Γράφας

Παρελθόν από τον ΑΟ Τρίκαλα ο Καλτσάς

O Σαμολαδάς τεχνικός διευθυντής στην Αναγέννηση Καρδίτσας