Δυσμενής παράδοση για τον Α.Ο Τρίκαλα στη Λιβαδειά

Ο Α.Ο Τρίκαλα αγωνίζεται την Κυριακή στη Λιβαδειά απέναντι στο Λεβαδειακό για τη 16η αγωνιστική της SL2 και το “Trikalascore” σας παρουσιάζει την προιστορία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη Βοιωτία, μέσα από το πληρέστατο αρχείο του καθηγητή-συγγραφέα Θεόδωρου Αλεξιάδη.
Σε 16 αγώνες ο Λεβαδειακός μετράει 11 νίκες, ο Α.Ο Τρίκαλα δύο, ενώ άλλες τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες.
Αναλυτικά:

1963-1964 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

12 Απριλίου, 1964 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 3-1
Θριαμβευτική νίκη επέτυχε ο Λεβαδειακός επί της ομάδας των Τρικάλων με σκορ 3-1. Μετά το ισόπαλο 1-1 αποτέλεσμα στο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ δια του Βούσουρα και ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με τον Καρακούση, ο Λεβαδειακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην επανάληψη σκορπίζοντας την άμυνα των αντιπάλων της με δυο γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Το δεύτερο τέρμα σημείωσε ο Φρυγανάς δεκαπέντε λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού και το σκορ έκλεισε ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, Βούσουρας στο 83’. Με παράπονα οι νικητές για την διαιτησία του κ.Ζώγα, ο οποίος αγνόησε δυο πέναλτι και ακύρωσε ένα τέρμα εις το πρώτο ημίχρονο. Από τα Τρίκαλα που «χάθηκαν» στο δεύτερο ημίχρονο διακρίθηκαν οι Λύμπος, Μακρής και Χαριτίδης.
ΣΚΟΡΕΡ – 5’ Βούσουρας [1-0], 11’ Καρακούσης [1-1], 75’ Φρυγάνας [2-1], 83’ Βούσουρας [3-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Λύμπος, Πανταζής, Κόκκαλης, Κλαπανάρας, Μακρής, Τζελαλίδης, Καλατζής, Χαριτίδης, Πουλιάνας, Καρακούσης, Κακαβίτσας.

1969-1970 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

12 Οκτωβρίου, 1969 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 1-1
Τα Τρίκαλα κατόρθωσαν να αποσπάσουν ισοπαλία από τον Λεβαδειακό μέσα στην Λιβαδειά με σκορ 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και δικαιούταν την νίκη αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο 20’ ο Ρίζος άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό ενώ στο 48’ ο ίδιος σημείωσε και δεύτερο τέρμα το οποίο όμως ακυρώθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ.Κούγια. Στην συνέχεια τα Τρίκαλα πίεσαν και απώλεσαν πολλές ευκαιρίες με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους Χαριτίδη και Μπεβενίου. Τελικά στο 82’ οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν με ωραίο σουτ του Καλατζή ενώ στο 88’ ο Φρυγάνας αποβλήθηκε διότι χτύπησε τον Μάγγο. Από τα Τρίκαλα ξεχώρισαν οι Ζάχος, Μαυρίκος, Σιδηρόπουλος και Καλατζής.
ΣΚΟΡΕΡ – 20’ Ρίζος [1-0], 82’ Καλατζής [1-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Σιδηρόπουλος, Πανταζής, Κοτόβας, Μαυρίκος, Κόκκαλης [Μάγγος], Συνάτκας, Ζάχος Κοκκοτούλης, Χαριτίδης, Καλατζής, Μπεβενίου

1970-1971 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

19 Απριλίου, 1971 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1
Δραματικό φινάλε είχε ο αγώνας του Λεβαδειακού με τα Τρίκαλα που έληξε με νικητές τους Θεσσαλούς με σκορ 0-1. Συγκεκριμένα στο 85’ και ενώ το σκορ ήταν 0-1 υπέρ των Τρικάλων, ο Παλαιολόγου φάνηκε να ανατρέπετε μέσα στην περιοχή από τον αμυντικό Νίκα. Αμέσως ο διαιτητής κ.Σφύρλας καταλόγισε το πέναλτι το οποίο αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι που επιτέθηκαν στο διαιτητή ζητώντας να πάρει πίσω την απόφαση του που ομολογουμένως ήταν «αυστηρή». Προ αυτής της κατάστασης ο κ.Σφύρλας διέκοψε το παιχνίδι εις βάρος των Τρικάλων και συνοδευόμενος από τους επόπτες κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Πριν όμως φτάσουν τα μέλη της διοικήσεως των «κυανέρυθρων» τον έπεισαν να επανέλθει στον αγωνιστικό χώρο κάτι που έκανε μετά από πέντε περίπου λεπτά. Το πέναλτι τελικά εκτέλεσε ο Τόλιας, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα στην δοκό του Σιδηρόπουλου. Το μοναδικό γκολ εν τούτοις του αγώνα σημειώθηκε στο 55’ με κεφαλιά του Καλατζή μετά από πάσα του Κοτόβα. Από τα Τρίκαλα διακρίθηκαν οι Σιδηρόπουλος, Μπεβενίου και Παπίσιος.
ΣΚΟΡΕΡ – 55’ Καλατζής [0-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Σιδηρόπουλος, Πανταζής, Νίκας, Γεωργίτσης, Παπίσιμος, Κοτόβας, Γρηγορίου, Μπεβενίου, Καλατζής, Συνάτκας, Μπεσίρης [Κατσιάκος].

1974-1975 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

11 Μαΐου, 1975 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 3-1
Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Λεβαδειακός νίκησε τα Τρίκαλα με σκορ 3-1. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι και κέρδισαν δικαία τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι ήταν «φάντασμα» του εαυτού τους και προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους. Ο Λεβαδειακός έχοντας σε πολύ καλή μέρα του Ηλία Σαϊπα, πίεσε τους φιλοξενούμενους από την αρχή του παιχνιδιού αλλά μόνο εις την επανάληψη μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό που ήθελε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαϊπα αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο νεαρός «αστέρας» των Τρικάλων Κατσιάκος ισοφάρισε σε 1-1. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’ ο Λούλος έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ και πάλι στον Λεβαδειακό ενώ στο 82’ ο ίδιος παίκτης πέτυχε το τελικό 3-1. Διαιτητής ο κ.Μπαλής.
ΣΚΟΡΕΡ – 18’ Σαϊπας .πεν.[1-0] 23’ Κατσιάκος [1-1], 50’ Λούλος [2-1], 82’ Λούλος [3-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Ευφραίμοφ, Γεωργίτσης, Μυλωνάς, Μπακάλης, Καραγεωργίου, Συνάτκας, Χονδρός, Μαρδάνης [Ζήκος], Κατσιάκος, Καλατζής [Μουλιώτας], Παραπραστανίτης.

1975-1976 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

21 Μαρτίου, 1976 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0
Ανώτερη η ομάδα του Λεβαδειακού νίκησε εύκολα τα Τρίκαλα μέσα στο γήπεδο της με σκορ 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους που έχασαν πολλές ευκαιρίες ιδίως στο β’ ημίχρονο για να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το σκορ. Στο 39’ ο Λούλος, ο οποίος είχε και δοκάρι λίγο νωρίτερα, άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που υπέστη ο Μπακάλης που απέκρουσε με το χέρι σουτ του Οικονόμου. Στο 63’ ο Βασιλαράκος εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τικταπανίδη σημειώνοντας το τελικό 2-0. Από τα Τρίκαλα που απογοήτευσαν ξεχώρισαν οι Χαριτίδης, Γεωργίτσης και Καλατζής
ΣΚΟΡΕΡ – 39’ Λούλος .πεν.[1-0], 63’ Βασιλαράκος [2-0]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Τικταπανίδης, Μουλιώτας, Κολώνας, Χονδρός, Γεωργίτσης, Μπακάλης, Συνάτκας, Πανταζής [Χαριτίδης], Κατσιάκος, Καλατζής, Κοσμάς.

1977-1978 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

27 Νοεμβρίου, 1977 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1
Μετά από καταπληκτική εμφάνιση, τα Τρίκαλα επέτυχαν θριαμβευτική νίκη επιβληθείς τον Λεβαδειακό εις την Βοιωτία με σκορ 0-1. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μπροστά στο κοινό τους ήταν αποφασισμένοι να κερδίσουν, «έπεσαν» πάνω στους έξοχους πραγματικά Τρικαλινούς, οι οποίοι έπαιξαν σωστά, μεθοδικά και με υπομονή. Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Μπατάλας στο 65’ με κεραυνοβόλο σουτ προκαλώντας την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής μέρας. Να σημειώσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού φυσούσε δυνατός άνεμος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι κινήσεις των παικτών και των δυο ομάδων. Ο Λεβαδειακός πάντως στο 30’ είχε δοκάρι σε σουτ του Τσαγγαλίδη. Από τους νικητές καλύτερος ο Παπανικολάου ενώ επίσης θετικοί οι Παπαευθυμίου, Μυλωνάς και Μπατάλας. Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Δελέτσιου.
ΣΚΟΡΕΡ – 65’ Μπατάλας [0-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Παπαευθυμίου, Μαντέλας, Μυλωνάς, Μπακάλης, Παπανικολάου, Ψωφάκης, Μπατάλας, Χονδρός [Καραβασίλης], Παραπραστανίτης, Μαρδάνης, Κοσμάς.

1982-1983 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

23 Ιανουαρίου, 1983 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 5-1
Συντριπτική νίκη σημείωσε ο Λεβαδειακός «τσακίζοντας» τα Τρίκαλα με 5-1 τέρματα. Μονόλογος του Λεβαδειακού ήταν το παιχνίδι και το σκορ αδικεί τους γηπεδούχους που είχαν πάμπολλες ευκαιρίες να πετύχουν ένα αστρονομικό σκορ. Πάντως ο Λεβαδειακός στο β’ ημίχρονο με κορυφαίο παίκτη και μορφή του αγώνα τον Βασιλείου έφτασε άνετος στην επιτυχία της νίκης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα στο πρώτο κιόλας λεπτό προηγήθηκαν με γκολ του Πάτρα ύστερα από ενέργεια του Παπαγεωργίου. Η ισοφάριση ήρθε στο 25’ μετά από φάουλ που χτύπησε ο Ξανθόπουλος και που με σουτ ολοκλήρωσε ο Βασιλείου. Στο 32’ προηγήθηκε ο Λεβαδειακός με 2-1 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Λούλος με σουτ. Στο 67’ ο Βασιλείου και πάλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ ακόμη περισσότερο και στο 77’ ο Μπέλλος έγραψε το 4-1. Στο 85’ ο Λούλος διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Στο 87’ ο Σίσκος είχε σουτ στο δοκάρι του Αργυρίου. Στο 57’ τα Τρίκαλα αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Π.Γκένα για εξύβριση [προς συμπαίκτη του]. Από τους φιλοξενούμενους που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ξεχώρισαν οι Λαγάρας και Πάτρας. Καλή η διαιτησία του κ.Δάκουρα.
ΣΚΟΡΕΡ – 1’ Πάτρας [0-1], 25’ Βασιλείου [1-1], 32’ Λούλος [2-1], 67’ Βασιλείου [3-1], 77’ Μπέλλος [4-1], 85’ Λούλος [5-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Λαφαζάνης, Λούκας, Δ.Γκένας, Γκαντιάς, Κρικέλης, Ιακωβάκης, Λαγάρας, Δήμου [Σίσκος], Π.Γκένας, Παπαγεωργίου, Πάτρας.

1984-1985 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

21 Οκτωβρίου, 1984 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-1
Ο Λεβαδειακός χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο νίκησε δίκαια με σκορ 2-1 τα Τρίκαλα και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα του νεοφώτιστου Αιολικού. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο σημείωσαν γκολ και έχασαν πολλές άλλες ευκαιρίες. Στο β’ ημίχρονο το παιχνίδι άλλαξε μορφή, τα Τρίκαλα βγήκαν στην αντεπίθεση κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν αλλά τέσσερα λεπτά πριν την λήξη δέχτηκαν γκολ από πέναλτι «μαϊμού» που καταλόγισε ο απαράδεκτος διαιτητής κ.Πρέντας. Το 1-0 για τους γηπεδούχους έγινε στο 31’ όταν από κόρνερ που χτύπησε ο Τζάντζος, ο Τσατσαρίδης έπιασε ανάποδο ψαλίδι και ο Κοντός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λαφαζάνη. Στο 52’ ο Λεβαδειακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μπακάλη που δεν δόθηκε ενώ οκτώ λεπτά αργότερα τα Τρίκαλα ισοφάρισαν με κεφαλιά του Λαγάρα. Στο 75’, έπειτα από σόλο του Τζάντζου, ο Μαρτιναίος έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ πέτυχε γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 86’ ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους αντί για επιθετικό φάουλ του Τσατσαρίδη πάνω στον Λαφαζάνη. Το χτύπησε ο Τζάντζος και έκανε το τελικό 2-1. Από τα Τρίκαλα διακρίθηκαν οι Μπακάλης, Μαλλιώρας και Γκαμπέτας.
ΣΚΟΡΕΡ – 31’ Κοντός [1-0], 60’ Λαγάρας [1-1], 86’ Τζάντζος .πεν.[2-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Λαφαζάνης, Δ.Γκένας, Μαντέλας, Μπακάλης, Αργυρούλης [Γκαραγκούνης], Κωστούλας [Αναστασίου], Δογάνης, Πάτρας, Γκαμπέτας, Μαλλιώρας, Λαγάρας.

1985-1986 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

26 Ιανουαρίου, 1986 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 4-0
Φανταστική εμφάνιση έκανε ο Λεβαδειακός και «σκόρπισε» τα Τρίκαλα με σκορ 4-0. Πριν ακόμη τελειώσει το α’ ημίχρονο, ο αγώνας είχε ήδη κριθεί. Ο Λεβαδειακός παίζοντας κατά διαστήματα φοβερό ποδόσφαιρο έκανε ότι ήθελε και μέχρι το 35’ είχε πετύχει τα τέσσερα γκολ που του χάρισαν την μεγάλη νίκη. Απ’ την άλλη μεριά, τα Τρίκαλα δεν παρουσίασαν τίποτε το ιδιαίτερο αλλά αυτό δεν τους γλίτωσε από την συντριβή. Στη επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και έχοντας κόντρα τον αέρα ο Λεβαδειακός δυσκολεύτηκε να αναπτυχτεί σωστά. Ο «χείμαρρος» των γκολ για τους γηπεδούχους άρχισε από το 6’ όταν ο Τζάντζος τροφοδότησε τον Μπέλλο ο οποίος με φοβερή προσποίηση βρήκε τον Τάκη Νικολούδη και αυτός από κοντά έκανε το 1-0. Λίγο αργότερα ο Λεβαδειακός «ζευγάρωσε» τα τέρματα του όταν ο Τζάντζος εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του Λαφαζάνη και Λούκα, και εύκολα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Στο 16’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Αργυρούλης φάνηκε να αποκρούει την μπάλα με τα χέρια μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής κ.Κούγιος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 17’ τα Τρίκαλα είχαν την ευκαιρία να μειώσουν όταν ο Τσιρογιάννης από κοντά σούταρε άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε και στο 20’ κεφαλιά του Σελαλματζίδη. Στο 24’ έγινε το 3-0 όταν από σέντρα του Σαλαπάτα, ο Τζάντζος με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Λαφαζάνη. Στο 35’ ο Γρηγόρης Νικολούδης με φοβερό χτύπημα φάουλ από σαράντα μέτρα έστειλε την μπάλα πρώτα να βρει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λαφαζάνη και στην συνέχεια τα δίχτυα του γράφοντας έτσι το τελικό 4-0. Από τα Τρίκαλα ξεχώρισαν μόνο οι Παπάζογλου και Λαγάρας.
ΣΚΟΡΕΡ – 6’ Τ.Νικολούδης [1-0] 12’ Τζάντζος [2-0], 24’ Τζάντζος [3-0], 35’ Γρ.Νικολούδης [4-0]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Λαφαζάνης, Γκένας, Λούκας, Παπάζογλου, Αργυρούλης, Ιακωβάκης, Λαγάρας, Γκαμπέτας, Σελαλματζίδης, Αναστασίου [Γκαραγκούνης], Τσιρογιάννης [Ρούσσας].

1986-1987 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

23 Νοεμβρίου, 1986 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0
Συνεχίζοντας τον «καλπασμό» του, ο Λεβαδειακός νίκησε με σκορ 2-0 τα Τρίκαλα και έτσι αισιοδοξεί πάντα για την συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο όπου κυριολεκτικά δεν βλεπόταν. Στην επανάληψη όμως φανερά βελτιωμένοι, έδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες τους και έφτασαν εύκολα στην νίκη. Τα Τρίκαλα αγωνιστήκαν κυρίως αμυντικά και σε γενικές γραμμές εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους αναγκάζοντας πολλές φορές τον τερματοφύλακα της τοπικής ομάδας, Γάκη να κάνει αρκετές αποκρούσεις. Το 1-0 έγινε στο 60’ με κεφαλιά του Μαγγίνα. Προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός μεταξύ Μαρτιναίου και Μπέλλου. Πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 με νέα κεφαλιά του Σαλαπάτα μετά από κόρνερ του Πούλου. Να σημειώσουμε ότι στο 50’ ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρτιναίου από τον Λούκα. Το χτύπησε όμως στο δοκάρι του Τσότσα ο Καβαλιέρης. Στο 40’ οι γηπεδούχοι είχαν ζητήσει και άλλο πέναλτι όταν ο Παπάζογλου φάνηκε να αποκρούει με το χέρι εντός περιοχής. Από τα Τρίκαλα πρώτος παίκτης ο Μαλλιώρας ενώ πολύ καλοί επίσης οι Πάτρας, Παπάζογλου και Τσιρογιάννης που έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Διαιτητής ο κ.Γιακουμάτος.
ΣΚΟΡΕΡ – 60’ Μαγγίνας [1-0], 65’ Σαλαπάτας [2-0]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Τσότσας, Ρούσσας, Λούκας, Γκαραγκούνης, Παπάζογλου, Αναστασίου, Πάτρας, Τσιρογιάννης, Σελαλματζίδης, Μαλλιώρας [Κιάκος], Ζαβλανός.

1991-1992 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

19 Απριλίου, 1992 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-1
Σε ένα μέτριο παιχνίδι ο Λεβαδειακός επιβλήθηκε των Τρικάλων με σκορ 2-1. Ο Λεβαδειακός δεν έπιασε την γνωστή του απόδοση, αλλά εκμεταλλεύτηκε δυο από τις ευκαιρίες που του παρουσιαστήκαν και κέρδισε τους βαθμούς της νίκης. Τα Τρίκαλα είχαν και αυτά μεγάλες αδυναμίες κυρίως στην άμυνα, η οποία ήταν πολύ ευάλωτη. Επιθετικά πάντως έδειξαν καλά στοιχεία και ανάγκασαν τον τερματοφύλακα της Λιβαδειάς Μανίκα σε αρκετές σωτηρίες επεμβάσεις ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 12’ με γκολ που πέτυχε ο Τσάνας ενώ στο 50’ ο Γκώνιας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι δεν «παράτησαν» τον αγώνα, πίεσαν και σημείωσαν το γκολ της τιμής τρία λεπτά πριν την λήξη με τον Γιάννη Τζώρτζη. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ.Παπαχίζτιου.
ΣΚΟΡΕΡ – 12’ Τσάνας [1-0], 50’ Γκώνιας [2-0], 87’ Τζώρτζης [2-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Καρκαλάτος, Πράππας, Λούκας, Κολτσίδας, Μιλέφσκι, Μαυροδήμος, Γκουγκουλής [Κριεζής], Νικολαΐδης, Παπαευαγγέλου, Γιαννακόπουλος, Θώμος [Τζώρτζης].

1995-1996 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

17 Σεπτεμβρίου, 1995 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-0
Τα Τρίκαλα κατάφεραν και έφυγαν αλώβητα από την Λιβαδειά καθώς αναδειχτήκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την τοπική ομάδα του Λεβαδειακού. Το τελικό όμως αποτέλεσμα ευνοεί περισσότερο τους γηπεδούχους παρά τους Τρικαλινούς που πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση και έπρεπε να είχαν επιστρέψει στην Θεσσαλική πόλη με τους βαθμούς της νίκης. Τα Τρίκαλα ήταν πολύ ανώτερα από τους αντιπάλους τους, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και μπορούμε να πούμε ότι η μορφή του παιχνιδιού ήταν ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Πηνειώτης ο οποίος έκανε πολλές θεαματικές και ουσιαστικές αποκρούσεις ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 77’ το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Κνέζεβιτς σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων ενώ στο 85’ ο Καρασαββίδης είχε την απίστευτη μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει το «διπλό» στα Τρίκαλα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πηνειώτη που με θυσία κράτησε την εστία του ανέπαφη. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ.Κοναλάκη.
ΤΡΙΚΑΛΑ – Κατσιαούνης, Τερζής, Μαλιούφας, Πράππας, Μουστακίδης, Ταβουκτσής, Γκουγκουλής, Θεοδοσιάδης [Γκαραγκούνης], Τσιούκας [Στοϊνοβιτς], Κνέζεβιτς, Καρασαββίδης [Ζάρρας].

1996-1997 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

23 Φεβρουαρίου, 1997 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-1
Ο Λεβαδειακός νίκησε με σκορ 2-1 τα Τρίκαλα και έκανε σημαντικό βήμα απομάκρυνσης από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι είχαν την πλήρη κυριαρχία του αγώνα, προηγήθηκαν στο 4’ με τον Μπότση, έχασαν πλήθος ευκαιριών – κορυφαίος του αγώνα ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Βουλόγκας – και κατάφεραν να πάρουν την νίκη μόλις στο 88’ με τον Μαντά. Τα Τρίκαλα από την πλευρά τους βρεθήκαν μόνο δυο φορές μπροστά από την εστία του Βουρδογιάννη αλλά ήταν άκρως επικίνδυνα. Στο 2’ ο Στοϊνοβιτς σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων ενώ στο 49’ ο Ντάμπιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και ο διαιτητής κ.Χέλης απέβαλε στο 51’ τον Τσίγγα του Λεβαδειακού και τους Θεοδοσιάδη στο 71’ και Μούτσιο στο 82’ των Τρικάλων. Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ματς οι Βουλόγκας, Στοϊνοβιτς, Πρεκαντές και ο σκόρερ Ντάμπιτς.
ΣΚΟΡΕΡ – 4’ Μπότσης [1-0], 49’ Ντάμπιτς [1-1], 88’ Μαντάς [2-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Βουλόγκας, Τσικρικάς [Μούτσιος], Θεοδοσιάδης, Πράππας, Πρεκαντές, Μπέκας [Τσιούκας], Μουστακίδης, Στοϊνοβιτς, Ντάμπιτς, Μιρίλοβιτς, Πολυζωϊδης [Ιορδανίδης].

1997-1998 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

7 Δεκεμβρίου, 1997 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 1-1
Δυο πολύτιμους βαθμούς «πέταξε» στο βούρκο του Εθνικού σταδίου Λιβαδειάς ο Λεβαδειακός στο παιχνίδι του με τα Τρίκαλα που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρεθήκαν στο γήπεδο πρέπει να μετάνιωσαν οικτρά για την επιλογή τους, καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε αφάνταστα τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων που δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις αντίστοιχες εστίες. Όλα πάντως ξεκίνησαν ρόδινα για τους γηπεδούχους και αφού χάθηκε μεγάλη ευκαιρία στο 2’ όταν ο Βουλόγκας απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Φράνκε, άνοιξαν το σκορ στο 10’ με πλασέ του Ράπτη έπειτα από σέντρα του Γκουλή. Οι Τρικαλινοί ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 39’ με κεφαλιά του αειθαλή Ιορδανίδη. Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός έκλεισε τα Τρίκαλα στα καρέ τους χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά την εστία των φιλοξενούμενων. Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Ποντίκη.
ΣΚΟΡΕΡ – 10’ Ράπτης [1-0], 39’ Ιορδανίδης [1-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Βουλόγκας, Ζάρρας, Κυζιρίδης, Πράππας, Λαγούλιας, Μπέκας [Πολυζωϊδης], Κουτάκος, Μιρίλοβιτς [Πρεκαντές], Θεοδοσιάδης, Ντάμπιτς, Ιορδανίδης [Στοϊνοβιτς].

2002-2003 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

9 Φεβρουαρίου, 2003 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-1
Ο Λεβαδειακός πήρε αυτό που ήθελε στο παιχνίδι του με τα Τρίκαλα, καθώς επικράτησε δύσκολα με σκορ 2-1 και πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του, γεγονός που του επιτρέπει να διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες του για άνοδο στην Β’ Εθνική. Η επιτυχία της ομάδας της Βοιωτίας κρίνεται ως απόλυτη δίκαιη αλλά τα Τρίκαλα με κυρίως νεαρούς ερασιτέχνες παίκτες στην σύνθεση τους έκλεψαν την «παράσταση» με την μαχητική εμφάνιση που πραγματοποίησαν. Αν και είχε την καθολική σχεδόν υπεροχή του αγώνα, ο Λεβαδειακός δυσκολεύτηκε να διασπάσει την σφιχτή άμυνα των Τρικάλων που κράτησε μακριά από την εστία της όσο μπορούσε, τους επικίνδυνους επιθετικούς της τοπικής ομάδας. Τελικά τα τέρματα που σημείωσαν οι Παστός και Τσαγκάρης έδωσαν την νίκη στους «πράσινους». Για τα Τρίκαλα το μοναδικό τους γκολ σημείωσε ο Νίκος Λαγάρας με ατομική προσπάθεια.
ΣΚΟΡΕΡ – Παστός, Τσαγκάρης – Λαγάρας
ΤΡΙΚΑΛΑ – Κ.Σκρέκας, Μπαλάφας, Παπαευθυμίου, Α.Σκρέκας, Α.Τσιούκας, Γιουβρής [Νικλήτσας], Σακελλάρης, Λαγάρας, Μπανάσιος [Σ.Παπαστεριάδης], Π.Παπαστεριάδης, Τζίντζηρας.

2010-2011 Β’ ΕΘΝΙΚΗ

23 Ιανουαρίου, 2011 Γήπεδο Λιβαδειάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 3-1
Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε η ομάδα του Λεβαδειακού, η οποία επικράτησε με σκορ 3-1 των Τρικάλων στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής. Οι Βοιωτοί έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για την βαριά ήττα που γνώρισαν στο πρώτο γύρο. Τα Τρίκαλα έκαναν πολλά και ολέθρια αμυντικά λάθη που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι γηπεδούχοι ενώ να σημειώσουμε πως δεν επιτράπηκε η είσοδος του παράγοντα Νίκο Γαλανακόπουλου καθώς και στους «Σακαφλιάδες» που ταξίδεψαν στη Λιβαδειά. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ όταν ο Ζουρούδης πρόλαβε την έξοδο του Τόλιου και με πλασέ έκανε το 1-0. Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, ο οποίος ήταν σε κακή μέρα, ευθύνεται και για το δεύτερο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 21’. Ο Πόποβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Τόλιος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα του. Τα Τρίκαλα βρήκαν το κουράγιο να βγουν μπροστά μετά τον αρχικό αυτό αιφνιδιασμό και στο 41’ ο Ενόκ μετά από σέντρα του Σαββίδη μείωσε σε 2-1. Στο 55’ και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Λισγάρας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ένταση δημιουργήθηκε στην συνέντευξη τύπου όπου ο προπονητής του Λεβαδειακού Βασίλης Βούζας προκλητικά ανάφερε πως τα Τρίκαλα δεν έχουν ομάδα και ότι ο πρόεδρος κ.Πλεξίδας είναι πολύ λίγος. Άμεση βεβαία ήταν η αντίδραση του κ.Βαζάκα ο οποίος τον είπε ότι είναι πολύ νέος να λέει τέτοια πράγματα. Διαιτητής ο κ.Δελφάκης από Αρκαδία.
ΣΚΟΡΕΡ – 1’ Ζουρούδης [1-0], 21’ Πόποβιτς [2-0], 41’ Ενόκ [2-1], 55’ Λισγάρας [3-1]
ΤΡΙΚΑΛΑ – Τόλιος, Μπουκουβάλας, Χρήστου, Γιώτας, Σαρακατσάνος, Ριζογιάννης [Ουέλινγκτον], Κόρμπος, Τελκίνσκι [Σαββίδης], Ενόκ, Μανουσάκης [Στεπάνοβιτς], Μίνγκας.

Related posts

Στην τρίτη θέση οι Ενήλικες του Ασκληπιού

‘Αλλη μία σπουδαία εμφάνιση των Pretorians στο Παγκόσμιο WFMA

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist παρουσία του Ολάντ