Διπλό για Διαγόρα επί του Απόλλωνα Λάρισας

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Διαγόρας, καθώς φιλοξενήθηκε από τον Απόλλωνα Λάρισας για την 3η αγωνιστική και επικράτησε με σκορ 1-0!

Στο α’ ημίχρονο, ο Διαγόρας ήταν αυτός που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες προκειμένου να σκοράρει, όμως δεν τις μετουσίωσε σε γκολ.

Στην επανάληψη, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με… φόρα και στο 64ο λεπτό ο Γεωργίου ήταν αυτός που παραβίασε την εστία του Τάλισον από κοντά για το 0-1.

Στο 77’ ο Διαγόρας έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Αυγενικού να κάνει δύο τα τέρματά του σε ένα κομβικό σημείο και στην ουσία να «κλειδώσει» το ματς.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πάλεψαν να ισοφαρίσουν και στο 79’ ο Κλάους δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέλιο. Δύο λεπτά μετά ο Νύκταρης που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, με γυριστή κεφαλιά λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέλιου, όμως ο Σανδραβέλης στη γραμμή αποσόβησε τον κίνδυνο!

Έτσι, ο Διαγόρας θα επιστρέψει στο «Σμαραγδένιο» νησί με πέντε βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές ενώ ο Απόλλων Λάρισας παραμένει στον ένα βαθμό.

Επόμενη αγωνιστική ο Απόλλων Λάρισας θα ταξιδέψει στην Ιεράπετρα προκειμένου να διασταυρώσει τα ξίφη του  με τον ΟΦΙ, ενώ ο Διαγόρας θα φιλοξενήσει τον Ιωνικό.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τάλισον, Γκόλιας (80’ Νύκταρης), Καρρίκι, Μπάλας (70’ Μπάμπης), Λίταινας (64’ Γκουντρουμπής), Μόρας, Σκούπρα, Μπαλογιάννης (70’ Τασιούλης), Αθανασιάδης, Χατζής, Τζοβάρας (46’ Μπαστιάνος)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Ρουγκάλας, Ντοριβάλ (73’ Αθανασίου), Γεωργίου (90’ Θεοδωράκης), Μπαστακός (78’ Μανωλάκης), Λινάρδος (73’ Αυγενικού), Μασούρας, Σανδραβέλης, Αλάεθ (90’ Δημήτρουλας), Κοντοχρήστος, Σεληνιωτάκης

Πώς ξεκίνησε ο Απόλλωνας: Με 4-3-3 παρέταξε ο Γιάννης Μάγγος την ομάδα του. Τάλισον κάτω από τα δοκάρια (ο μοναδικός διαθέσιμος πορτιέρο για τους γηπεδούχους). Στο κέντρο της άμυνας Μόρας και Γκόλιας, στα άκρα της άμυνας Σκούπρα και Καρρίκι.

Αμυντικά χαφ οι Χατζής και Μπάλλας, μπροστά τους ο Λίταινας και  τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή, πλαισιώνουν οι Τζοβάρας και Μπαλογιάννης.

Πώς ξεκίνησε ο Διαγόρας: Το σχήμα 4-3-3 επέλεξε ο Σάκης Θεοδοσιάδης με τον Τσέλιο στο τέρμα και μπροστά του αμυντικό δίδυμο τους Σεληνιωτάκη και Ρουγκάλα. Σανδραβέλης και Κοντοχρήστος στα πλάγια της άμυνας. Εξάρια οι Ντοριβάλ και Μασούρας και ακριβώς μπροστά τους ο Λινάρδος.

Επιθετική τριπλέτα οι Γεωργίου, Μπαστακός και Αλάεθ.

Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Α’ ημίχρονο

5’ Ο Λίταινας μπήκε περιοχή από δεξιά, προσπάθησε να περάσει μια μπαλιά. Η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Σκούπρα, του οποίου η σέντρα-σουτ πέρασε εκτός.

7’ Κίτρινη στο Μπάλλα για μαρκάρισμα

10’ Σουτ του Ντοριβάλ που δοκίμασε την τύχη του λίγο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Τάλισον.

17’ Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με το Μασούρα, που επιχείρησε σουτ το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

26 Πολύ μεγάλη ευκαιρία για το Διαγόρα! Ο Σανδραβέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε περιοχή και βρέθηκε απέναντι από τον Τάλισον! Το κοντινό σουτ του, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

28’ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Ροδίτες! Ο Μασούρας επιχείρησε συρτό φαλτσαριστό σουτ, ο Μόρας έδιωξε πάνω στη γραμμή τελευταία στιγμή!

35’ Κίτρινη στον Σανδραβέλη για μαρκάρισμα

Ημίχρονο στη Λάρισα με το Διαγόρα να έχει καταγράψει μέσα σε δύο λεπτά (26’, 28’) δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, κάτι που όμως δεν έγινε.

Οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για α αποδυτήρια με το στείρο 0-0.

(Ένα λεπτό ήταν ο έξτρα χρόνος που έδωσε ο 4ος διαιτητής)

Β’ ημίχρονο

 58’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ, έδιωξε ο Τάλισον!

64’ ΓΚΟΛ! Ο Διαγόρας παίρνει κεφάλι στο σκορ! Ο Γεωργίου απείλησε με το κεφάλι, έδιωξε ο Τάλισον προσωρινά και ο αρχηγός του Διαγόρα στην επαναφορά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

72’ Κίτρινη στον Αλάεθ

77’ Διπλή ευκαιρία για το Διαγόρα! Ο Αλάεθ δίνει παράλληλη στον Αυγενικού, ο οποίος βγαίνει απέναντι από τον Τάλισον και στέλνει τη μπάλα πάνω του! Στην επαναφορά ο Αλάεθ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ!

79’ Καλή στιγμή και για τον Απόλλωνα! Ο Αθανασιάδης μετά από κεφαλιά έγινε αποδέκτης και με ένα πολύ καλό γυριστό απείλησε τον Τσέλιο που είπε «όχι»!

81’ Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους! Ο Νύκταρης με γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή απείλησε για το 1-1 όμως ο Σανδραβέλης έδιωξε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι!

88’ O Μόρας έπιασε κεφαλιά εντός περιοχής, μάζεψε ο Τσέλιος!

Έξι λεπτά έξτρα χρόνος

94’ Κίτρινη στον Αθανασιάδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα

Mikriliga.com

Related posts

Αναλαμβάνει τον Αιολικό ο Θωμάς Γράφας

Παρελθόν από τον ΑΟ Τρίκαλα ο Καλτσάς

O Σαμολαδάς τεχνικός διευθυντής στην Αναγέννηση Καρδίτσας