Αναδιάρθρωση SL2: Μπάζει από παντού…

Ερωτήματα ζητούν μάταια απαντήσεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα «γεννήσει την ενιαία Super League 2. Γράφει ο Βρασίδας Ράπτης.
Η 3η Ιουνίου 2021 μπορεί κάλλιστα να καθιερωθεί ως η ημέρα κωλοτούμπας της Super League 2. Ήταν τότε που για το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου ντε, η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων της αποθέωναν μέσω τηλεδιάσκεψης τον Λευτέρη Αυγενάκη για το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Στάση που πρέπει να άφησε ακόμα και τον ίδιο έκπληκτο, όντας έτοιμος να αντιμετωπίσει «πολεμικό» κλίμα, ειδικά από την SL2.

Οι πανηγυρισμοί ήταν δεδομένοι από τις ΠΑΕ της Football League. Ατάκες του τύπου «Υφυπουργέ μου τι καλός που είστε» και «Είναι ευλογία να σας έχουμε» ακούστηκαν από εκπροσώπους ομάδων που θα ανέβουν κατηγορία ακόμα και αν τερματίσουν 8οι σε όμιλους των 10, έτσι ώστε η ενιαία δεύτερη επαγγελματική κατηγορία να έχει 36 ΠΑΕ. Τι χαρά πήραν που ο Αυγενάκης επιδείκνυε το προς υπογραφή έγγραφο για την προκαταβολή από το Στοίχημα (77.500 ευρώ η κάθε ομάδα) δεν περιγράφεται! Ακόμα και όταν τέθηκε το θέμα των ουραγών Καραϊσκάκη, ΟΦΙ είπε στον εκπρόσωπο του δεύτερου ότι ακόμα έχει σε περίοπτη θέση τη σημαία της ομάδας. Και ο νοών νοείτω.

Μόνο ο Γιάννης Κομπότης αντέδρασε, υπογραμμίζοντας ότι τα κριτήρια πρέπει να είναι αγωνιστικά και όχι οικονομικά. Τότε, όμως ειδοποιήθηκε ότι ο χρόνος του τελείωνε. Εξάλλου, ως ημέρα αναδιάρθρωσης έπρεπε όλοι να είναι χαρούμενοι. Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, βεβαίως και όχι για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ή μήπως όχι;

Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, λοιπόν, οι 12 ομάδες της Super League 2 θα γίνουν 36, ώστε έπειτα από τρία χρόνια να μειωθούν στις μισές, δηλαδή στις 18. Όλα αυτά τη στιγμή που η προκήρυξη προέβλεπε πρωτάθλημα με 14 και με την προσθήκη των Β ομάδων θα πηγαίναμε στις 18 από φέτος.

Συμπαθέστατα σωματεία όπως ο Αχέρων Καναλακίου, ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, ετοιμάζονται για καθηλωτικές μάχες με τις Β ομάδες του Big 4 που θα «τρελάνουν» τα μηχανάκια τηλεθέασης. Προηγουμένως θα πρέπει να έχουν συστήσει Α.Ε. με μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλιάδες ευρώ και εγγυητική επιστολή 100 χιλιάδων. Για εγκαταστάσεις και υποδομές δεν το συζητάμε.. Εδώ στη Super League 2 απέφευγαν να ορίζουν αργά αγώνες συγκεκριμένων ομάδων λόγω θεμάτων με την ηλεκτροδότηση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και οι απαντήσεις αγνοούνται. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αναμένεται προς ψήφιση σε 15 ημέρες, τότε που ακόμα θα παίζουν μπάλα η Football League και η Γ’ Εθνική. Στην καλύτερη περίπτωση τέλος Ιουνίου θα εκκινήσουν τις διαδικασίες σύστασης ΠΑΕ. Και η λογική λέει ότι θα χρειαστούν χρόνο, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Θα τα καταφέρουν, όμως όλες; Το σχέδιο προβλέπει τα κενά να μην καλύπτονται. Άρα κανείς δεν θα γνωρίζει σύντομα τον ακριβή αριθμό συμμετεχόντων και κατά συνέπεια τους κανόνες του παιχνιδιού… Ή μήπως νομίζει κανείς ότι η ΕΕΑ θα συνδριάζει κατακαλόκαιρο για να εξετάζει φακέλους;

Σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών τα πλέι οφ θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Και αν αντί για 36 ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις πολύ λιγότερες, τότε τι γίνεται; Θα το μάθουμε κι αυτό, μην βιάζεστε. Πότε, δηλαδή, γνώριζαν οι παράγοντες και οι προπονητές της κατηγορίας από τον Ιούνιο ότι η Β’ Εθνική θα ξεκινήσει την τάδε ημερομηνία; Τώρα θα τους πειράξει που θα ρέει το χρήμα από το Στοίχημα; Ο Αυγενάκης, άλλωστε, είπε ότι η πρότασή του είναι να αλλάξουν τα ποσοστά και να μην μειωθούν τα έσοδα. Βέβαια, το «ναι» ειπώθηκε τώρα και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Του Βρασίδα Ράπτη

Από το Sdna.gr

Related posts

Bραδιές με ποιοτική Live μουσική αυτό το Καλοκαίρι στην “Κουίντα”

Εφ’ όλης της ύλης στο Κανάλι της Βουλής ο Θανάσης Λιούτας

Νταμπλούχος η Δήμητρα/Απόλλων!Πήρε και το Κ14 μετά από συναρπαστικό τελικό με τον ΑΟ Τρίκαλα(PICS)