Trikalascore

Τσίμας: «Μεγάλο λάθος το κλείσιμο των γηπέδων»

Η πανδημία μεταξύ άλλων έχει πλήξει ιδιαίτερα και το ερασιτεχνικό μπάσκετ.
Με αφορμή αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει το συγκεκριμένο άθλημα ο προπονητής των Δαναών Γιάννης Τσίμας μίλησε στην TV10 και την αθλητική εκπομπή «εξέδρα της Δευτέρας» αναφερόμενος σε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος κόουτς:
-Για όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την επανεκκίνηση του αθλητισμού:
«Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Φαίνεται ότι η φετινή χρονιά πάει χαμένη. Αυτό είναι άδικο για όσους καταβάλλαμε προσπάθεια να ξεκινήσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμο. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι την Παρασκευή θα γίνει μία συνάντηση στη ΓΓΑ με τους προπονητές, αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από κει και πέρα να περιμένουμε μήπως αλλάξει κάτι.
-Το σχόλιό του για τα μετρα που πάρθηκαν για την πανδημία και το τι γίνεται αντίστοιχα σε άλλες ευρωπαικές χώρες:
«Εγώ νομίζω ότι άνθρωποι του αθλητισμού από την αρχη που ξεκίνησε η πανδημία προσπαθήσαμε και τηρήσαμε το πρωτόκολλο σε ότι μας είχαν πει, ακόμη και σε περίοδο μεταβατικών προπονήσεων που άνοιξαν τα γήπεδα και κάναμε προετοιμασία . Κάναμε τα απαραίτητα τεστ, θερμομετρήσεις, κρατούσαμε το γήπεδο καθαρό ώστε να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο. ‘Αρα νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος που κλείσανε τα γήπεδα. Τουλάχιστον στο κομμάτι των προπονήσεων έπρεπε οι αθλητές ή τα παιδιά να βρίσκονται στο γήπεδο, να κάνουν προπόνηση, ακόμη και ατομική προπόνηση, ώστε να διατηρούν το κορμί τους σε καλή φυσική κατάσταση. Από κει πέρα να περιμέναμε να δούμε αν θα έπαιρναν απόφαση να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
‘Όταν βλέπουμε ότι σε πολυκαταστήματα, σε τράπεζες, σε αστικά λεωφορεία υπάρχει συνωστισμός από κόσμο, θεωρώ αδιανόητο στο κομμάτι του αθλητισμού που βγάζει υγεία, να μην μπορεί να αθληθεί ένας αθλητής με αποστάσεις και με μέτρα ασφαλείας.
-Για το αισιόδοξο σενάριο έναρξης προπονήσεων άμεσα και πόσο εφικτό είναι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα έστω το Μάρτιο:
«Να μη γελιόμαστε αν μεσα στο Φεβρουάριο δεν καταφέρουμε να μπούμε στο γήπεδο, να ξεκινήσουμε προπόνηση στους αθλητές και να τους επαναφέρουμε σιγά σιγά, νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να αρχίσουμε. Μακάρι το Φεβρουάριο να ανοίξουν τα γήπεδα και από κει και πέρα αν προλάβουμε κάτι, έχει καλώς.
-Για το πλήγμα των ομάδων από όλη αυτή την κατάσταση:
«Πάνω απ’όλα πρέπει να βοηθηθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Αυτό που γίνεται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης δυστυχώς δε συμβαίνει στην Ελλάδα. Οι παράγοντες, οι αφανείς ήρωες πρέπει να βοηθηθούν, γιατι αλλιώς θα τα παρατήσουν και δε θα υπάρχουν ομάδες. Πρέπει να βοηθηθούν οι προπονητές, γιατί κάνουν τεράστιο αγώνα, σχεδόν με πενιχρά έσοδα, οι αθλητές, γιατί υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό και πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να βγει μπροστά και να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
-Για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένας αθλητής για να επιστρέψει στη δράση:
«Μιλάμε για τρεις μήνες απραξίας και πάμε για τέταρτο. Δε μιλάμε για διακοπή που έγινε σε καλοκαιρινή περίοδο, με καλό καιρό που ο αθλητής μπορεί να παίξει το μπάσκετ του έξω, να αθληθεί με τους φίλους του . Τα γυμναστήρια βλέπουμε ότι είναι όλα κλειστά, άρα έχουμε μία πλήρη απραξία. ‘Αρα για τον αθλητή είναι πιο δύσκολο και εκεί που ξεκινάει μία απραξία και διαρκεί 8 εβδομάδες, καταλαβαίνεις πόσο μπορει να διαρκέσει αυτή η ιστορία, ώστε να αποφύγουν οι παίκτες κάποιο τραυματισμό.
-Για το αν μπορεί ένας αθλητής να είναι έτοιμος σε ένα μήνα για επίσημο παιχνίδι:
«’Ετοιμος αποκλείεται να είναι . Απλώς θα μπουν σε μία κατάσταση να φτιάξουν το κορμί τους, ώστε να μην έχουν τραυματισμό. Σε ένα χρονικό περιθώριο ενός μήνα είναι μόνο και μόνο για να λέμε ότι έγινε κάτι.
-Για το πρωτάθλημα της Α1’ ΕΣΚΑΘ φέτος :
«Το πρωτάθλημα είναι χωρισμένο δε δύο ομίλους . Ο ΑΟΤ που έδειχνε πολύ καλά στοιχεία και η δεύτερη διεκδικήτρια της ανόδου θα ήταν οι Σοφάδες. Αυτές οι δύο ομάδες μαζι με την Ανόρθωση Βόλου θα ήταν οι τρεις ομάδες που θα πάλευαν για το ένα εισιτήριο της ανόδου.
-Για το πώς θα έχουμε φέτος ανόδους και υποβιβασμούς εάν δε συνεχιστούν τα πρωταθλήματα:
«Αυτό που έγινε πέρυσι ήταν πολύ άδικο. Αλλά αυτό που έγινε φέτος ήταν ότι υπήρχε ο ξαφνικός θάνατος και βάσει της υπάρχουσας βαθμολογίας τελείωσε το πρωτάθλημα. Φέτος νομίζω ότι θα ακυρωθεί τελείως η χρονιά αν δεν προλάβουμε να παίξουμε έστω ένα γύρο. Γιατί νομίζω ότι η ένωση μας η ΕΣΚΑΘ έχει βγάλει προκήρυξη ότι εάν τελειώσει ο πρώτος γύρος μπορει να κάνει κατακύρωση της βαθμολογίας. Από τη στιγμή όμως που δε θα τελειώσει ο πρώτος γύρος ακυρώνεται η χρονιά, είναι σα να μην έγινε και ξεκινάμε πάλι από την επόμενη.
‘Οσον αφορά την Α2’ κατηγορία, από τη στιγμή που υποβιβάζεται μία ομάδα από τη Basket League, έχουν το δικαίωμα να ανεβάσουν μία ομάδα με wild card . Το λογικό είναι η ομάδα αυτή να είναι ο Ολυμπιακός.
-Για την προσπάθεια που έγινε φέτος στους Δαναούς:
«Η ομάδα μου κατέβαλλε μία μεγάλη προσπάθεια με όσα έσοδα μπορούσαν οι άνθρωποι της διοίκησης να βρουν. Στήσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα , ανταγωνιστική, με νεαρά παιδιά συν 2-3 παίκτες. Αυτό νομίζω το έχει αναγνωρίσει όλος ο τρικαλινός φίλαθλος κόσμος. Κάναμε και μία πάρα πολύ καλή προετοιμασία και όλο αυτό που έγινε μας άφησε με μια πίκρα ότι δε συνεχίσαμε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε.
-Για τη ζημιά που θα υποστεί το τρικαλινό μπάσκετ εάν δε συνεχιστούν τα πρωταθλήματα:
«Θα είναι άδικο για το τρικαλινό μπάσκετ. Ο Αίολος και οι ‘Ικαροι θα έκαναν μία πολύ καλή χρονιά. Ο Αίολος ξεκίνησε εντυπωσιακά. Οι ‘Ικαροι έκαναν κάποιες ήττες, αλλά στη συνέχεια ίσως να προλάβαιναν να σώσουν τη χρονιά. Από κει και πέρα στη Γ’ εθνική οι Γόμφοι δείχνουν και πάλι αξιόλογο πρόσωπο και στην Α1’ ΕΣΚΑΘ έδειχνε ότι φέτος ίσως θα ήταν η χρονιά του.
-Για την άποψή του σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να πάρει η πολιτεία για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και για το πώς βλέπει την επόμενη ημέρα:
«Νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Περισσότερο το μπάσκετ, γιατί είναι ένα άθλημα που έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες για τη χώρα μας. Νομίζω ότι με αυτό που έχει κάνει με το μητρώο της ΓΓΑ βοηθάει τα σωματεία . Με αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΣΕΠΚ να κατοχυρώσει το επάγγελμα του προπονητή ίσως γίνει για καλό. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για όλους μας και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και μας αρέσει. Διοικηση, παικτες και προπονητές, για να συνεχίσει να υπάρχει το μπάσκετ.
Τέλος θέλω να πω ξανά ότι τα γήπεδα πρέπει να ανοίξουν άσχετα αν θα γίνουν αγώνες, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία».

Leave your vote

Related posts

12 κρούσματα κορωνοιού σήμερα στα Τρίκαλα

admin

SL2: Το σκέφτονται και για σέντρα στις 9/1 οι λοιμωξιολόγοι

admin

Λύγισαν στο Νέο Κεραμίδι τα Μετέωρα

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.