Trikalascore

Τσέκος: «Μεγάλο το πρόβλημα για τους αθλητές του μπάσκετ»

Ο γνωστός παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Χρήστος Τσέκος διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα.
Φέτος ανήκει στο δυναμικό του ΑΣ Καρδίτσας, κατέχοντας το νευραλγικό πόστο του team manager, ενώ τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε με επιτυχία στα Trikala B.C , στη Basket League, αλλά και τον Αίολο.
Ο Χρήστος Τσέκος παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην TV10 και την εκπομπή «η εξέδρα της Δευτέρας», όπου μίλησε κυρίως για τη δυσμενή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει όλους αυτούς τους μήνες το ελληνικό μπάσκετ, την πορεία των Τρικαλινών ομάδων και φυσικά τη φετινή προσπάθεια στον ΑΣ Καρδίτσας.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Τσέκος:
-Για την κατάσταση που βιώνει το μπάσκετ τους τελευταίους μήνες:
«Δύσκολα όντως τα πράγματα. Δε βλέπουμε να μπορεί να συνεχίσει κάτι φέτος. Δε βλέπουμε φως. Περιμένουμε μία διαδικασία από την κυβέρνηση , αφού δώσουν το οκ οι λοιμωξιολόγοι μήπως ξεκινήσει κάτι και έστω να πραγματοποιηθεί σε ένα γύρο το πρωτάθλημα της Α2’, όπως είχε ακουστεί. Είμαστε όλοι σε αναμονή.
-Για τα μέτρα που πάρθηκαν από την πολιτεία για το μπάσκετ:
«Κάθε χώρα έχει τα δικά της δεδομένα. ‘Άλλη δυναμική στην υγεία έχουν άλλες χώρες, πιο πίσω είμαστε εμείς. Πιθανότατα να υπάρχουν κάποια προβλήματα με τις ΜΕΘ. Δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι όσο οι άλλοι και από κει και πέρα είναι θέμα της πολιτείας. Εγώ δεν είμαι ειδικός να ξέρω, ούτε γιατρός, εάν κάτι είναι σωστό ή λάθος. ‘Ολοι είμαστε σε αναμονή.
-Για το πόσο πίσω μένει το ελληνικό μπάσκετ με όλα αυτά και αν μπορεί να αναστραφεί η όλη κατάσταση:
«Αν ξεκινήσει με κάποιο τρόπο το πρωτάθλημα της Α2’ και της Β’ Εθνικής πιστεύω ότι θα είναι μικρό το κακό σε σχέση με τους αθλητές που ασχολούνται με αυτές τις κατηγορίες και δε θα πάμε τόσο πίσω. Βέβαια πηγαίνουμε πίσω σε σχέση με τους μικρούς που σταματάνε για ένα χρόνο και μένει η βελτίωση τους στάσιμη και ίσως πάνε και πιο πίσω. Τα μικρά παιδιά με τις ακαδημίες που μένουν σπίτι δεν παίζουν καθόλου και πιθανότατα και την επόμενη χρονιά να έχουμε την ίδια κατάσταση και να μην ασχοληθούν πάλι και θα μιλάμε για γενική καταστροφή. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με βάση τα μέτρα που ισχύουν.
-Για το αν μπορεί να βγει κανονικά η χρονιά σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και πόσο δύσκολο θα είναι για τους αθλητές αυτό:
«Το πιθανότερο είναι αν γίνει αυτό που λες να παίξουμε ένα γύρο όπως έχει συζητηθεί στην Α2’ και τη Β’ Εθνική με στόχο να ανέβουν οι δύο πρώτοι που θα ανέβουν στην παραπάνω κατηγορία. Από κει και πέρα το πόσο εφικτό είναι ή όχι θα το δούμε στη συνέχεια.
-Για τα μέτρα που πρέπει να πάρει άμεσα η πολιτεία για να στηρίξει το μπάσκετ:
«Είναι δύσκολο να πάρει οποιοδήποτε μέτρο αν δε λήξει η πανδημία. Εάν δεν μπούμε στο γήπεδο να ξεκινήσουμε προπονήσεις, να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι τα παιδιά. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες και ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού, όταν θα έχει καθίσει ο άλλος 4 μήνες, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει μέσα σε ένα μήνα. Αυτό που θα κοιτάξει ο προπονητής θα είναι να βάλουν τα παιδιά σε μια διαδικασία να έρθει το σώμα τους σε μια κατάσταση να μην τραυματιστούν παρά να παίξουν μπάσκετ.
-Για το πώς βλέπει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αθλητές όλους αυτούς τους μήνες:
«Είναι μεγάλο το πρόβλημα για τα παιδιά που ζουν από το μπάσκετ. Θα έπρεπε να μεριμνήσει η πολιτεία και για αυτά τα παιδιά. Επίσης πρέπει η Ομοσπονδία να ασχοληθει με αυτή την κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει κάποιες ενέργειες προκειμένου να μπουν και οι αθλητές του μπάσκετ στην κατάσταση που έχουν μπει όλοι οι εργαζόμενοι και περιμένουμε.
-Για το ξεκίνημα των Τρικαλινών ομάδων:
«Μεγάλη προσπάθεια έκαναν οι ομαδες της Β’ Εθνικής για να δημιουργήσουν δυνατά σύνολα. Το κατάφεραν εν μέρει, γιατί αυτό έδειξαν οι πρώτοι αγώνες, αλλά εφόσον σταμάτησαν όλα πήγαν χαμένα.
-Για το αν μπορούσαμε να είχαμε κάποιες περαιτέρω ανόδους φέτος:
«Δεν το ξέρει κανείς, είναι πολλά τα παιχνίδια. Σίγουρα έτσι όπως έδειχναν τα πράγματα ο Αίολος είχε κάποιες περισσότερες πιθανότητες, αλλά στο ξεκίνημα. Οι άνθρωποι προσπαθούν για το καλύτερο για τις ομάδες τους, αλλά δυστυχώς σταμάτησαν όλα.
-Για το αν έχει λείψει από τα Τρίκαλα η παρουσία ομάδας στην Α1:
«Σίγουρα έχει λείψει. Ο κόσμος περιμένει από τις δύο ομάδες της Β’ Εθνικης να κάνουν κάτι περισσότερο και να ανέβουν κατηγορία. Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Οι άνθρωποι των δύο αυτών ομάδων έχουν στο μυαλό τους να τις φτάσουν πιο ψηλά.
-Για το αν μπορεί να ξαναδούμε τα επόμενα χρόνια ομάδα στην πρώτη κατηγορία και αν αυτό μπορει να συμβεί μέσα από μία συσπείρωση δυνάμεων:
«Σίγουρα θα ήταν ίσως καλύτερο να υπάρχει μια ομάδα στην πόλη που να μαζεύει όλο τον κόσμο και να έχει μεγαλύτερη δυναμική. Από κει και πέρα όμως την ώρα που συζητάμε όλα είναι στον αέρα και δεν ξέρουμε πότε θα λήξει και τι θα γίνει και παρακάτω. Γιατί το μπάσκετ είναι μία αλυσίδα, στηρίζεται σε επιχειρήσεις σε χορηγούς και σε ανθρώπους πέρα από αυτό οπότε θα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει όλο το σύνολο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και η κοινωνία και το μπάσκετ.
-Για τον ΑΣ Καρδίτσας και τη δουλειά που γίνεται εκεί:
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα. Πέντε χρόνια στην Α2’, σοβαρή ομάδα στην κατηγορία, σε όλα, στις πληρωμές της , στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει τους στόχους της και κάτι παραπάνω. Πολύ σημαντικό το νέο γήπεδο , όπλο για να προσελκύσει παίκτες, αλλά το πιο σοβαρό όπλο της είναι η φερέγγυη διοίκηση, γιατί οι παίκτες που έρχονται ξέρουν ότι θα πάρουν σίγουρα τα χρήματά τους και αυτό βοηθάει πάρα πολύ.
Προσπάθησε η ομάδα από την αρχή να παίξει όσο καλύτερα. ‘Επαιξε τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας, γιατί το γήπεδο είχε σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες . Κερδίσαμε τρια παιχνίδια έξω και δεν παίξαμε με τον Αμύντα στην Αθήνα, κερδίσαμε την Πάτρα εκτός έδρας, αλλά δυστυχώς ενώ είχαμε ένα καλό σύνολο προέκυψε αυτή η κατάσταση της πανδημιας.
-Για τη Basket League και την παρουσία των δύο ελληνικών ομάδων στη Euroleague:
«Το πρωτάθλημα έχει μία δυναμική, είναι ανταγωνιστικό, υπάρχουν άλλες ομάδες ομάδες εκτός από τα φαβορί, όπως ο Προμηθέας και το Λαύριο που παίζει ένα πολύ ανταγωνιστικό μπασκετ και κέρδισε Παναθηναικό και ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα κρατάει το φίλαθλο κόσμο στην τηλεόραση που το παρακολουθεί. Τα νούμερα των δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων Παναθηναικού, Ολυμπιακού είναι πολύ μικρότερα φέτος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είναι λογικό να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε σχέση με τις μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ που είναι κλαμπ που στηρίζονται όπως και στο ποδόσφαιρο στη μεγάλη οικονομική ευρωστία που έχουν. Τον Παναθηναικό του στοίχισε το ότι έφυγε ο Γιαννακόπουλος από την προεδρία και οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν προσπαθούν για το το καλύτερο. Ευχόμαστε το καλύτερο και για τις δύο ομάδες μας.

Leave your vote

Related posts

Πρεμιέρα με δυνατά ματς στην Α’ Ερασιτεχνική(Προαναγγελία της 1ης αγωνιστικής)

admin

VIDEO με τα Highlights από το Α.Ο Τρίκαλα-Διαγόρας 0-1

admin

Στα Τρίκαλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης(PICS)

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.