Trikalascore

Τρίκαλα: Περιμένοντας οδηγίες για το εμβόλιο του Covid -19

Οδηγίες και επίσημες ανακοινώσεις για το εμβόλιο του Covid -19 περιμένουν οι Τρικαλινοί φαρμακοποιοί μετά και τα όσα έγιναν γνωστά από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για τη συνδρομή του κλάδου στην μάχη κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, τα 11.000 φαρμακεία ανά την επικράτεια θα αποτελέσουν από τον Ιανουάριο κομβικούς σταθμούς της εκστρατείας εμβολιασμού.

Η ηγεσία του υπουργείου έχει συμφωνήσει με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) να ενταχθούν τα φαρμακεία, εφόσον το επιθυμούν, σε αυτή την απαιτητική και μακρά διαδικασία. Παράλληλα, και οι ιδιώτες γιατροί του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ότι τα ιδιωτικά ιατρεία αλλά και τα διαγνωστικά κέντρα μπορούν να γίνουν υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές κέντρα εμβολιασμού των πολιτών.

« Περιμένουμε τις επίσημες οδηγίες» ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτρης Αναστασίου, λέγοντας ότι η όλη διαδικασία εγγραφής θα γίνεται με το ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι τα φαρμακεία θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια, πολλοί είναι οι Τρικαλινοί που σπεύδουν να ενημερωθούν.

«Κυρίως είναι μεγάλη σε ηλικία και όσοι ανήκουν στις ομάδες του πληθυσμού που θα πρέπει να εμβολιαστούν» σημείωσε. Όλα τα βήματα Τα ηλεκτρονικά ραντεβού που θα κλείνονται στα φαρμακεία έχουν στόχο να διευκολύνουν κυρίως τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο ή δεν έχουν δυνατότητα να λάβουν sms μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Γι’ αυτό και οι φαρμακοποιοί, όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, θα κινηθούν ως εξής:

– Τα Φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

– Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις

– θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει θέσει σειρά προϋποθέσεων που διασφαλίζουν τόσο τον θεσμικό χαρακτήρα της συμμετοχής, όσο και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Μεταξύ των άλλων, ζητά η εφαρμογή να είναι απλούστατη και να απαιτεί ελάχιστο χρόνο από τον φαρμακοποιό, την υλοποίηση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά του SARS – CoV – 2 όπως και του ρόλου του Φαρμακοποιού στην προσπάθεια αυτή μέσω τηλεοπτικών σποτ, φυλλαδίων , αφισών κ.λ.π., την επίσημη και συνεχή επιστημονική ενημέρωση των φαρμακοποιών μέσω των φορέων του Υπουργείου, σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID -19 και τη δυνατότητα διάθεσης των εμβολίων, όπως και τη δυνατότητα διενέργειας των εμβολιασμών COVID – 19 και από τα φαρμακεία μας , για εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες (-70˚C).

tv10.gr

Leave your vote

Related posts

Κορωνοϊός: Μάχη με το χρόνο για τα εμβόλια έναντι του Covid 19

admin

Δεδομένη η αλλαγή προκήρυξης στη SL2!

admin

Σαμολαδάς: “Κάποιοι…βάφτισαν το κρύωμα κορωνοιό”

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.