Trikalascore

Θανάσης Τσιγαρίδας: ‘Ενας αλτρουιστής τον καιρό της πανδημίας

Η κοινωνίας μας όπως και όλος ο πλανήτης βρίσκεται εδώ και μήνες σε μία δύσκολη κατάσταση λόγω κορωνοιού, με αρκετούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πανδημίας ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης και εξασφάλισης των βασικών αγαθών.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ και με διάφορες κινήσεις αλτρουισμού φροντίζουν για το κοινωνικό σύνολο και ειδικά κάποιες ομάδες που αντιμετωπίζουν τέτοια είδους προβλήματα.

‘Ενας από τους ανθρώπους αυτούς είναι και ο Θανάσης Τσιγαρίδας. Γνωστός ποδοσφαιριστής στο νομό Τρικάλων, αρχηγός πλέον της Δήμητρας Απόλλων, ο οποίος καθημερινά με το υστέρημά του συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμει αφιλοκερδώς σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Trikalascore εξηγεί το σκεπτικό του, την ανταπόκριση που έχει η προσπάθειά του και παράλληλα καλεί και άλλους συνανθρώπους μας να τον ακολουθήσουν σε αυτό το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Θανάση κατ αρχήν μίλησε μας για τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν. Σε βρίσκει αρχηγό στη Δήμητρα Απόλλων. Παράλληλα πες μας για τη δύσκολη συγκυρία λόγω πανδημίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

“Φέτος είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι αρχηγός της Δήμητρα απολλων αυτό με κάνει να νιώθω περήφανος για τα όσα προσφέρω στην ομάδα της καρδιά μου,στην ομάδα που με πιστεύει και που δείχνει αυτό που έψαχνα χρόνια σας ποδοσφαιριστής (μια οικογένεια) αυτό είναι η Δήμητρα απολλων! Οι προπονητές μου Αποστόλης Γκαραγκανης και Νίκος Γιαγιάκος τι να πω για αυτά τα 2 άτομα..Μεγάλο σεβασμό και μεγάλη αγάπη…πιστεύω πως είναι το μεγαλύτερο σχολείο αυτοί οι  δυο μαζί συνδυάζουν το απόλυτο δυναμικό σαν προπονητές εξάλλου το έχουν αποδείξει όλα αυτά χρόνια με τα τόσα ταλέντα που έχουν βγάλει…και όλα όσα ξέρω τα χρωστάω σε αυτούς…και στον κύριο Τάκη Μπεντά είναι ο καλύτερος πρόεδρος και ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει  και τον πρώην πρόεδρο τον κύριο Βασίλη Γαντζούλα! Η πανδημία μας έχει στερήσει την αγάπη μας,το χόμπι μας, τα όνειρα μας….και αλλά πολλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε βλέπεις καθημερινά πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι…αλήθεια είναι ότι χειρότερο έχει βιώσει ποτέ ο αθλητισμός και γενικά όλος ο κόσμος…εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μα σταματήσει όλο αυτό και να ξανα μπορέσουμε να κάνουμε χωρίς φόβο αυτό που αγαπάμε όλοι μας! Μένουμε σπίτι μένουμε ασφαλείς για όσο χρειαστεί!

-Εδώ και λίγο καιρό έχεις ξεκινήσει μία σημαντική πρωτοβουλία ανθρωπιάς. Εν μέσω πανδημίας βοηθάς κάποιους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μίλησε μας για αυτό και τους λόγους που σε ώθησαν να το κάνεις

“Αυτό το διάστημα έχω ξεκινήσει να κάνω κάτι που θα έπρεπε να το κάνουμε όλοι απλά εγώ κάνω την αρχή…αυτό το διάστημα πήρα την πρωτοβουλία από μόνος μου έχοντας δει την κατάσταση που βιώνουνε κάποιες οικογένειες,έτσι θέλησα να βοηθήσω όσο μπορώ για να μπορέσουν να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι τους…εδώ και πολύ καιρό έχω κάνει παρά πολλά πράγματα που δεν γνωρίζει κανείς…Κάθε πρωί προσφέρω πρωινό από δικές μου οικονομίες σε κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν την βοήθεια από κανέναν….25 υπέροχες οικογένειες έχουν δεχτεί μια μικρή βοήθεια από εμένα! Τι με ώθησε να το κάνω αυτό; Από μικρό παιδί έχω δει παρά πολλά,έχοντας περάσει παρά πολλές δυσκολίες…Μια μέρα διάβαζα εφήμεριδα και είδα πως σε ένα λύκειο ζητούσαν φαγητά και ρούχα για κάποια παιδιά που δεν είχαν…εκεί σηκώθηκα είπα στην μητέρα μου να μαζέψουμε κάποια από αυτά που είχα να τα πάω….πήρα μαζί μου και κάποια φαγητά και πήγα συγκεκριμένα στο 8 λύκειο Τρικάλων…τότε ο διευθυντής με ευχαρίστησε παρά πολύ,ένιωσα τόσο περήφανος…έτσι άρχισα να δουλεύω πιο πολλές ώρες να έχω ποιο πολλά χρήματα…έτσι κατάφερα να βοηθάω κάθε βδομάδα διαφορά άτομα χωρίς να τα γνωρίζω….ώσπου έφτασα να ξέρω κάποιες οικογένειες που θα έπρεπε να της στηρίξω…και απλά το έκανα!

-Ποια είναι η αντίδραση των ανθρώπων αυτών και τι σου λένε για τη βοήθεια που τους προσφέρεις;

“Τι μου λένε όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι….δεν ξέρω αλήθεια εγώ απλά βλέπω το χαμόγελο τους,βλέπω αυτές τις φάτσες αυτές της ψυχές και σκέφτομαι πως μπορεί εγώ να ήμουν στην θέση τους…αφού δεν είμαι τώρα θα πρέπει να τους βοηθήσω να έρθουν πάνω! Αυτό που με έκανε τρομερά να συγκινηθώ και να μου δώσει την δύναμη να κάνω ποιο πολλά, ήταν πρόσφατα κιόλας όταν είδα μια γιαγιά σε μια εκκλησία που δεν ήταν καλά οικονομικά…της είπα περίμενε μισό λεπτό…όταν γύρισα αυτή η κυρία μου είπε εσυ τι θα φας ; Και της απάντησα πως αν εσείς φάτε εγώ θα χορτάσω και έπεσε χαμηλά μου και μου είπε ο Θεός να σε έχει καλά…..και χαμογέλασε….πως μετά από όλα αυτά να μην συνεχίσεις να βοηθάς όσο μπορεί δλδ…αφού μπορείς σήμερα καντο και αυτό κάνω!

-Θεωρείς πως η προσπάθεια σου μπορεί να έχει ανταπόκριση και από άλλους ανθρώπους; Και ποια θα είναι τα επόμενα σου βήματα;

“Θεωρώ πως ναι, γιατί πολλοί άνθρωποι είναι τόσο καλοί εκεί έξω που θα ήθελαν να κάνουν αυτό που κάνω,απλά δεν θα είχαν το θάρρος να τον κάνουν, και υπάρχουν άνθρωποι που λένε γιατί να το κάνω έχω ακούσει πολλούς…η απαντήση μου είναι πως πρέπει να βοηθας όταν μπορεις,ποτέ δεν ξερεις πως τα φέρνει,τα πράγματα η ζωή, γιαυτό εξάλλου ήρθαμε στον κόσμο να αγαπάμε και να μοιραζόμαστε! Εξάλλου πολλοί από εμάς πολλά φαγητά τα πετάμε εννοώ κάποιοι άλλη τα έχουν ανάγκη, πολλά ρούχα πάνε χαμένα επειδή δεν τα φοράμε, απλές μικρές πράξεις…καλό θα ήταν να έχει ανταπόκριση από κάποιους ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να στηρίξουν κάποιους ανθρώπους που απλά η ζωή τους στα έφερε δύσκολα! Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να βοηθήσεις,αρκεί η κίνηση και με μικρές ωραίες πράξεις,θα δώσουμε μια ωραία βοήθεια σε κάποιες υπέροχες ψυχές! Τα επόμενα βήματα, θα ήθελα με την βοήθεια πρώτον του θεού να μου δώσει τη δύναμη να καταφέρω να μπορώ να βοηθάω όσο ποιο πολύ μπορώ αυτές της οικογένειες να μου δίνει δύναμη και κουράγιο…και μαζί με κάποιους ανθρώπους που θα ήθελαν να στηρίξουν αυτές της δύσκολες στιγμές που ζούμε αυτές της υπέροχες οικογένειες να χτίσουμε ένα πολύ σημαντικό κίνημα…για την πόλη μας! Και όπως μου είπαν σήμερα μακάρι στον κόσμο να υπήρχαν αλλά 5 άτομα σαν και εσένα δεν θα πεινούσε κανείς….ελάτε μαζί να τους δείξουμε ότι μπορούμε…να κάνουμε μια υπέροχη προσπάθεια…μια υπέροχη κίνηση..! Κλείνοντας Θα ήθελα να ευχαριστώ τον κύριο Βαγγέλη Κοντοχρήστο για την υπέροχη συνέντευξη!

Related posts

“Μάχη” για μία θέση στην εντεκάδα

admin

Τέλος ο Magrone από τον Α.Ο Τρίκαλα!

admin

Τρεις ποιοτικές ανανεώσεις στο Διγενή Νεοχωρίου

admin