Trikalascore

Θ. Πούλιος: «Ζοφερή η κατάσταση στον αθλητισμό»

Στην τηλεοπτική εκπομπή της tv10 «εξέδρα της Δευτέρας» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος της Ακαδημίας 1, με αφορμή την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός από την πανδημία του COVID19.
Ο Θανάσης Πούλιος περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση των τελευταίων μηνών, τονίζοντας ωστόσο ότι προέχει για όλους η υγεία , εκτιμώντας ότι δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα των λοιμωξιολόγων το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
-Περιέγραψέ μας όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε στον αθλητισμό λόγω της πανδημίας:
«Η κατάσταση είναι γενικά δύσκολη για την καθημερινότητά μας. ‘Εχει αλλάξει ο τρόπος που ζούμε . Είναι μία ζοφερή κατάσταση για τον αθλητισμό, καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα και προπονητική διαδικασία, οπότε όλα έχουν πάει πίσω. ‘Όπως ξέρεις προέχει η υγεία και όλα τα άλλα θα τα δούμε.
-Πως αισθάνεσαι βλέποντας άδειες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ακαδημίας σου που άλλοτε έσφυζαν από ζωή;
«Υπάρχει δυσκολία. Τα παιδιά έχουν σταματήσει να συμμετέχουν σε αγωνιστικές και προπονητικές δραστηριότητες. ‘Όπως ξέρεις το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα, άρα η ομαδική προπόνηση δεν μπορεί να καλύψει την ομαδική. Εφόσον οι υπεύθυνοι, λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν ότι ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα για ομαδική δραστηριότητα, εμείς θα το δεχτούμε και από κει και πέρα θα περιμένουμε να ανοίξει ο αθλητισμός ξανά.
-‘Εχεις κάποια ενημέρωση όσον αφορά το πότε και πως θα γίνει το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού; Θεωρείς ότι φέτος θα δούμε ξανά δράση;
«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν είναι στις προτεραιότητες των λοιμωξιολόγων για να ανοίξει. ‘Ισως όταν ανοίξει ο καιρός και μειωθούν τα κρούσματα ίσως να έχουμε κάποια έναρξη. Τουλάχιστον να μπούμε φέτος σε μία προπονητική διαδικασία και από του χρόνου να κάνουμε τους αγώνες έτσι όπως πρέπει να γίνουν.
-Συμφωνείς με την άποψη κάποιων συναδέλφων σου ότι τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν εν μέρει αυστηρά, βλέποντας και το τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης αντίστοιχα;
«Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε σε μεγαλύτερο βαθμό την υπεύθυνη στάση που είχαμε κρατήσει στην πρώτη φάση της καραντίνας και να πείσουμε τους ειδικούς ότι ένα πρωτάθλημα ή η προπονητική μας διαδικασία μπορεί να γίνει με ασφάλεια για τα παιδιά ή τους ενήλικες που συμμετέχουν. ‘Ισως με μία πιο συντονισμένη ενέργεια θα μπορούσαμε να είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα.
-Πόσο μεγάλο είναι το κόστος και το πλήγμα για όλους εσάς που διαθέτετε αθλητικές ακαδημίες;
«Νομίζω ότι στη δικιά μας την περίπτωση ο κρατικός φορέας έχει σταθεί δίπλα μας. Είμαστε από τα σωματεία που έχουμε εγγραφεί στο μητρώο του κράτους και πήραμε ένα σημαντικό βοήθημα. Από κει και πέρα τα έξοδα τρέχουν και είναι πλήγμα για όλους, αλλά όπως είπαμε σε αυτές τις περιπτώσεις προέχει η υγεία.
-Την 1η Φλεβάρη ανοίγουν και τα υπόλοιπα σχολεία; Εκεί δεν κολλάει ο κορωνοιός ενώ κολλάει στις ακαδημίες όπου αθλούνται παιδιά των ίδιων ηλικιών;
«Ας πούμε ότι σε αυτή την περίπτωση έχει επιλεγεί η εκπαίδευση να είναι ένα σκαλί πάνω από τον αθλητισμό και εκεί έχουν δώσει μεγαλύτερο βάρος οι αρμόδιοι φορείς.
-Πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να μείνουν για τόσο μεγάλο διάστημα εκτός αθλητισμού;
«Σίγουρα υπήρξαν κάποιες αποπροσαρμογές από όλη την προπονητική διαδικασία που είχαμε κάνει. Ο ψυχολογικός παράγοντας έχει επηρεάσει τα παιδιά που είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι και βγαίνουν απλά για κάποιες βόλτες. Υπάρχει μία επιβράδυνση της αθλητικής ωρίμανσης των παιδιών. ‘Όταν ανοίξουν και πάλι ελπίζω να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη φυσική κατάσταση των παιδιών.
-Στους αθλητές σου έχεις δώσει κάποιο πρόγραμμα για όλο αυτό το διάστημα της διακοπής;
«Και εγώ και ο κ. Γκαλέας είχαμε δώσει στα τμήματα όπου είμαστε αρμόδιοι είχαμε δώσει ένα πρόγραμμα και παράλληλα τους δώσαμε το κίνητρο για να προσπαθήσουν να κρατιούνται ατομικά, όσο αυτό είναι εφικτό. Υπάρχει όμως και μία κόπωση όσον αφορά αυτή τη διαδικασία, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και παρουσία πολλών μαζί στο γήπεδο.
-Πως θα γίνει η προσαρμογή των παιδιών με την επανέναρξη;
«Αρχικά θεωρώ ότι ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης πρέπει να περάσει τη διαδικασία της επανένταξης στο ποδόσφαιρο. Η τεχνική και η φυσική κατάσταση πρέπει να επανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα.
-Πόσος καιρός θα χρειαστεί για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή προκειμένου να επανέλθει εκεί που ήταν πριν τη διακοπή;
«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για προετοιμασία, όπως κάνουν το Καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές. Ο ΑΟ Τρίκαλα πάντως διαψεύδει αυτό, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα έχει φτιάξει μία ομάδα που απ ότι φαίνεται και αποτυπώνεται στο γήπεδο είναι μια δυνατή ομάδα. Μιλώντας για Σούπερλιγκ2, έχει πολύ μεγάλη σημασία το πόσο ο κάθε παίκτης εκμεταλλεύτηκε σε ατομικό επίπεδο το διάστημα της αποχής.
-Περίμενες ότι ο Α.Ο Τρίκαλα θα ξεκινούσε τόσο δυνατά το φετινό πρωτάθλημα;
«Νομίζω ότι από τα φιλικά προετοιμασίας είχε δείξει η ομάδα ότι έχει μία καλή δυναμική. Πρόκειται για ένα νεανικό ρόστερ που τρέχει συνεχώς. Σίγουρα υπάρχει και η άγνοια του κινδύνου. Η ομάδα δείχνει ότι είναι αρκετά ανταγωνιστική.
-Πιστεύεις ότι ο ΑΟΤ μπορεί να κάνει φέτος το κάτι παραπάνω;
«Είναι ένα πρωτάθλημα το φετινό με πολλές ιδιαιτερότητες, καθ’ότι είχαμε το μεγάλο χρονικό διάστημα της καραντίνας. Προγνωστικά δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά εφόσον η ομάδα δείχνει ότι είναι ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο…Σίγουρα θα έρθουν και αποτελέσματα αρνητικά. Αν υπάρξει όμως στοχοπροσήλωση θεωρώ ότι θα είναι ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.
-Ποιοι στόχοι σας στην Ακαδημία1 με την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού;
«Κοίταξε, αρχικά καλώς εχόντων των πραγμάτων να ξαναπατήσουμε στο γήπεδο. Από κει και πέρα να δομήσουμε ένα πρόγραμμα για κάθε ηλικιακή κατηγορία, να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο και από κει και πέρα να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Το χρονικό διάστημα που απέχουμε από την προπονητική και αθλητική δραστηριότητα είναι πολύ μεγάλο».

Related posts

Στη Δήμητρα/Απόλλων με υποσχετική ο νεαρός Παπαδογεώργος

admin

Θέμης Ζάχος: Μερικές σκέψεις για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

admin

Δανιήλ:”Ακόμη πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής”-Τα δεδομένα για τη νέα σεζόν

admin