Trikalascore

Σε δύο ομίλους και τη νέα σεζόν η Α’ ΕΠΣΤ-Τα σενάρια για τον αριθμό των ομάδων

Η Α’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Τρικάλων, από την εποχή του Covid και έπειτα διεξάγεται σε δυο ομίλους, αντί ενός που ίσχυε μέχρι και το 2020.

Το μοντέλο αυτό συνεχίζει να ισχύει και θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική σεζόν, καθώς το κορυφαίο πρωτάθλημα του νομού θα γίνει πάλι σε δύο ομίλους.

Ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί μέχρι και αυτή τη στιγμή το αν ο αριθμός των ομάδων θα παραμείνει ο ίδιος ή θα αυξηθεί.

Και αυτό, γιατί φέτος λόγω της μη καθόδου  τριών σωματείων, εξαιτίας  μη ύπαρξης αθλητικής αναγνώρισης  ή απόσυρσης κάποιων ομάδων , το πρωτάθλημα έγινε με μικρότερο αριθμό ομάδων με βάση την αρχική εκτίμηση.

‘Ετσι υπάρχει ένα σκεπτικό, δίχως αυτό να έχει επισημοποιηθεί, ο κάθε όμιλος της Α’ Ερασιτεχνικής να απαρτίζεται από 12 ομάδες, δηλαδή να έχουμε αύξηση των ομάδων.

Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, πιθανότατα θα έχουμε αμέσως και την άνοδο των τρίτων από τους δύο ομίλους της Β’ Ερασιτεχνικής για να καλυφθούν τα κενά, ενώ εξ’ αρχής θα γίνει μία βολιδοσκόπηση, ώστε και αν οι δύο πρώτοι που έχουν ήδη ανέλθει θα κατέβουν κανονικά στην πρώτη κατηγορία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το επομενο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής θα είναι έτσι και αλλιώς πιο δυνατό, με αρκετές ιστορικές ομάδες και σίγουρα η κατάκτηση του τίτλου θα έχει μεγάλο σασπένς, βλέποντας ότι στην κατηγορία θα υπάρχουν ονόματα όπως το Νεοχώρι, τα Μετέωρα, ο Πορταικός, τα Σαράγια, το Καστράκι, η Λυγαριά και η Δήμητρα.

 

Related posts

“Θρήνος” για το χαμό 35χρονου Τρικαλινού

admin

VIDEO με το γκολ, τα Highlights και τους πανηγυρισμούς από το θρίαμβο της Φήκης επί του Αμβρυσσέα

admin

Π.Ο Φήκης: “Είμαστε ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του κυπέλλου”

admin