Trikalascore

Σακελλαρίδης: “Στην Α’ ΕΠΣΤ ο Κεραυνός”

Ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης είναι ένας προπονητής που τα προηγούμενα χρόνια ήταν προπονητής στην Κρύα Βρύση που αγωνίζονταν στην Α’ Ερασιτεχνική και είχε δουλέψει και στα τμήματα υποδομής του ΑΣ Μετέωρα.

Φέτος έχει μια διαφορετική πρόκληση στην καριέρα του καθώς ανέλαβε τον Κεραυνό Βασιλικής μια ομάδα με σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία και ύστερα από αρκετά χρόνια δουλεύει και πάλι στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο sportskalampaka αναφέρεται στο πως προέκυψε αυτή η συνεργασία, στους στόχους της ομάδας, αλλά και σε διάφορα άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με την ομάδα της Βασιλικής;

Η πρώτη κρούση για συνεργασία έγινε πριν δύο χρόνια αλλά είχα συμφωνήσει ήδη με τον Α.Σ. Μετέωρα για τα τμήματα υποδομής και έτσι δεν ευοδώθηκε. Φέτος ήμουν ελεύθερος οπότε ήταν πιο εύκολες οι συζητήσεις. Μιλήσαμε μέσα στο καλοκαίρι και συμφωνήσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα. Είδα τη διάθεση των ανθρώπων της ομάδας να συνεργαστούμε και την εμπιστοσύνη που δείξανε στο πρόσωπό μου, την φιλοσοφία τους και το τι θέλουν για τη φετινή χρονιά και εφόσον δεν υπήρχαν διαφορές στις συζητήσεις μας ήταν φυσικό επακόλουθο να δώσουμε τα χέρια.

Το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής πως σου φαίνεται απ’ όσα πρόλαβες να δεις;

Λίγα πράγματα είδαμε όλοι μας. Δυστυχώς το πρωτάθλημα διακόπηκε γρήγορα και τα συμπεράσματα είναι επισφαλή. Οι ομάδες τώρα είχαν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό, να “δένονται” μεταξύ τους, να προσαρμόζονται σε αγωνιστικές συνθήκες, γιατί ας μην ξεχνάμε υπήρξε απραξία από τον Μάρτιο μήνα. Έτσι ό,τι και να πούμε ίσως να μας διαψεύσει στη συνέχεια. Εγώ παρ ‘όλ’ αυτά πιστεύω, όπως το πίστευα και πριν την έναρξη ότι το πρωτάθλημα στον όμιλό μας θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον. Έχει καλές ομάδες και εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα νομίζω ότι θα έχουμε πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Ο στόχος της ομάδας ποιος είναι;

Η απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση θα μπορούσε να είναι με μία το πολύ δύο λέξεις. Θα πω ότι δεν υπάρχει μόνο ένας στόχος. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο στόχος είναι ξεκάθαρα η άνοδος της ομάδας στην Α’ ερασιτεχνική. Για να το πετύχουμε χρειάζεται δουλειά, υπομονή και επιμονή. Είναι εφικτό αλλά συγχρόνως έχει και αρκετές δυσκολίες. Όπως είπα ο όμιλός μας έχει πολλές καλές ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην χαλαρώσουμε καμία στιγμή. Το πρωτάθλημα δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι μαραθώνιος και χρειάζεται τακτική και πείσμα για να τερματίσεις.

Μέσα από την προσπάθεια επίτευξης του στόχου της ανόδου είναι ευκαιρία να πετύχουμε και άλλους στόχους που αφορούν το οργανωτικό κομμάτι που κατά τη γνώμη μου είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, με την άνοδο. Ο Κεραυνός Βασιλικής έχει μεγάλη ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο και μετά από κάποια χρόνια που ήταν στην αφάνεια νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να επιστρέψει. Υπάρχει η διάθεση από τους ανθρώπους της ομάδας να γίνει αυτό και νομίζω ότι πρέπει να το έχουμε σαν στόχο όλοι όσοι εμπλεκόμαστε είτε αγωνιστικά είτε διοικητικά.

Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που συμφώνησα το καλοκαίρι μετά από συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας τον Στέφανο Παπαμιχαήλ.

Το ξεκίνημα της ομάδας είναι πολύ εντυπωσιακό. Καλό ποδόσφαιρο και μεγάλες νίκες. Πως το σχολιάζεις αυτό;

Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους επίσημους αγώνες που παίξαμε. Ξεκινήσαμε καλά με το απόλυτο στις νίκες που συνοδεύτηκαν και από καλές εμφανίσεις. Αυτό δε σημαίνει πως όλα είναι καλά και επαναπαυόμαστε. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για να γίνουμε πραγματικά καλοί. Έχουμε κάποιες αδυναμίες που πρέπει να τις διορθώσουμε. Η ομάδα αποτελείται από παίκτες που έχουν και όρεξη και ικανότητες και πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δουλέψαμε πολύ καλά. Υπήρχε η δυσκολία ότι δεν ήξερα σχεδόν καθόλου τους παίκτες ούτε κι αυτοί εμένα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έπρεπε να μάθω τις δυνατότητες και ικανότητές τους όπως και αντίστροφα έπρεπε κι εκείνοι να μάθουν και να συνηθίσουν τη δική μου φιλοσοφία και νοοτροπία. Πιστεύω τα καταφέραμε.

Τώρα με τη διακοπή και όλη αυτή την αβεβαιότητα θα δούμε τι θα γίνει. Όταν και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι για όλες τις ομάδες μία νέα αρχή.

Αν το πρωτάθλημα συνεχιστεί η διακοπή που έγινε θα επηρεάσει την ομάδα και πόσο;

Συνεχίζω από την προηγούμενη απάντηση, από εκεί που σταμάτησα. Εννοείται πως θα την επηρεάσει. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν ατομικές προπονήσεις χωρίς να έχουν επαφή με μπάλα και με συμπαίκτες. Αυτό για ένα ομαδικό άθλημα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Από αυτή τη διακοπή θα επηρεαστούν κατά τη γνώμη μου οι ομάδες που έχουν δουλέψει όλο αυτό το διάστημα με συστηματικές προπονήσεις περισσότερο.

Ο πρώτος όμιλος που συμμετέχει η Βασιλική θεωρείται εύκολος ή δύσκολος;

Όπως είπα και προηγουμένως θεωρώ ότι ο όμιλός μας έχει πολύ δυνατές ομάδες που θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Εγώ λοιπόν τον θεωρώ δύσκολο όμιλο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό. Το αντίθετο. Το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό για να κρατάει το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο, αλλά και για έχει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές. Η χαλαρότητα και η σιγουριά δεν είναι καλός σύμβουλος.

Η Βασιλική έχει να αγωνιστεί στην Α’ Ερασιτεχνική περίπου από το 2004. Αν την οδηγήσεις στην άνοδο μετά από τόσα χρόνια πως θα αισθανθείς;

Οπωσδήποτε ικανοποίηση. Αν τα καταφέρουμε θα είναι επιτυχία των παικτών, της διοίκησης και των ανθρώπων του χωριού που στηρίζουν την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούν. Η γνώμη μου είναι ότι ο Κεραυνός Βασιλικής πρέπει να αγωνίζεται στην Α’ ερασιτεχνική και πρέπει να δουλέψουμε για να εδραιωθεί στην κατηγορία εφόσον ανέβει.

Η συνεργασία σου με την διοίκηση και τους παίκτες ποια είναι;

Πολύ καλή. Υπάρχει η διάθεση από όλες τις πλευρές για δουλειά και για να γίνει κάτι καλό. Υπάρχει αλληλοσεβασμός που είναι το βασικό συστατικό κατά τη γνώμη μου για να συνεργαστείς και για να υπάρχουν και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από τη συνεργασία. Ξεκινήσαμε καλά και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Εύχομαι να πάνε όλα προς το καλύτερο για όλον τον κόσμο και να επιστρέψουμε υγιείς στην καθημερινότητα μας. Η εργασία, οι κοινωνικές συναναστροφές, ο αθλητισμός ,ο πολιτισμός είναι σημάδια μίας υγιούς κοινωνίας. Να είμαστε όλοι καλά και να σε ευχαριστήσω πολύ για τη φιλοξενία.

Sportskalampaka.gr

Related posts

Ντέρμπι στον Ασπρόβαλτο

admin

Τα αποτελέσματα σε 1ο και 2ο όμιλο της Β’ Ερασιτεχνικής

admin

Ο πρόεδρος της Δόξας Χρυσομηλιάς με Βρύζα, Κωνσταντέλια στη Θεσσαλονίκη

admin