Trikalascore

Πρωτάθλημα “κόσμημα” πάνε να το κάνουν επιπέδου Περιφερειακού

Η φετινή SL2 , όπως πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν τονίσει τον τελευταίο καιρό, αποτελεί το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Β’ Εθνικης των τελευταίων ετών.

‘Ενα πρωτάθλημα αμφίρροπο σε όλα τα επίπεδα, με ομάδες σχεδόν ισάξιες. Συλλόγους με μεγάλη ιστορία και ως επί το πλείστον ομάδες πόλεων.

Οι αναμετρήσεις του πρώτου γύρου έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εκτινάσσοντας τη θεαματικότητα της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και μέσω του ERTFlix, ενώ παράλληλα και σε οικονομικό επίπεδο τα τηλεοπτικά που έχουν λαμβάνειν φέτος οι ομάδες, είναι αρκετά καλά και αν σε αυτά προστεθούν και τα χρήματα από το στοίχημα που αναμένεται φέτος να λάβουν οι 12 σύλλογοι, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα βιώσιμο, παρά τη γενικότερη κατάσταση λόγω της πανδημίας.

‘Ολα καλά μέχρι εδώ.

Αυτό το εξαιρετικό πρωτάθλημα, πιθανώς να το ξεχάσουμε τη νέα σεζόν με την υπάρχουσα μορφή του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει αποφάσισε μεσούσης της περιόδου να φέρει νομοθετική ρύθμιση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών , που θα συγχωνεύει τη νέα σεζόν SL2 και FL , σε μια ενιαία κατηγορία των 32 ομάδων και των δύο ομίλων.

Δηλαδή κάτι που πήγε να γίνει και φέτος, αλλά ευτυχώς την ύστατη στιγμή η Λίγκα δεν επέτρεψε να περάσει η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση.

Αν ισχύσει αυτό το πλάνο της κυβέρνησης, θα μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που ουδεμία σχέση θα έχει με τη φετινή SL2 που μας έχει καθηλώσει, αλλά για μία κατηγορία που θα θυμίζει περισσοτερο περιφερειακό πρωτάθλημα και θα αγωνίζονται μεταξύ άλλων και ομάδες που δεν έχουν καμία θέση στην εν λόγω κατηγορία, αλλά θα ανέβουν από το παράθυρο, ρίχνοντας το αγωνιστικό επίπεδο , αλλά και το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών της σημερινής SL2.

Mάλιστα, κάποιοι εξ’αυτών δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν, βλέποντας ότι το προιόν δε θα πουλάει, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και το πως θα επιβιώσουν τόσες ομάδες, καθώς τα ποσά από την κρατική τηλεόραση θα μειωθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι 32 σύλλογοι.

Ερωτηματικό αποτελεί, το γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την αναδιάρθρωση, που θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για να υλοποιηθεί θα πρέπει να περάσει με ψηφοφορία από όλες τις Λίγκες.

Να σημειωθεί ακόμη ότι εάν πάμε σε αυτό το πλάνο τη νέα σεζόν, από τη φετινή SL2 δε θα υποβιβαστεί κανένας όπως και από τη φετινή FL, ακυρώνοντας ουσιαστικά τα δύο αυτά πρωταθλήματα, που δε θα έχουν και κανένα ενδιαφέρον.

Επίσης, να πούμε ότι πριν μερικούς μήνες αποφασίστηκε από τη Λίγκα τη νέα σεζόν να υπάρξει αναδιάρθρωση και 14 , αντί για 12 ομάδες στη SL2, αλλά η κυβέρνηση μέσα σε λίγους μήνες ακυρώνει τη συγκεκριμένη απόφαση και προωθεί το δικό της ανήκουστο πλάνο.

Πραγματικά αποτελεί μία απόφαση μνημείο το να θες να διαλύσεις ένα τόσο όμορφο πρωτάθλημα όπως η φετινή SL2.

Αναμένουμε να δούμε και τι θέση θα πάρει η Λίγκα σε όλο αυτό και δη ο προεδρός της Λεωνίδας Λεουτσάκος, καθώς είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τις ομάδες της φετινής SL2.

Υπήρξε μία πρώτη αντίδραση και μία ανακοίνωση που τονίζει ότι είναι πολλές οι 32 ομάδες για μία επαγγελματική κατηγορία, ωστόσο, θα πρέπει να πάρουν πιο ξεκάθαρη θέση.

‘Οσον αφορά πάντως τον Α.Ο Τρίκαλα η θέση του είναι σταθερή, όπως και πέρυσι και κατά του συγκεκριμένου σχεδίου, καθώς ορθώς θεωρούν ότι θα μιλάμε για ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα, με πολύ μικρότερα έσοδα και χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις.

Leave your vote

Related posts

Η προιστορία των αναμετρήσεων Ξάνθη-Α.Ο Τρίκαλα-Χωρίς νίκη σε 14 ματς οι “κυανέρυθροι”

admin

Καλή εμφάνιση αλλά εκτός τελικού ο Ζήκος

admin

Βλαχομήτρος: “Να κάνουμε εύκολο το παιχνίδι με τα Τρίκαλα”

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.