Trikalascore

Project καινοτομίας των AKETH PIRATES

Η ομάδα ΑΚΕΤΗ PIRATES του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας, παρουσίασε το Σάββατο 3/2/2024 στην ημερίδα “Εκπαίδευση STEAM και καινοτομία”, στο Μουσείο «Τσιτσάνη», για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και μαθητές, το project καινοτομίας “Εικονική περιήγηση στα διασημότερα έργα τέχνης”, που δημιούργησε στο πλαίσιο του διαγωνισμού FIRST® LEGO® League Challenge – MASTERPIECE.

Για το project δημιουργήθηκε ένας χώρος εικονικής έκθεσης (μουσείο) με 4 αίθουσες με 15 πίνακες από τους πιο διάσημους ζωγράφους παγκοσμίως (https://www.artsteps.com/view/6561a843a73e9353741c7288). Στο μουσείο εκτός από τους πίνακες, υπάρχουν πληροφορίες για αυτούς και τη ζωή των ζωγράφων καθώς και κάποια ενεργά σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε (https://actionbound.com/bound/aketh-pirates-2024).

Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει σε έξυπνες συσκευές δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του μουσείου να ανακαλύψουν κάθε έκθεμα σε αυτό με παιγνιώδη τρόπο.

Related posts

2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα 10-13 Οκτωβρίου

admin

Tέλος τα γεμάτα γήπεδα

admin

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist παρουσία του Ολάντ

admin