Trikalascore

Ο Βαγγέλης Βαιόπουλος του Ολυμπιακού πραγματοποιησε πελματογραφημα στο γνωστό κατάστημα “Oxygen”

Ο Tρικαλινός βολειμπολίστας Βαγγέλης Βαιόπουλος έκανε πρόσφατα το μεγάλο βήμα της καριέρας του, καθώς μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό, έπειτα από μία πολύ καλή χρονιά στον ΟΦΗ.

Ο Βαιόπουλος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Τρίκαλα και επισκέφτηκε το γνωστό κατάστημα ορθοπεδικών ειδών “Oxygen”, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Χρυσόστομος Ευσταθίου   και πραγματοποιησε πελματογραφημα στον δημοφιλή για τους αθλητές πελματογράφο Analysis Promes Pelma.
O εν λόγω πελματογράφος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ειδικά για αθλητές υψηλου επιπέδου και φυσικά δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το “Οxygen” που διαθέτει όλα τα κορυφαία, τελευταίας τεχνολογίας προιόντα για όσους ασχολουνται με τον αθλητισμό.

Οπότε και η επίσκεψη του Βαγγέλη Βαιόπουλου στο εν λόγω κατάστημα μόνο τυχαία δεν ήταν, ενώ έτυχε της καλύτερης εξυπηρέτησης και στο φινάλε έσπευσε να φωτογραφηθεί με τα κορίτσια του Oxygen, Βάσω και Μάρθα.

 

Λίγα λόγια για τον ψηφιακό πελματογράφο

 

Τι είναι – Ποιους επαγγελματίες εξυπηρετεί;

Απεικόνιση ανατομικής μορφολογίας πέλματος

Ο Ψηφιακός πελματογράφος είναι ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφ’ ενός, κι αφ’ετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση.

Χρησιμοποιώντας ένα από τα συστήματα ανάλυσης και παίρνοντας ένα αυτοματοποιημένο βηματισμό είμαστε σε θέση να αναλύσουμε τη δυναμική βάρους-φέρουσα λειτουργία ποδιών (περπάτημα) και να συντάσσουμε τις παραγόμενες από υπολογιστή εκθέσεις βηματισμού και ανάλυσης πίεσης.

Χρησιμοποιώντας την ιατρική έρευνα που συνδυάζεται με τα έτη κλινικής εμπειρίας, τα συστήματα των πελματογράφων καταγράφουν και αναλύουν με μοναδικό τρόπο τις κινήσεις των ποδιών. Δίνει στον θεραπευτή (γιατρό-φυσικοθεραπευτή) τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης καταστάσεων που αφορούν σε παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλης, ενώ διευκολύνει τη διαδικασία της διάγνωσης, συνιστώντας εργαλείο απαραίτητο στην καθημερινή κλινική πρακτική της Ορθοπεδικής.

Τι μετράει ο Πελματογράφος
Εξέταση Στατική-Δυναμική
Στη στατική εξέταση, επεξεργάζεται την κατανομή-την εντόπιση και τον μέσο όρο της μηχανικής πίεσης η οποία κατανέμεται στα κάτω άκρα. Μετράει τις αποστάσεις τις γωνίες και την επιφάνεια στήριξης ενώ ταυτόχρονα αναλύει την σταθερότητα (stability) του ασθενούς κατά την ορθοστατική θέση.
Στη Δυναμική εξέταση, αναλύει τις διάφορες φάσεις του βηματισμού το γράφημα της φόρτισης τη μέγιστη πίεση το χρόνο επαφής και κάθετης συνιστώσας του σωματικού βάρους.
Μετράει την πίεση σε N/cm2 που ασκείται κατά την διάρκεια της βάδισης σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των πελμάτων.
Συγκρίνει βήματα από την στατική, δυναμική μέτρηση και δίνει την δυνατότητα τις ανάλυσης μεταξύ των δύο ποδιών.

Πελματογράφος – PELMA ANALYSIS PLATFORM
Tεχνικά Χαρακτηριστικά
Ο πλέον κατάλληλος τύπος ελαστικής ψηφιακής πλατφόρμας.

Κατάλληλο για την λήψη των δεδομένων εξέτασης.
Επιφάνεια πλατφόρμας : 400mm Χ 400mm Χ 6 mm.
Αριθμός αισθητήρων : 2.704
Διαστάσεις: 575x450x25mm
Βάρος πλατφόρμας . 3kg
Τύπος πλατφόρμας RS232
Aνάλυση (αισθητήρες/cm2) :
Μέγιστη πίεση : 100Ν/cm
Συχνότητα : 25-30 Ηz.
Ακρίβεια : ± % 7 ZAS.
Mήκος καλωδίου σύνδεσης : 3 m.
Λειτουργεί με επιτραπέζιο ή φορητό Η/Υ δια USB2 compatible1 σύνδεσης.
Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι συνδεδεμένη με υπολογιστή στον οποίο έχει εγκατασταθεί το ειδικό software , και στον οποίο μεταφέρει τα δεδομένα των πιέσεων καθώς ο ασθενής στέκεται και ισορροπεί (στάδιο ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ) πάνω στη πλατφόρμα, ή βαδίζει κάθε φορά με το ένα πόδι πάνω σε αυτήν, (στάδιο ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ).
Μετράει την πίεση ποδιού στατικά και δυναμικά.

Leave your vote

Related posts

Μαντζανάς: “Πιστεύω 100% στην άνοδο”

admin

ΑΠΣ Τρίκαλα: Καλό καλοκαίρι!

admin

Μεγάλος άτυχος ο Γιαννούλας

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.