Trikalascore

«Ίσως την Παρασκευή να έχουμε ανακοινώσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ»

Το «πράσινο φως» για την επιστροφή των εθνικών πρωταθλημάτων και των ακαδημιών στη δράση αναμένει από την κυβέρνηση η ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων, Αριστείδης Γολέμης, τόνισε πως περιμένει ευχάριστα ίσως και την Παρασκευή (29/1) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Πιέζουμε για να επιστρέψουν όλες οι κατηγορίες του μπάσκετ στη φυσιολογική δραστηριότητα. Έχουμε κάνει πολλές επαφές και γραπτώς πιέζουμε να μας δοθεί το ΟΚ από την κυβέρνηση, εφόσον το κρίνουν οι γιατροί και επιστήμονες. Νομίζω ότι είμαστε κοντά, αυτό μου άφησε να καταλάβω ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και μου έδωσε την ελπίδα ότι την Παρασκευή θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτές τις κατηγορίες. Έχουμε ετοιμάσει 2-3 εναλλακτικές λύσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, ανάλογα με το πότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε. Στόχος είναι οι ημερομηνίες για το τέλος να είναι περίπου στο σημείο που είχε προκαθοριστεί», ανέφερε.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, είπε σχετικά: «Γίνονται προσπάθειες να αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Πιστεύω πως αυτοί που θα μας δώσουν τη λύση είναι η υγειονομική επιτροπή. Αυτοί είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και από αυτούς περιμένουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι από τη στιγμή που θα μας πουν να αρχίσουμε».

Όσο για το Κύπελλο και την ολοκλήρωσή του, ο Γολέμης είπε: «Ζητήσαμε τις απόψεις των ομάδων για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου. Μόνο ο Προμηθέας έκανε μια πρόταση. Είναι δικαίωμα της ομοσπονδίας να βάζει τις ημερομηνίες όποτε κρίνει εκείνη, αλλά πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους. Δεν υπήρχε κάποια πρόταση να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής. Γι’ αυτό επιλέξαμε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο».