Trikalascore

Η απάντηση του Δήμου Τρικκαίων στο ΣΥΡΙΖΑ για το ταρτάν του δημοτικού σταδίου

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει αποδείξει ότι συνεργάζεται με κάθε κυβερνώντα, αξιοποιεί κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα για τον αθλητισμό, στην πόλη και τα χωριά.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρικάλων αναφορικά με το ταρτάν του γηπέδου και την «πρωτοφανή ολιγωρία» του Δήμου έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Το έργο της επισκευής του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Τρικκαίων είχε αρχικό προϋπολογισμό 330.000 € με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
– Δημοπρατήθηκε στις 2 Αυγούστου 2019
– Ο εργολάβος υπέγραψε τη σύμβαση στις 12 Μαΐου 2020.
– Μετά τις πρώτες εργασίες, αναδείχθηκε η ανάγκη για συμπληρωματική σύμβαση, όπως ομόφωνα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ήδη από τις 28 Σεπτεμβρίου 2020.
– Στις 9/10/2021 ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με το σχέδιο της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου
– Στις 15/12/2021 κοινοποιήθηκε η 16/2020 πράξη του Επιτρόπου, με την οποία κωλύεται η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης
– Στις 30/12/2021 ασκήθηκε η αίτηση ανάκλησης ενώπιον του Ζ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
– Αυτή συζητήθηκε στις 19/1/2021
– Η απόφαση που απορρίπτει την αίτηση ανάκλησης κοινοποιήθηκε στον Δήμο στις 23/3/2021
– Ο Δήμος στις 7/4/2021 άσκησε η προσφυγή αναθεώρησης κατά της αριθμ. 283/2021 απόφασης του Ζ’ τμήματος.
– Αυτή συζητήθηκε στις 19/5/2021 στο Τμήμα Ελάσσονος Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Πλέον, αναμένεται η έκδοση απόφασης.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα ότι η μόνη «πρωτοφανής αδιαφορία» στο θέμα του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρικάλων, τα στελέχη του οποίου έχοντας αγωνία να φωτογραφηθούν και να εκδώσουν δελτίο Τύπου για το σαφώς σημαντικό θέμα του ταρτάν, ξέχασαν προηγουμένως να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για όλα τα παραπάνω.

Παράλληλα θα τους ενημέρωναν και για όσα ξέχασαν να δουν κατά την επίσκεψή τους στο γήπεδο, όπως:

– Τα ανακατασκευασμένα γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ
– Τον νέο χλοοτάπητα
– Τα νέα καθίσματα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας
– Τις συντηρήσεις στα αποδυτήρια στην αίθουσα «Γ. Τσιάντας»
– Τον έλεγχο στατικής επάρκειας των πυλώνων.

Δεν πειράζει, την άλλη φορά καλύτερα!

Από το γραφείο Τύπου

 

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής:

Το Δημοτικό Στάδιο σε Τέλμα
Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο και τα μέλη της Ν.Ε Θανάση Μπουλογεώργο και Ορέστη Σιώχο, την Δευτέρα 7 Ιουνίου επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.
Στην επίσκεψη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των συλλόγων, με προπονητές και αθλητές και να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο της πόλης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι εκατοντάδες αθλούμενοι.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της μη ανακατασκευής του ελαστικού τάπητα του Σταδίου.
Το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων αποτελεί ένα κύριο και σημαντικότατο χώρο στον οποίο καθημερινά γυμνάζονται εκατοντάδες αθλητές, καθώς και οι πρωταθλητές των Συλλόγων των Τρικάλων, οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, οι σπουδαστές της ΣΜΥ, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πολυάριθμοι αθλούμενοι της πόλης και του Νομού.
Σε μία πόλη και μία περιοχή πρωτοπόρα, διαχρονικά, στη παραγωγή εκατοντάδων Πρωταθλητών και γενικότερα στη παραγωγή υψηλού επιπέδου ΄΄Αθλητικού Προϊόντος΄΄, που διαφημίζουν την πόλη μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Επιπλέον, εδώ και δεκαετίες, το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων, έχοντας καταστήσει την πόλη και τον Νομό Τρικάλων ως Ναυαρχίδα του Κλασικού Αθλητισμού της χώρας, με αποτέλεσμα την τεράστια ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού και των μεγάλων οικονομικών ωφελειών του.
Δύο χρόνια μετά την εξασφάλιση κονδυλίου, τριακοσίων τριάντα χιλιάδων ευρώ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την πλήρη ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα(Ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων, το έργο βρίσκεται τελματωμένο και ο αγωνιστικός χώρος του Στίβου σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι η εξαιρετικά προβληματική, πλέον, εκγύμναση των αθλητών, των πρωταθλητών και όλων όσων αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων και που καθιστά ιδιαίτερο πρόβλημα της αγωνιστικής τους εξέλιξης και της ανάπτυξης, συνολικότερα, του Στίβου στα Τρίκαλα.
Ο κ. Παπαστεργίου και η Δημοτική Αρχή επέδειξαν μία πρωτοφανή αδιαφορία, αδυναμία και ανεπάρκεια της ανακατασκευής του Ταρτάν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαθεί η χρηματοδότηση της Γ.Γ.Α και να μην πραγματοποιηθεί το έργο.
Η εξέλιξη αυτή έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού των Τρικάλων και στον αθλητικό τουρισμό της πόλης και του Νομού.
Καλούμε τον κ. Παπαστεργίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και στρατηγικό σύμμαχο του κ. Μητσοτάκη, να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες των Τρικάλων για την θλιβερή κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων και τη μη κατασκευή του έργου.
Καλούμε, επίσης, τον ίδιο και την κυβέρνηση της Ν.Δ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στην ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα και της προμήθειας της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, για να συνεχίσουν τα Τρίκαλα να αποτελούν μία πόλη ΄΄Αθλητικό Πρότυπο΄΄ σε όλη τη χώρα και να αποφευχθεί ο σοβαρός κίνδυνος να μείνουμε, πλέον, ουραγοί των αθλητικών υποδομών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Leave your vote

Related posts

Τα σενάρια παραμονής την τελευταία αγωνιστική στη SL2

admin

Επανέναρξη του Ερασιτεχνικού αθλητισμού ανακοινώνει πιθανότατα την Παρασκευή ο Αυγενάκης!!!

admin

O Mad Clip για μία μόνο εμφάνιση στο “Εν Λευκώ Summer Shisha Lounge”

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.