Trikalascore

Δεν ξέχασαν τον Αποστόλη-‘Ακρως επιτυχημένη η διοργάνωση του 16ου Πανελληνίου τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου(PICS)

Μετά από απουσία δύο χρόνων, εξαιτίας του κορωνοϊού, το Πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων επέστρεψε στη βάση του.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Μπαλκούρας», εκεί όπου από την Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη η καρδιά του παιδικού ποδοσφαίρου χτύπησε δυνατά, με την διεξαγωγή της 16ης συνάντησης ακαδημιών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Πέρασαν 18 χρόνια από το ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα που λίγοι πίστεψαν πως θα μπορούσε να γίνει θεσμός. Και όμως μετατράπηκε σε σημείο ποδοσφαιρικής αναφοράς όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά και στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, καθώς έχουν αφήσει τον ιδρώτα τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Μπαλκούρας» χιλιάδες ποδοσφαιριστές, όλο αυτό το διάστημα, κάποιοι εκ των οποίων έγραψαν και γράφουν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- μα όλοι «κάτι» πρόσφεραν στην όμορφη πόλη μας, ως επισκέπτες.

Οι Αποστόλης Γκαραγκάνης και Νίκος Γιαγιάκος ήταν οι πρωτεργάτες, εκείνοι που υλοποίησαν την ιδέα τους, περιβάλλοντάς την με αγάπη, αυταπάρνηση και μεράκι μετατρέποντάς το τουρνουά σε μια συνήθεια χρόνων. Ένα, δύο, τρία, δέκα, δεκαπέντε, δεκαέξι…

Η οικογένεια της Δήμητρας Απόλλων, χωρίς τον Αποστόλη Γκαραγκάνη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα, πρόωρα και άδικα από κοντά μας, κατάφερε να αποδείξει πως υπάρχει συνέχεια και ένας από τους λόγους της είναι η τιμή της μνήμης του πρωτεργάτη του τουρνουά και ψυχή της Τρικαλινής ακαδημίας, αλλά κυρίως η αστείρευτη αγάπη για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, κομμάτι που τόσα χρόνια υπηρετεί με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα βγάζοντας από τα σπλάχνα της αρκετούς και αξιόλογους ποδοσφαιριστές, τόσο σε αγωνιστική, όσο και σε ηθική αξία.

Το 16ο Πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων πέρασε στην ιστορία και ξεχώρισε αφού απέκτησε… ονοματεπώνυμο. «Απ. Γκαραγκάνης» το τουρνουά της Δήμητρας Απόλλων. Ηταν επιθυμία της διοίκησης της Δήμητρας Απόλλων κι έγινε πράξη, ως φόρος τιμής.

Το καθιερωμένο πλέον ραντεβού θα ονομάζεται «Αποστόλης Γκαραγκάνης» στη μνήμη της ψυχής και του οραματιστή του, που τόσο έλειψε από τη διοργάνωση στην οποία έδωσε τα πάντα.

Στη τελετή λήξης, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Η απουσία του Αποστόλη αισθητή, έστω και αν ο Νίκος Γιαγιάκος με τον συνεργάτη του πλέον Γιώργο Γκαραγκάνη (γιος του Αποστόλη), η διοίκηση του Δημήτρη Μπέντα και του Βασίλη Γαντζούλα, η γραμματεία, το ιατρικό τιμ και όσοι αγωνίστηκαν, μέσα κι έξω από τα γήπεδα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσπεράσουν ανώδυνα τις άσχημες καιρικές συνθήκες της πρώτης μέρας και τις απαιτήσεις ενός τουρνουά με τεράστια ευθύνη, σε δύσκολους καιρούς.

Ωστόσο, οι σύντομες ομιλίες συγκίνησαν. Του προέδρου της Δήμητρας Απόλλων κ. Δημήτρη Μπέντα, του μέλους της διοίκησης κ. Βασίλη Γαντζούλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ντίνου Μπάρδα, της Αντιδημάρχου Δήμου Τρικκαίων κ. Εφης Λεβέντη, του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα ( μέσω της συνεργάτιδας κ. Ντίνας Ντέλιου), του προέδρου της ΕΠΣΤ κ. Μπουτζιώλη.

Ολοι μίλησαν για την προσφορά του Αποστόλη Γκαραγκάνη λες και ήταν εκεί. Ηταν εκεί… Ιδιαίτερη συγκινητικό το σύνθημα της Σχολής Ποδοσφαίρου «Αγία Αννα» του Βόλου, όταν τα παιδιά της Ακαδημίας φώναξαν ρυθμικά «Αποστόλης Γκαραγκάνης», όπως έπραξαν και τα «παιδιά» του Αποστόλη.

Ιδιαίτερη και η στιγμή που ο κ. Μπέντας ανακοίνωσε πως το καθιερωμένο, εδώ και αρκετά χρόνια, τουρνουά ποδοσφαίρου θα ονομάζεται «Αποστόλης Γκαραγκάνης», ενώ θύμισε σε όσους δεν το γνώριζαν, πως εδώ και καιρό το πρώτο γήπεδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Μπαλκούρας» πήρε το όνομα του αείμνηστου.

Ανακοίνωση με υποσχέσεις και χειροκροτήματα

Το βαρύ κλίμα από τις αναφορές στον αείμνηστο Αποστόλη Γκαραγκάνη διαδέχτηκαν χειροκροτήματα και χαμόγελα από τους ανθρώπους της Δήμητρας Απόλλων και όχι μόνο. Αιτία στάθηκε η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ντίνου Μπάρδα, ο οποίος «αγκαλιά» με την κ. Λεβέντη έκανε παρέμβαση στη τελετή λήξης του τουρνουά και ανακοίνωσε χαρακτηριστικά, πως η Περιφέρεια και ο Δήμος υπόσχονται πως «οι αθλητικές εγκαταστάσεις της «Μπαλκούρας» θα γίνουν «αγνώριστες» στο επόμενο τουρνουά, με τις παρεμβάσεις τους, έτσι ώστε να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές της ακαδημίας και των τουρνουά.

Λογικό ήταν αυτή η ανακοίνωση να χαροποιήσει τους πάντες και ο κ. Μπάρδας με την κ. Λεβέντη να δεχτούν χειροκροτήματα απ’ όλες τις αποστολές, καθώς όλες γνωρίζουν πόσο δύσκολο και σοβαρό είναι αυτό το κομμάτι και πόσο οι φορείς των Τρικάλων στηρίζουν κάθε προσπάθεια.

Ευχαριστίες των διοργανωτών

Η διοίκηση της Δήμητρας Απόλλων και το ποδοσφαιρικό της δυναμικό ευχαριστούν δημόσια: Τις ακαδημίες που συμμετείχαν στο τουρνουά: Ηρακλής Ζυγού Ξάνθης, «Κεραυνός» Γλυφάδας, Αγία Αννα, Αρης Θεσσαλονίκης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Πτολεμαϊδας, Α.Ο Τρίκαλα, Εδεσσαϊκός, ΑΕΚ Σαραγίων, ΑΣ Μετέωρα.

Τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Θεσσαλίας ( Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων) και τον Δήμο Τρικκαίων, την ΕΠΣΤ Τρικάλων για την παροχή κάθε αγωνιστικής βοήθειας, τον Αρχιδιαιτητή ΕΠΣΤ κ. Κούγκουλο για την διαιτητική υποστήριξη, τον κ. Βενέτη και όσους στελέχωσαν το ιατρικό τιμ, την διοίκηση του «Αχιλλέα» Μπάρας για την παραχώρηση του γηπέδου, τα παιδιά της ομάδας για την βοήθειά τους και τους κ. Θανάση Παππά και Παναγιώτη Γιδόπουλο για την γραμματειακή υποστήριξη.

Και φυσικά τους χορηγούς του τουρνουά: Οικογένεια ΚΛΙΑΦΑ, Γρατσάνης ( Κουφώματα Αλουμινίου – Συνθετικά κουφώματα PVC, IVY, MARRON, elite strome, THEMIS TRIKALIOTIS &CO, sport center, phoenix, Χοιροφάρμ, το λαδοφάναρο, Νερά Μακεδονίας, χρώματα «Πλήκας» και Εκκλησιαστικά είδη- Τελετές ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

Προσπάθησαν όλοι! Κέρδισαν όλα τα παιδιά!

Όπως και στα προηγούμενα τουρνουά, έτσι και στο 16ο, η παρουσία των αποστολών με τα παιδιά που αγωνίστηκαν και τους προπονητές τους είχαν στόχο την καλύτερη συγκομιδή εμπειριών. Όχι μόνο αγωνιστική αλλά κι έξω από τα γήπεδα, πετυχαίνοντας τον διπλό τους στόχο. Όλα τα παιδιά, κάτω και από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της πρώτης μέρας του τουρνουά, προσπάθησαν και κέρδισαν το χειροκρότημα. Εδειξαν χαρακτήρα και κυρίως αγάπη για το ποδόσφαιρο. Κουράστηκαν, μόχθησαν, χαμογέλασαν αλλά κι έκλαψαν. Εζησαν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους συντροφεύουν στη ζωή τους, βγαλμένα μέσα από το γήπεδο. Υπήρξαν αρκετές καλές ποδοσφαιρικές στιγμές, κατανόηση για τυχόν λάθη και παραλείψεις, μετά από κάποιο χρόνο ποδοσφαιρικής αδράνειας, λόγω κορονοϊού, αλλά στο τέλος υπερίσχυσε η αγάπη για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου. Αυτό κράτησε ως παρακαταθήκη η Δήμητρα Απόλλων 2005 και ήδη ετοιμάζεται για το 17ο Πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων έχοντας πάντα στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Ακαδημίας, όσα ανακοινώθηκαν από τα επίσημα χείλη για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και φυσικά στη καρδιά τους και στη μνήμη τους τον Αποστόλη Γκαραγκάνη.

Στο τουρνουά ποδοσφαίρου υπήρξαν τέσσερις κατηγορίες χωρισμένες σε ομίλους. Κ 16 (δύο όμιλοι), 14 (δύο όμιλοι), Κ 12 (τρεις όμιλοι) και Κ 10 (δύο όμιλοι). Οι τρεις πρώτες βαθμολογικά ομάδες των Κ 16, Κ 14 και Κ12 πήραν κύπελλο κατάταξης, ενώ όλες οι αποστολές και όλα τα παιδιά μετάλλια συμμετοχής.

Υπήρξαν και βραβεύσεις πρώτων σκόρερ στις συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ στην Κ 10, στην κατηγορία «ευ αγωνίζεσθαι» η συμμετοχή των παιδιών βραβεύτηκε συνολικά και παραδειγματικά.

Ειδική μνεία έγινε στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Ηρακλή Ζυγού Ξάνθης, η οποία ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή.

Οι τρεις πρώτες ομάδες των κατηγοριών Κ 16, Κ 14 και Κ12:

Κ 16 1. Δήμητρα 2. Γλυφάδα 3. ΑΟ Τρίκαλα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σπάχι του «Κεραυνού» Γλυφάδας με 5 γκολ

Κ 14 1.Αστέρας Τρίπολης 2.Ατρόμητος Πτολεμαϊδας 3.Ηρακλής Ζυγού 1.  Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Αδάμος της Δήμητρας με 8 γκολ

Κ 12 Στην συγκεκριμένη κατηγορία υπήρξαν δύο κατατάξεις: 1η κατηγορία 1. Αρης 2. Δήμητρα 3. Ατρόμητος Πτολεμαϊδας,  2η κατηγορία 1. Αγία Αννα 2. Αρης 3. ΑΟ Τρίκαλα.  Πρώτος σκόρερ ο Βενέτης του Αρη με 11 γκολ

Κ 10: Βραβεύτηκαν οι αποστολές των ομάδων Ηρακλή Ζυγού Ξάνθης, Α Ο Τρίκαλα, Δήμητρα Απόλλων 2005 και Αγία Αννα.

 

Related posts

Mπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Ελπίδες για Μετέωρα μετά τα σημερινά αποτελέσματα

admin

Επιστολή παραίτησης Κουρμέτζα από τον AOT BC

admin

Αρσένος σε Μαντζανά: “Κουράστηκα”-Μάγγος προ των πυλών

admin