Trikalascore

Χρήστος Σιμορέλης: ‘Ενας άνθρωπος με σημαντική διαδρομή και στον τοπικό αθλητισμό μιλάει στο Trikalascore(PICS)

Εδώ και πολλά χρόνια ο Χρήστος Σιμορέλης, έχει ταυτιστεί με το χώρο της πολιτικής, καθώς διετέλεσε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι εκ νέου Υποψήφιος στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Ωστόσο, η διαδρομή του Χρήστου Σιμορέλη και στον τοπικό αθλητισμό είναι εξίσου αξιοζήλευτη, καθώς τις προηγούμενες δεκαετίες, τον υπηρέτησε μέσα από διάφορα πόστα.

Συγκεκριμένα ο Τρικαλινός πολιτευτής, πριν πολλά χρόνια ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, φορώντας τα χρώματα της Μουριάς, ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας του, αργότερα αγωνίστηκε και στο Λογγάκι και στους Γόμφους και ήταν ενεργό μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Φαρμακοποιών.

Εν συνεχεία , διετέλεσε παράγοντας του ποδοσφαιρικού σωματείου της Μουριάς, αλλά και μετέπειτα όταν υπήρξε η συγχώνευση και η ομάδα μετονομάστηκε σε ‘Ενωση Δροσερού/Μουριάς.

Επίσης ο Χρήστος Σιμορέλης πέρασε από το νευραλγικό πόστο του Γραμματέα της ΕΠΣ Τρικάλων, επί προεδρίας Γιάννη Μάνη, αφήνοντας και εκεί σημαντικό έργο.

Μέχρι και σήμερα παρακολουθεί ενεργά όλες τις εξελίξεις γύρω από τον τοπικό αθλητισμό, μην κρύβοντας την αγάπη του για τον ΑΟ Τρίκαλα, για τον οποίο αγωνιά, βλέποντας ότι τα τελευταία χρόνια η πορεία του δεν ειναι η αναμενόμενη, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Ο Τρικαλινός πολιτευτής παραχώρησε την παρακάτω ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Trikalascore, όπου αναφέρεται σε όλη τη διαδρομή του στο χώρο του αθλητισμού, τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή μας, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα αθλητικής φύσεως.

Αναλυτικά:

Ερ: Κύριε Σιμορέλη για όσους δεν το γνωρίζουν πέρα από το κομμάτι της πολιτικής είστε ένας άνθρωπος και με σημαντική αθλητική διαδρομή. Θα θέλατε να μας αναφέρετε για τη σχέση σας με τον αθλητισμό;

 

Απ:Ο αθλητισμός είναι η μεγάλη μου αγάπη. Από μικρό παιδί είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου.
Αγαπούσα τον αθλητισμό για όλα αυτά που σου δίνει. Ευεξία, υγεία, αδρεναλίνη, εκτόνωση,κοινωνικοποιηση.Άλλωστε, από εκεί διατηρώ ακόμη καλούς φίλους. Για μένα ο αθλητισμός είναι στάση ζωής. Μπορεί πια να μην παίζω μπάλα αλλά δεν ξεχνώ να γυμνάζομαι 3 φορές την εβδομάδα.

 

Ερ: Στο παρελθόν πριν από αρκετά χρόνια είχατε εμπλακεί με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού. Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και την ομάδα της Μουριάς, της ιδιαίτερης πατρίδας σας, την οποία και υπηρετήσατε για πολλά χρόνια.

 

Απ:Ήμουν παίκτης της ομάδας του χωριού μου αλλά όχι μόνο.Επαιξα και στη ομάδα του Λογγακίου και στους Γόμφους, αλλά και αργότερα στην ομάδα των φαρμακοποιών Τρικάλων. Πάντα με το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση.

Ο Χρήστος Σιμορέλης αγωνιζόμενος με την ομάδα των φαρμακοποιών όπου ήταν βασικότατο στέλεχος

Ερ: Σημαντική ήταν η διαδρομή σας και ως παράγοντας της ΕΠΣΤ. Μιλήστε μας για εκείνη την εποχή και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκατε στην τότε διοίκηση.

(Απο αριστερά στη φώτο)Γιώργος  Λεβέντης, Γιώργος Κούδας, ΣιμορέληςΧρήστος (γραμματέας της ΕΠΣΤ) ,και ο εκλιπών ποδοσφαιριστής του ΑΟ Τρίκαλα -Εθνικης Ελλάδος Θανάσης
Παπάζογλου

Απ:Υπήρξα παράγοντας του ΑΟ Μουριάς και της Ένωσης Δροσερού -Μουριάς .Έδρασα ως Γραμματέας στην ΕΠΣΤ του νομού Τρικάλων με πρόεδρο τότε τον αείμνηστο Γιάννη Μάνη και πολλούς συνεργάτες όπως ο Άγγελος Αγγελής, ο Γιώργος , ο Κώστας Καλλέας και πολλοί άλλοι. Συνεργάστηκα άψογα για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου την εποχή που στα Τρίκαλα αυτό ανθούσε. Θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο κορυφαία γεγονότα εκείνης της εποχής, στη δημιουργία του Ταμείου Αρωγής για τους τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές και στη διοργάνωση του πρωταθλήματος Νέων όλων των βαλκανικών χωρών στα Τρίκαλα.

Ο Χρήστος Σιμορέλης πριν χρόνια στην Πανελλήνια συνδιοργάνωση ΕΠΣΤ- ΠΑΚΑΣ (Πανελλήνια Κίνηση για τον αθλητισμό και τα Σπορ), όπου τιμήθηκε η ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα

Ερ: Και σήμερα όμως ενημερώνεστε ανελλιπώς για τα αθλητικά, τοπικά και όχι μόνο δρώμενα και έχετε σαφώς άποψη. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το πώς βλέπετε τα πράγματα όσον αφορά τον Τρικαλινό αθλητισμό.

 

Απ: Φυσικά και δεν έχω χάσει επαφή, παρακολουθώ στενά τα αθλητικά δρώμενα στα Τρίκαλα. Απαιτείται περισσότερη οικονομική, επιστημονική και υγειονομική στήριξη στον αθλητισμό με περισσότερες αθλητικές υποδομές και καλύτερα γήπεδα. Όμως σημαντικότερος και πολυτιμότερος κρίνεται πάντα ο άνθρωπος, ο παίκτης , οπότε απαραιτήτως ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο αλλά και παρουσία γιατρού.

Με τα χρώματα του ΑΟ Μουριάς, ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την οποία υπηρέτησε ως παίκτης, αλλά και ως παράγοντας

 

Ερ: Είναι γεγονός ότι η πόλη των Τρικάλων πάσχει από υποδομές, ενώ κάποιες άλλες χρειάζονται άμεσα βελτιωτικές εργασίες όπως για παράδειγμα το δημοτικό στάδιο, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου είναι σε άθλια κατάσταση.

Απ: Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να καλυτερέψουν και άλλα να γίνουν εκ νέου, αλλά ειδικά στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων χρειάζεται άμεση παρέμβαση καθώς ο χώρος είναι σε άθλια κατάσταση. Με λυπεί για τις αναμνήσεις που έχω, για το χώρο στον οποίο προετοιμάζονται οι παίκτες και δεχόμαστε τις ξένες ομάδες , αλλά και για το παράδειγμα που δίνουμε στους νέους, την αδιαφορία μας για τον αθλητισμό. Η μέριμνα ξεκινά από το χώρο, τις συνθήκες άθλησης και καταλήγει στις συμπεριφορές, στη νοοτροπία κλπ. Γύρω από τον αθλητισμό υπάρχει μια φιλοσοφία και οφείλουμε να τη σεβόμαστε.

Ο Χρήστος Σιμορέλης ως παράγοντας με τον ΑΟ Μουριάς

Ερ:Μιας και έχουμε μπει και σε προεκλογική περίοδο θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποια βασικά σημεία , όσον αφορά το πλάνο που έχει το κόμμα σας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αθλητισμό και κάποιες βασικές τομές που θα κάνει εάν εκλεγεί από το λαό.

 

Απ:Στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον σχολικό αθλητισμό, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και τον μαζικό αθλητισμό. Δεν θα εστιάσουμε μόνο στις υποδομές αλλά θα κάνουμε θεσμικές αλλαγές που ο χώρος του αθλητισμού τις έχει ανάγκη.

 

Ερ:Θα θέλατε να μας σχολιάσετε το πώς βλέπετε τις αλλαγές Αυγενάκη στον ελληνικό αθλητισμό και δη τη δημιουργία του μητρώου της ΓΓΑ. Σας βρίσκει σύμφωνο ή θεωρείτε ότι είναι ένα αναποτελεσματικό μέτρο που απλά αποτελεί τροχοπέδη για ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους.

Απ: Οι αλλαγές Αυγενάκη με τη δημιουργία του μητρώου ΓΓΑ έφεραν πίσω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,εργαλοιοποιει τους αθλητές και αναιρεί το πνεύμα του αθλητισμού, την ουσία του αθλητισμού. Να μην περάσει απαρατήρητο πως για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας δεν έχουμε Σωματεία ,αλλά μόνο Αθλητικές Ομοσπονδίες. Χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν στη ΓΓΑ από σωματεία και εγκρίθηκαν μόνο το 5% αυτών, με μια αδιαφανή διαδικασία. Το 95% λοιπόν των σωματείων εκτός νόμου είναι εξωπραγματικό. Κι εκτός των άλλων η διαδικασία αυτή απαιτεί κυρίως χρήματα αλλά και χρόνο. Άμεση ανάγκη να αλλάξει αυτός ο νόμος.


Ερ: Τέλος, Ολυμπιακός και ΑΟ Τρίκαλα οι μεγάλες σας αγάπες. Κάντε μου ένα σχόλιο για την πορεία των δυο ομάδων τη φετινή σεζόν.

Απ: Στον ΑΟ Τρίκαλα πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση από τη βάση. Να αλλάξει ρότα, να στηριχτεί στα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού καθώς και στα δικά του παιδιά.
Για τον Ολυμπιακό ως γνήσιος οπαδός εύχομαι να πάει καλύτερα.

 

 

Leave your vote

Related posts

Και αυτή τη Δευτέρα φρεσκότατα ψάρια για όλα τα γούστα στον “Κλάντζο”(PICS)

admin

Τοποθετούνται οι γραμμές στο ταρτάν του “Β. Καρακίτσιος”(PICS)

admin

Η αυριανή Γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα βγάλει ειδήσεις για το Ερασιτεχνικό

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.