Trikalascore

Απονομές για την κατάκτηση του τίτλου στην Ακαδημία1-Παράπονα από Πούλιο για τη μη διάθεση ενός γηπέδου

Η Ακαδημία 1 μετά από μια πρωταγωνιστική σεζόν στην Β Εραασιτεχνική κατέκτησε το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο με απολογισμό 19 νίκες, 3 ήττες, τέρματα 78 υπέρ και 21 κατά και 57 βαθμούς. 

Η ομάδα γιόρτασε την επιτυχία της, δίνοντας ένα φιλικό στο γήπεδο της Μπάρας με τον Αχιλλέα, έγιναν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων, ενώ ακολούθησε τραπέζι στην ταβέρνα Τσιόκας στο Μικρό Κεφαλόβρυσο.

Ο υπεύθυνος προπονητής του συλλόγου Θανάσης Πούλιος δήλωσε τα παρακάτω σχετικά με την φετινή πορεία, ενώ εξέφρασε και το παράπονό του προς τους τοπικούς φορείς για το πρόβλημα της έλλειψης γηπέδου για τους αγώνες του συλλόγου:

«Με την ευφορία που φέρνει ένα πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια μπορώ με βεβαιότητα να πω πως οι θυσίες και οι κόποι μας επιβραβεύθηκαν από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ήμουν 17 χρονών και παίκτης της τότε ομάδας όταν υπό τις οδηγίες του κ.  Μπάμποβιτς βγήκαμε 1οι στον όμιλο και ανεβήκαμε στην Α ερασιτεχνική.

Από τότε έχουμε περάσει πολλά κύματα για να φτάσουμε την ‘Ακαδημία 1 Τρλικαλα’ εκεί που τις αξίζει.

Το να βλέπεις τα παιδιά που ως προπονητής τα είχα από την ηλικία των Κ-10 και Κ-12 να παίρνουν ένα πρωτάθλημα και να ανεβαίνουν κατηγορία είναι ένα δώρο. Η φετινή ομάδα απαρτίζεται από τα παιδιά που κατέκτησαν το παιδικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018 ενώ σε αυτήν προστέθηκαν και παιδιά γεννημένα του 2007 με μέσο όρο ηλικίας της ομάδας τα 18,2 ετη, όντας ο μεγαλύτερος 24 ετών.

Συνολικά στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 26 ποδοσφαιριστές. Επιπλέον να τονίσω πως εκτός από 2 ποδοσφαιριστές όλοι οι υπόλοιποι αποτελούν παιδιά που διδάχθηκαν και εξελίχθηκαν ποδοσφαιρικά μέσα στην ‘Ακαδημία 1 Τρίκαλα’ από πολύ μικρή ηλικία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μίλτο Μαγκλάρα για την άψογη συνεργασία, την απλόχερη προσφορά της εμπειρίας του και για την πίστη που έδωσε στην ομάδα για να πετύχει έναν στόχο, που να τονίσω δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά ήρθε μέσα από ωραίο ποδόσφαιρο (78 γκολ συνολικά και 2η καλύτερη άμυνα).

Να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας έναν προς έναν που όλα αυτά τα χρόνια παίζουν για την ομάδα. Τους γονείς των παιδιών που παρά τις υποχρεώσεις τους μας στηρίζουν και τέλος τον πρόεδρο και πατέρα μου που αναλάβαμε μαζί να τρέξουμε την ομάδα με σεβασμό προς όλους και με απόλυτη αγάπη για το ποδόσφαιρο, μετά την αποχώρηση του Mister (Μπάμποβιτς).

Ένα παράπονο που δημιουργήθηκε με τα χρόνια είναι η μη διάθεση ενός γηπέδου από τους φορείς που θα αποτελούσε μέρος της οικισμού ΤΡΙΚΚΗ για την διεξαγωγή των αγώνων μας. Έχουμε ιδιωτικό προπονητικό κέντρο, όμως έχουμε ζήσει το μεταναστευτικό έχοντας αγωνιστεί σε Μικρό Κεφαλόβρυσο, Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Ριζαριό, Αγία Κυριακή, Αγίους Αποστόλους και ευχαριστούμε τους συλλόγους.  Παράλληλα βλέποντας με ιδιαίτερη χαρά την δημιουργία αθλητικών κέντρων με 2-3 γήπεδα μας δημιουργείται η αίσθηση της περιθωριοποίησης και της απομόνωσης.

Τέλος, να αναφέρω πως τα Τρίκαλα ως πόλη διαθέτει παιδιά με ποδοσφαιρικό ταλέντο και θα πρέπει να κινούμαστε με περισσότερη εσωστρέφεια μερικές φορές εξαντλώντας τα δικά μας περιθώρια. Πλέον για μένα προσωπικά όλα είναι ανοιχτά. Στρεφόμαστε στην επόμενη χρονιά.»

Related posts

H επίμαχη φάση στο Μετέωρα-Σέλλανα που έκανε έξαλλους τους Καλαμπακιώτες(VIDEO)

admin

Δήμητρα/Απόλλων: Ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος της!

admin

‘Ε”Χ”ασε την ευκαιρία ο Διγενής, θέλει νίκη με Στυλίδα για να ανέβει στη Γ’ Εθνική

admin