Trikalascore

‘Αννα-Μαρία Γιώτα: “Ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή το Kick Boxing”(PICS)

To Kick Boxing μπορεί να είναι ως επί το πλείστον  ένα ανδροκρατούμενο μαχητικό άθλημα, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το γεγονός αυτό αρχίζει να αλλάζει, καθώς αρκετές είναι και οι γυναίκες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αγώνισμα και τα καταφέρνουν μια χαρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Τρικαλινή μαχήτρια των Diamond Fighters, ‘Αννα-Μαρία Γιώτα, ένα κορίτσι που τα τελευταία χρόνια , υπό την καθοδήγηση του γνωστού δασκάλου Φώτη Γεωργόπουλου, διαπρέπει στο χώρο του Kick Boxing , σημειώνοντας επιτυχίες, όπως δύο δεύτερες θέσεις σε αγώνες πανελληνίου επιπέδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε 17 αναμετρήσεις που έχει δώσει, μετράει 15 νίκες και μόλις 2 ήττες!

Η ‘Αννα Μαρία, μιλάει στο Trikalascore και αναφέρεται στους λόγους που η ίδια ασχολήθηκε με το Kick Boxing, το δάσκαλο της Φώτη Γεωργόπουλο, τους μελλοντικούς της στόχους, αλλά και στους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο άθλημα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Αννα Μαρία μίλησε μας για το πως αποφάσισες να ασχοληθείς με ένα μαχητικό, δυναμικό άθλημα όπως είναι το kick boxing , με το οποίο ασχολούνται ως επί το πλείστον άνδρες:

Απ: Αποφάσισα να ασχοληθώ με το kick boxing στην ηλικία των 13 ετών μου από ένα σεμινάριο που διοργάνωνε ο δάσκαλός μου κ.Φώτης Γεωργόπουλος, όπου εκεί γνώρισα το άθλημα και το ερωτεύτηκα, μίλησε κατευθείαν μέσα μου. Έως τότε ασχολούμουν ήδη πολλά χρόνια, συγκεκριμένα από τα 5 μου με το shidokan karate. Έτσι ο χώρος των πολεμικών τεχνών ως μία ευρύτερη έννοια δεν μου ήταν κάτι άγνωστο. Βέβαια, πράγματι το kick boxing είναι ένα ανδροκρατούμενο άθλημα, όμως όσο περνάνε τα χρόνια αυτό το γεγονός το βλέπω να αλλάζει, κάθε χρόνο οι κοπέλες στο άθλημά μας αυξάνονται και χαίρομαι ειλικρινά για αυτό. Το kick boxing είναι για όλους!

-Μίλησε μας για την προπονητική καθοδήγηση από το Φώτη Γεωργόπουλο και πόσο έπαιξε ρόλο στην εξέλιξή σου;

Απ: Ο δάσκαλός μου, Φώτης Γεωργόπουλος πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές στο χώρο μας. Έχει την ικανότητα να πιάνει τον παλμό των αθλητών του, να τους καθοδηγεί άριστα, βγάζοντας τους την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να τους μαθαίνει να ξεπερνάνε κάθε φόβο τους. Αυτό ακριβώς έκανε και σε εμένα, χωρίς τον ίδιο και την καθοδήγησή του δεν θα είχα φτάσει εδώ σήμερα.

-Πες μας για την έως τώρα καριέρα σου στο Kick Boxing και τις διακρίσεις που έχεις πετύχει.

Απ: Έως τώρα στο βιογραφικό μου σημειώνω 17 αγώνες με 15 νίκες εκ των οποίων οι 2 με νοκ αουτ. Επίσης συμμετείχα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing το 2018 της Π.Ο.Κ. όπου κατέκτησα δύο δεύτερες θέσεις στην κατηγορία μου στο Κ1 και στο Low Kick.

-Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι; Που θα ήθελες να φτάσεις; ‘Ισως σε μία σημαντική διεθνή διοργάνωση;

Απ: Ο αρχικός μου στόχος είναι να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται στις προπονήσεις μου, με την ομάδα μου και στο ρίνγκ, στους αγώνες μας. Από αγωνιστική πλευρά φυσικά θα ήθελα να φτάσω σε μία σημαντική διεθνή διοργάνωση και γιατί όχι μελλοντικά και πιο πέρα ακόμα. Και τέλος, ένας ακόμα από τους μελλοντικούς μου στόχους είναι να τελειώσω τη σχολή μου, καθώς σπουδάζω Γυμναστική Ακαδημία (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), οι οποίες σπουδές μου θα με βοηθήσουν να γίνω πιο ολοκληρωμένη αθλήτρια. Τα όνειρα μου είναι μεγάλα, παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω για αυτά καθημερινά ώστε να καταφέρω να τα υλοποιήσω όλα!

-Θεωρείς ότι το kick boxing γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα; Για ποιους λόγους θεωρείς ότι ένα παιδί θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα;

Απ: Το kick boxing τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην πόλη μας, στα Τρίκαλα ειδικότερα στις παιδικές ηλικίες. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν σε αυτή την άνθηση είναι ο δάσκαλος μου ο κ.Φώτης που μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας κατάφερε να διοργανώσει αγώνες kick boxing junior. Έτσι τα παιδιά γνώρισαν και ήρθαν πιο κοντά στο άθλημα, έπαιξαν σε αγώνες και το αγάπησαν. Οι λόγοι οι οποίοι ένα παιδί θα πρέπει να ασχοληθεί με το άθλημα είναι αρχικά για αυτοάμυνα, ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και το κάθε παιδί θα πρέπει να ξέρει έστω κάποια βασικά πράγματα. Ένας άλλος πολύ σοβαρός λόγος είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης, το κάνει να πιστέψει στον εαυτό του και να υπερασπιστεί το εγώ του. Ειδικότερα για τα παιδιά, αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού στις μέρες μας δυστυχώς η μάστιγα του bulling έχει γίνει καθημερινότητα, τα παιδιά που πέφτουν θύματα συνεχώς αυξάνονται, ένα τέτοιο παιδί υπήρξα και εγώ στο παρελθόν, οι πολεμικές τέχνες με βοήθησαν να σηκωθώ στα πόδια μου και να σταματήσω να φοβάμαι, να πιστεύω στον εαυτό μου και να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Τέλος, μέσω του kick boxing το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να μιλάει και να εκτονώνεται μέσω του αθλήματος και επίσης του προσφέρει τεράστια πνευματική ευεξία.

Leave your vote

Related posts

Πιστοποίηση CoVidShield για τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ

admin

Πρωτόκολλο με rapid test για την επανέναρξη της Γ΄Εθνικής

admin

Στις 4 Ιανουαρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

admin

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.