Trikalascore

Αιβάζογλου:”Μίνι πρωτάθλημα με ένα γύρο για να προλάβουμε”

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το δημοσιογράφο ‘Αγγελο Στίμομίλησε απόψε ο πρόεδρος του Α.Ο Τρίκαλα Ηλίας Αιβάζογλου.

Ο ισχυρός άνδρας των Τρικάλων αναφέρθηκε στο θέμα με τη μη έναρξη του πρωταθλήματος της SL2 λόγω κορωνοιού, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος, αλλά και οι παράγοντες των άλλων ομάδων.

Επίσης έκανε μία εκτίμηση όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και το πως αυτό κατά τη γνώμη του θα διεξαχθεί , μιλώντας παράλληλα και για τη γενική κατάσταση στον Α.Ο Τρίκαλα.

Αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα δήλωσε  ο Ηλίας Αιβάζογλου αναφορικά με:

-Τις τελευταίες εξελίξεις και την άρνηση των λοιμωξιολόγων να ξεκινήσουν τόσο η SL2 όσο και η FL:

“Από τη στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι δεν έδωσαν το πράσινο φως κανένας από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει το θέμα επάνω του και να διαχωρίσει τη θέση του , αν ω μη γένοιτο τα πράγματα στραβώσουν στην πορεία. ‘Αρα καταλαβαίνω και τη θέση των ιθυνόντων στο θέμα αυτό”.

-Για το αν θεωρεί ότι πάρθηκε η σωστή απόφαση από την κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους:

“Είμαι πρόεδρος και ιδιοκτήτης και συμμερίζομαι και όλους τους συνάδελφους ιδιοκτήτες. Καταλαβαίνω τη ζημιά που παθαίνουμε με το θέμα της απραξίας. ‘Ομως αν το δούμε και υπό το πρίσμα της λογικής, καταλαβαίνω και γιατί οι κυβερνώντες αυτή τη στιγμή διστάζουν να δώσουν το πράσινο φως. ‘Αρα το σωστό ή το λάθος εξαρτάται από ποιο πρίσμα το βλέπεις και σε ποια θέση κάθεσαι. Σαφέστατα έχουν γίνει σοβαρότατα έξοδα, οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τα μέσα καλοκαιριού και όλα αυτά  έχουν επιβαρύνει πολύ τον προυπολογισμό. Αν δεν ξεκινήσουμε που απ’ότι φαίνεται δεν ξεκινάμε άμεσα θα έπρεπε η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές εταιρείες και όπως βοηθάει με τις επιχορηγήσεις στις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα μπορούσε τουλάχιστον να απαλύνει μέρος του βάρους που έχουν οι ιδιοκτήτες και οι ανώνυμες αυτές εταιρείες, ως προς τα έξοδα. Υπάρχει τρόπος και ούτως ή άλλως είναι λίγες οπότε θα είναι απειροελάχιστο το βάρος στον κρατικό προυπολογισμό. Από κει και πέρα δε θέλω να μπω βαθιά και να πάρω το μέρος το ένα ή το άλλο.

Απ όπου και να το πιάσω όλοι έχουν δίκιο. Το θέμα είναι αυτό το δίκιο πως το βάζεις επάνω σε μία ζυγαριά για να το εξισορροπήσεις. Είναι δύσκολο. Δε βρίσκω τη χρυσή τομή φέρνοντας τη θέση μου στη θέση των κυβερνώντων.

-Για το ότι ακόμη και στη Σούπερλιγκ1 υπάρχουν κρούσματα και στις μεγάλες ομάδες:

“Ακριβώς έτσι και αυτό γέρνει την πλάστιγγα στο να μην ξεκινήσουμε. ‘Αρα αυτά είναι παραδείγματα που κολλάνε οι λοιμωξιολόγοι και λένε δεν μπορούμε αυτό το πρόβλημα να το μεγαλώσουμε και άλλο. ‘Ηδη η SL1 πρέπει να παίξει γιατί υπάρχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη και πρέπει αυτές οι ομάδες να δίνουν αγώνες και για το πρωτάθλημα. Τώρα λένε ότι δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε όλο αυτό επί τρία, αν παίξουν και η SL2 και η FL. Μετά θα έρθει και η Basket League και θα πει γιατί και εμείς όχι;

-Για το αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί:

“Εγώ είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι αν η καμπύλη γραμμή κρουσμάτων που λένε και οι λοιμωξιολόγοι και αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει το κλίμα πιστεύω ότι θα δούμε. Βέβαια θα πρέπει να αναμορφώσουμε την κατάσταση, να πάμε σε μία καινούργια προκήρυξη και για τις δύο κατηγορίες και απλά να συμμαζευτούμε αυτή τη χρονιά, για να παίξουμε κάποια λιγότερα παιχνίδια μέχρι τέλη Μαίου. Δε βλέπω λόγο γιατί να μην  παίξουμε. Λίγο υπομονή και όλοι να τηρήσουμε τους κανόνες να μειωθούν τα κρούσματα και όλοι μαζί θα βγούμε σιγά σιγά και πάλι στο ρίνγκ.

-Για την κατάσταση στον Α.Ο Τρίκαλα αυτό τον καιρό:

“Eμείς έχουμε σταματήσει τις ομαδικές προπονήσεις. Ημασταν τυχεροί, δεν είχαμε κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Αυτό δε σημαίνει τίποτα. Ο εχθρός είναι αόρατος, θα μπορούσε και εμάς να μας είχε χτυπήσει. Και περιμένουμε τώρα τις εξελίξεις. Οι παίκτες έχουν μείνει πλέον μόνοι από την έννοια ότι επιτρέπεται να κάνουν μόνο ατομικά προγράμματα και θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν τον εαυτό τους για τις επόμενες 20 ίσως και παραπάνω μέρες, ώστε να μπούμε στο γήπεδο ομαδικά και να συνεχίσουμε προετοιμασία. Καλό είναι το κλίμα. Νέα παιδιά έχουμε , καταλαβαίνω το άγχος των λίγο μεγαλύτερων παικτών που λένε μία χρονιά δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μετρημένες είναι οι χρονιές μας ακόμα. Δυστυχώς οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορόυμε να τα βάλουμε με αυτές”

-Για το πως πιστεύει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα ώστε να βγουν οι ημερομηνίες:

“Θεωρώ ότι δύσκολα θα προλάβουμε να κάνουμε παιχνίδι ή παιχνίδια εντός Δεκεμβρίου. ‘Αρα με μία αλλαγή στην προκήρυξη που θα αφαιρέσουμε τα πλέι οφ ή και έναν ολόκληρο γύρο, υπάρχει ο χρόνος βέβαια πιεσμένος να κάνουμε ένα μίνι πρωτάθλημα να μην πάει χαμένη η χρονιά και να αναδείξουμε πρωταθλητή και δευτεραθλητή που θα παίξει στα μπαράζ με την ομάδα από τη Σούπερλιγκ1. Νομίζω ότι 4-5 μήνες που έχουμε διαθέσιμους με αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές θα μας δώσουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε μίνιμουμ ένα γύρο πρωταθλήματος. Μάλλον κάπου εκεί θα αναγκαστούμε να καταλήξουμε

-Για τη στάση των υπόλοιπων προέδρων της κατηγορίας:

“Είναι οι σκληροπυρηνικοί πρόεδροι που θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα. Θεωρούν ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει από τη στιγμή που έχουμε στείλει την επιστολή και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θεωρ ότι μας βάζουν σε μία διαφορετική κατηγορία να διεκδικήσουμε το δίκιο μας να παίξουμε. Τους καταλαβαίνω απόλυτα. Υπάρχουν και οι άλλοι που είναι πιο διαλλακτικοί και περιμένουν τις εξελίξεις. Αυτό που όλοι ζητάνε είναι ότι αυτά τα σωματεία πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά αυτούς τους μήνες από την πολιτεία, εφόσον δεν υπάρχουν έσοδα, εισιτήρια από πουθενά. ‘Ολοι οι πρόεδροι ζητάνε οικονομική ενίσχυση, όπως και όλοι οι επιχειρηματίες της Ελλάδος, για να μην καταρρεύσουν. Γιατί αν τυχόν καταρρεύσουν 1-2 σύλλογοι θα μιλάμε για διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα έχουμε πρόβλημα με την κατηγορία, με την ΟΥΕΦΑ , αλλά δεν είναι και όμορφο.

-Για την κρατική βοήθεια και πως θα μπορούσε να βοηθήσει τις ομάδες:

“Στην τσέπη της κάθε επιχείρησης δεν μπορεί να είμαι, αλλά θα ήθελα να μην πάρω θέση. Ελλείψει εσόδων, το να επιβαρυνθεί με ένα ακόμη μεγαλύτερο κόστος μία ΠΑΕ δημιουργεί πρόβλημα και το κρατάμε εκεί. Στο ερώτημα αν η πολιτεία έχει συνδράμει δεν την έχω δει ακόμη τη βοήθεια. Η ενίσχυση από τις στοιχηματικές εταιρείες προς τα αθλητικά σωματεία θα έπρεπε ήδη να είχε τελειώσει. Δεν υπάρχει λόγος να διαρκεί τόσο πολύ η διαβούλευση και να μην έχει τελειώσει αυτό. Θα είχε δώσει μεγάλη ανάσα στα σωματεία που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, δηλαδή στη SL2 και τη FL. Θα ήταν δείγμα γραφής για την κυβέρνηση να το τρέξει πιο γρήγορα. Θα μπορούσε η ΕΡΤ να υπογράψει το συμβόλαιο με τη Λίγκα μας, θα ήταν μία οικονομική ανάσα για τις ΠΑΕ, οπότε εκεί θα έβλεπες ότι οι κυβερνώντες στηρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μόνο η λογική μπαίνω σε αναστολή και βάζω τους παίκτες το διοικητικό προσωπικό και το τεχνικό επιτελείο , για να μην καταρρεύσουν αυτές οι εταιρείες. Δεν μπορώ να φανταστώ που αλλού μπορεί να βοηθήσει η κυβέρνηση. Κάποιες βοήθειες, επιδοτήσεις, με τις διαιτησίες με την ΕΠΟ, δεν ξέρω ακριβώς το μηχανισμό. Την πολιτεία δεν την έχω δει ακόμη δίπλα μας, όμως φαντάζομαι ότι έχει να λύσει πάρα πολλά προβλήματα αυτή την εποχή . Και ίσως εκεί στη γωνία να έχει το μυαλό της στο τι θα κάνει και με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Related posts

Την Πέμπτη κληρώνει για τη Φήκη στη Γ’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος

admin

Ο Ραμιώτης Απόστολος από Βροντερό επιλέγει “Πορεία στο Μέλλον”

admin

‘Eμεινε “όρθια” στο Δίον η Φήκη (VIDEO)

admin