Trikalascore

Αιβάζογλου:”Είναι λυπηρό να μοιράζεις τα δικά μας χρήματα”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ Fm Πάτρας μίλησε ο ιδιοκτήτης των Τρικάλων, Ηλίας Αϊβάζογλου και προέβλεψε έναρξη προπονήσεων τον Ιανουάριο και πρωταθλήματος αρχές Φεβρουαρίου. Συντάχθηκε με την ανακοίνωση της Παναχαϊκής και τόνισε ότι ήταν λάθος στρατηγική να μην υπογράψει η Super League 2 νωρίτερα τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αϊβάζογλου:

Για την πρόταση του ΟΦΗ:
«Η ανακοίνωση της Παναχαϊκής τα λέει όλα. Δεν θεωρώ ότι το έκαναν επίτηδες τα στελέχη του ΟΦΗ. Τη θεωρώ μία επιπόλαια κίνηση, αλλά σίγουρα μη σκεπτόμενοι τις επιπτώσεις της πρωτοβουλίας δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι υποβαθμίζουν τις διοικήσεις και τις ιδιοκτησίες των ΠΑΕ. Είναι λυπηρό και προσβλητικό να βγαίνεις να μοιράζεις τα δικά μας χρήματα, γιατί κατ’ ουσίαν πρόκειται για χρήματα δικά μας τα οποία ποτέ δεν ήρθαν στα ταμεία μας, σε άλλα χέρια και στους παίκτες.
Δεν έχω τίποτα με τους παίκτες. Μακάρι οι άνθρωποι να αυξήσουν το εισόδημά τους με οποιοδήποτε μέσο μπορούν. Αλλά να βγαίνει ο ΟΦΗ ως ο προστάτης των παικτών και να μοιράζει τα δικά μας χρήματα σε αυτούς, είναι προσβλητικό.

Πρέπει να δούμε ποια η πηγή των χρημάτων και ποιος ο σκοπός τους. Η UEFA έχει ένα κονδύλι το οποίο έδωσε στην ΕΠΟ για να μοιραστεί σε όλα τα επαγγελματικά σωματεία που έχουν ακαδημίες. Εκ του νόμου η SL1, SL2, FL είναι αναγκασμένες να διατηρούν ομάδα ακαδημιών.
Αυτομάτως όλες έχουν ακαδημίες και μερίδιο από το ποσό που στέλνει η UEFA. Δεν ξέρω τα μαγειρέματα που γίνονται στην ΕΠΟ και με ποιον τρόπο από αυτά αποκλείονται πάνω από τις μισές επαγγελματικές ομάδες και καταλήγουν στα χέρια των λίγων.
Αυτό είναι προς διερεύνηση, είτε από εμάς ως λίγκα, είτε και από τους ίδιους τους εισαγγελείς αν πρέπει. Είναι χρήματα που αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες που διατηρούν ακαδημίες. Άρα, είναι ξεκάθαρο από που προέρχονται. Πώς νομιμοποιείται ο ΟΦΗ να προτείνει, γιατί δεν πιστεύω ότι θα περάσει αυτή η πρόταση λόγω νομικού κωλύματος, να τα διοχετεύει έστω και μέρος αυτών σε παίκτες.

Είναι απαξιωτική η ανακοίνωση του ΟΦΗ;
«Βέβαια. Βγάζω το καπέλο στον Γιώργο Μπάρλο. Είναι από τους νεότερους διοικητικούς παράγοντες στη λίγκα και από τους λίγους που έχουν μπει πραγματικά στο νόημα της δουλειάς αυτής. Άλλοι παράγοντες δεν έχουν αντιληφθεί καν τι γίνεται και έβγαλαν ανακοινώσεις υπέρ του ΟΦΗ. Συγχαρητήρια στον Μπάρλο, γιατί έχει αντίληψη. Πρέπει να έχεις επιχειρηματική αντίληψη.
Τι υπονοεί ο ΟΦΗ; Ότι οι παίκτες στην κατηγορία μας πεινάνε; Μα δεν το έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι παίκτες. Γκρινιάζουν και λένε ότι θέλουν να παίξουν. Δεν είπαν ότι λιμοκτονούν. Έχουν πληρωμένα συμβόλαια μέχρι τελευταίας δεκάρας μέχρι την αναστολή και έπειτα παίρνουν τα χρήματα από το κράτος όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Μόνο οι παίκτες θα πεινούσαν; Τι ήρθε ο ΟΦΗ να αποδείξει;».

Πόσο σκληροί είναι αυτοί οι εννέα μήνες;
«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει περάσει ποτέ σκληρότερη εποχή. Επί εννέα μήνες οι ΠΑΕ είχαν υποχρεώσεις όσες θα είχαν μία οποιαδήποτε χρονιά. Προετοιμασίες, συμβόλαια, φιλικά, ταξίδια. Δεν είχαμε αναστολή. Λειτουργούσαμε στο 100%. Οι δαπάνες ήταν στο 100%.
Το μπερδεμένο κλίμα το καλοκαίρι περί αναδιάρθρωσης ή μη, άρα καθυστέρηση έναρξης, στη συνέχεια ο Covid απέκλεισε από όλες τις πηγές εσόδων όλες τις ΠΑΕ. Χορηγίες, τηλεόραση, διαφημίσεις, εισιτήρια. Καταλαβαίνετε σε τι δεινή θέση έχουν έρθει οι διοικήσεις και πόσο ισχυρές διοικήσεις χρειάζονται για να αντέξουν εννέα μήνες. Μιλάω για παγκοσμίως προέδρους – ήρωες, όλοι τους. Κατάφεραν να τις συντηρήσουν ως σήμερα και καμία να μη χρεοκοπήσει. Και οι 32 ιδιοκτήτες είναι ήρωες με κεφαλαία. Αυτό έπρεπε να δει ο κάθε ΟΦΗ, η SL1, ο ΠΣΑΠ».

Μήπως έπρεπε να πάρει επίσημη θέση η λίγκα για την ανακοίνωση του ΟΦΗ;
«Σαφέστατα και η διοργανώτρια έχει κάνει τα λάθη της. Θεωρώ ότι την κίνηση που έκανε ο κύριος Μπάρλος, θα έπρεπε να βγει η αρχή και να την κάνει. Δεν ξέρουμε τις κινήσεις που θα κάνει, ίσως να είναι νωρίς ή να προετοιμάζεται για κάτι. Δεν ξέρουμε ποιες οι πραγματικές προθέσεις. Θεωρώ ότι και η διοργανώτρια συντάσσεται πλήρως με τα «πιστεύω» μας, άλλο πώς θα τo εκφράσει.
Δεν θεωρώ ότι θα μείνει αμέτοχη. Να θυμίσω όσο και αν γκρινιάζω κι εγώ πολλές φορές ότι είναι η μόνη που άσκησε αγωγή κατά της SL1 ύψους 15 εκατ. ευρώ για οφειλές που έρχονται από το 2004. Κανείς δεν τόλμησε να το σκαλίσει, να το βγάλει από τα συρτάρια, να διεκδικήσει τα «θέλω» μας. Ελπίζω ότι θα πάρει θέση και η αρχή μας».

Έχει ευθύνες που δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα;
«Κι εγώ έχω τα παράπονά μου κυρίως από τον κύριο Λεουτσάκο. Δεν σημαίνει ότι σε όλα είναι λάθος. Σίγουρα μία μικρή συμμετοχή είχε κι αυτός στην καθυστέρηση. Όταν κάπου στα τέλη Σεπτεμβρίου κληθήκαμε να αποφασίσουμε για ημερομηνία έναρξης, συντάχθηκε με τις ομάδες που ήθελαν να το πάνε πιο πίσω. Εκεί ήταν μία λάθος απόφασή του. Δεν μπορούμε να τον σταυρώσουμε γι’ αυτό.
Θεωρώ ότι στο πρόβλημα που ανέκυψε πρόσφατα νομίζω ότι συντάσσεται με τις ομάδες ότι διεκδικούμε τα κεκτημένα μας από τη SL1 και δεν θέλουμε μία ομάδα να προσβάλει τις ομάδες των κατώτερων κατηγοριών».

Υπάρχει δυνατότητα να πάει η SL2 τα πράγματα στα άκρα;
«Στα τελευταία ΔΣ συζητήθηκε και έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να φτάσουμε τα πράγματα στα άκρα, ακόμα και να διαλύσουμε τις ομάδες. Συζητιέται, είναι πάνω στο τραπέζι. Όταν έχεις να κάνεις με πολλούς ιδιοκτήτες, δεν είναι εύκολο να βρεις κοινή γραμμή. Άρα, το να πειστούν 30 πρόεδροι δεν είναι εύκολο. Αυτό ζούμε κι εμείς. Υπάρχουν σκληροπυρηνικοί, υπάρχουν και πιο συγκαταβατικοί. Δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λάθος».

Η Πολιτεία έχει ευθύνες για την καθυστέρηση;
«Θέλω πολύ να μπούμε στο γήπεδο, όμως πρέπει να μπω κι εγώ στη θέση ενός πολιτευτή. Να δω πώς θα αντιδρούσαν τα υπόλοιπα αθλήματα. Το αίτημα είναι δίκαιο αφού υποτίθεται θα τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα – κρατήστε ένα μικρό ερωτηματικό αν μπορούμε όλοι να τα τηρήσουμε – γιατί να μην παίξουμε; Θα έρθει μετά το βόλεϊ και θα πει το ίδιο, το πόλο, ο στίβος… Άρα θα έχουν γενικευμένη αντίδραση, γι’ αυτό προτιμούν να το έχουν κλειστό για να αντιμετωπίσουν το υγειονομικό πρόβλημα και μετά τη γκρίνια από εμάς, που δικαίως γκρινιάζουμε».

Πότε εκτιμάτε την έναρξη;
«Βάσει της εξέλιξης, δική μου πρόβλεψη είναι ότι θα επιτραπούν προπονήσεις τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα να μετρήσουμε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Το πότε θα παίξουμε είναι δικό μας θέμα. Η Πολιτεία μπορεί να πει πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Βάσει λογικής, όταν ως τις 7 Ιανουαρίου θα είναι όλα κλειστά, κάπου εκεί θα πάμε κι εμείς.
Πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου βλέπω έναρξη με τα έως τώρα δεδομένα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βάλει κάποιος το χέρι στη φωτιά και να μας επιτρέψει να μπούμε στα γήπεδα. Αν αφήσει εμάς, πρέπει να αφήσει όλα τα αθλήματα».

Θα υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο; Ήταν λάθος που δεν υπογράψατε νωρίτερα;
«Δεν συμμετείχα στο παρασκήνιο για να δω κατά πόσο ίσχυαν οι όποιες υποσχέσεις έπαιρναν οι πρόεδροι που μιλούσαν στο παρασκήνιο. Ήταν λάθος στρατηγική να μην έχουμε υπογράψει. Δεν είναι προϋπόθεση το τηλεοπτικό για να ξεκινήσουμε ή όχι. Είναι αναγκαία οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν οι ομάδες να ανταπεξέλθουν στο υπόλοιπο της χρονιάς.
Έπρεπε να έχουμε υπογράψει ήδη, αλλά υπάρχει άπλετος χρόνος ως τέλος Ιανουαρίου για να το κάνουμε. Εκεί σφάλει ο κύριος Λεουτσάκος όσο και αν πιέζεται από άλλες ομάδες να μην προχωρήσει. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα για να μπούμε στο γήπεδο χωρίς άλλες αναστολές».

Βλέπετε κατάργηση πλέι οφ, πλέι άουτ;
«Ναι. Δεν υπάρχει χρόνος και να θέλεις. Εγώ πιστεύω ότι δύσκολα προλαβαίνουμε και δεύτερο γύρο, αλλά και πάλι θα υπολογιστεί με βάση την ημερομηνία έναρξης και πόσο μπορούν να αντέξουν παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή. Θα πάμε σε μικρότερο πρωτάθλημα».

Βλέπετε 280 από το τηλεοπτικό και 300 χιλιάδες από το στοίχημα;
«Βλέπω κεντρικό συμβόλαιο από 4,5 έως 5 εκατ. ευρώ».

Και πρόσθεσε:
«Εγώ δεν διαθέτω άλλη δύναμη. Ευχαρίστως αν βρεθεί κάποιος επενδυτής, θα εγκατέλειπα αυτό τον αγώνα. Δεν θέλω να αφήσω στο έλεος του Θεού μία προσπάθεια τριών χρόνων. Θέλω να παραδώσω ένα νοικοκυρεμένο σωματείο σε όποιον άλλον θέλει να αναλάβει. Μακάρι να αντέξουμε».

Related posts

Προσθήκη από το πάνω “ράφι” για το Θεόδωρο Χήρα- “‘Εκλεισε” και τον Γιώργο Κασσόπουλο

admin

Με ελεύθερη είσοδο το ‘Ικαροι-Τιτάνες Παλαμά

admin

Και ο πορτιερο Μπουρούσης στον ΑΣ Μετέωρα

admin