Trikalascore

«Εξάστερη»… μαγεία, μέσα στην Ιταλία!

Παρ’ότι βρέθηκε ακόμα και στο -15, ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα μέσα στο Μιλάνο και έφτασε στην τεράστια ανατροπή, επικρατώντας με 77-80 της Αρμάνι με κορυφαίο τον Μήτογλου!

Οι αρχικές πεντάδες
Αρμάνι: Πάντερ, Ντιλέινι, Μίτσοφ, Μπρουκς, Ταρζέφσκι
Παναθηναϊκός: Νέντοβιτς, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Παπαγιάννης

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-30, 60-54, 77-80

Το παιχνίδι
Παρά το γρήγορο καλάθι του Σαντ-Ρος, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 8 συνεχόμενους πόντους, εμφανίζοντας ξανά τις παθογένειές του στην άμυνα. Με Ουάιτ και Σαντ-Ρος οι «πράσινοι» πλησίασαν στον πόντο (8-7), όμως η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε τις βολές και κατάφερε να φτάσει νωρίς σε double-score (18-9). Παρ’όλα αυτά, με κάποιες καλές άμυνες και τον Μήτογλου οδηγό, το «Τριφύλλι» κατάφερε να πλησιάσει στους 4 πριν το φινάλε της περιόδου.

Με τρίποντο του Μπέντιλ οι «πράσινοι» πλησίασαν και στους 3 (24-21), όμως κάπου εκεί η Αρμάνι άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και μαζί και την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πάρα πολύ να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι, ενώ η κακή του άμυνα επέτρεψε στην γηπεδούχο ομάδα να φτάσει για πρώτη φορά στο +15 (40-25). Ένα τρίποντο του Σαντ-Ρος μείωσε λίγο την διαφορά, με τον Παπαγιάννη να διαμορφώνει το 42-30 του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Βόβορα μπήκαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό να παλέψουν για την ανατροπή, πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα και βάζοντας κάποια μεγάλα σουτ. Τα τρίποντα των Παπαπέτρου και Μακ άλλαξαν λίγο το μομέντουμ, με το «Τριφύλλι» να φτάνει στο 53-45 με τον Αμερικανό. Το τρίποντο του Ουάιτ έριξε ακόμα περισσότερο την διαφορά (53-48), με την Αρμάνι όμως να φτάνει ξανά σε διψήφιο προβάδισμα (60-50). Παπαπέτρου και Μήτογλου ωστόσο σκόραραν, δίνοντας νέο ενδιαφέρον ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Το τρίποντο του Μποχωρίδη γύρισε… οριστικά τον «διακόπτη», με τον Μήτογλου να οδηγεί την ομάδα στην ισοφάριση (64-64). Η Αρμάνι βρήκε 6 σερί πόντους, όμως Νέντοβιτς και Ουάιτ έφεραν ξανά την διαφορά στο καλάθι (70-68). Το τρίποντο του Πάντερ έδωσε «ανάσα» στους γηπεδούχους, με τον Νέντοβιτς να «απαντά» με βολές για το 73-70.

Ένα… άκρως αμφισβητούμενο φάουλ οδήγησε στο 75-70 στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Νέντοβιτς να σκοράρει άμεσα για 3. Ο Παπαπέτρου με νέο τρίποντο έβαλε τους «πράσινους» μπροστά (75-76), ο Σιλντς έκανε το 77-76 αλλά ο Παπαγιάννης με alley-oop κάρφωμα έδωσε ξανά προβάδισμα στο «Τριφύλλι». Η Αρμάνι έχασε τις βολές, ο Νέντοβιτς ευστόχησε σε 1/2 και οι Ιταλοί έχασαν την τελευταία τους επίθεση, με τον «Εξάστερο» να παίρνει μια τεράστια νίκη που «σφράγισε» ο Παπαπέτρου με 1/2 βολές για το 77-80.

Related posts

Παπανικολάου στο Trikalascore: “Τα δίνω όλα για ένα μετάλλιο με την Εθνική”

admin

Γιαννακόπουλος: “Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, θα επαναφέρουμε την κανονικότητα”

admin

Τρικαλινοί συνάντησαν το Λούντζη στην Καρδίτσα

admin