Trikalascore

Ο Λιούτας για τις αποζημιώσεις στους χοιροτρόφους

Με ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, δήλωσε ότι προωθείται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ανάμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, η οποία αφορά την ενίσχυση για χοίρο, για μαύρο χοίρο και για μέλι, λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν τα εξής ποσά αποζημίωσης:

253,56 ευρώ για κάθε χοιρομητέρα, με συνολικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί, τα 15.500.123 ευρώ.

353,46 ευρώ για κάθε χοιρομητέρα ή κάπρο μαύρο χοίρου, με συνολικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί τα 1.200.000 ευρώ.

3,39 ευρώ για κάθε κυψέλη, με ανώτατο όριο τα 3.201.877 ευρώ.

Το συνολικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί προς αποζημίωση είναι τα 19.902.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι θα υπάρξει πρόσκληση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να υποβληθεί από κάθε ενδιαφερόμενο δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η ανακοίνωση της αποζημίωσης αυτής αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση της δέσμευσης του Υπουργού, κ. Σπήλιου Λιβανού, στον ίδιο τον Τρικαλινό Βουλευτή, κ. Λιούτα, ότι θα αποζημιωνόταν η κάθε χοιρομητέρα. Παράλληλα, ο Θανάσης Λιούτας υπογραμμίζει την τεράστια σημασία της ενίσχυσης στο μέλι, ενός προϊόντος τεράστιας σημασίας και για την τοπική μας οικονομία.

Related posts

Eπέστρεψε στις προπονήσεις ο ΑΟ Τρίκαλα

admin

Οδυνηρή ήττα για τον ΑΟΤ στον Παλαμά-Μόνο κέρδος ότι κράτησε τη διαφορά

admin

Μεγάλη νίκη της ΑΕΤ στο ντέρμπι με το Διγενή(Αποτελέσματα-βαθμολογία Α’ Ερασιτεχνικής

admin