Trikalascore

Μπουτζιώλης:”Βιβλική καταστροφή για τα σωματεία, χρειάζεται χρόνος για να αρχίσουν ομαλά τα πρωταθλήματα”

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το δημοσιογράφο ‘Αγγελο Στίμο μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΤ Θανάσης Μπουτζιώλης.

Σε μία εκτενή συνέντευξη αναφέρθηκε στις πληγές που άφησε η πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή μας, αλλά και στα προβλήματα που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πότε θα ξεκινήσουν και πως θα διεξαχθούν φέτος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική βοήθεια της ΕΠO τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “Δεν αρκούν ούτε για τα βασικά”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Μπουτζιώλη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Μπορεί πριν από λίγες μέρες ο νομός Τρικάλων και η Θεσσαλία να «πνίγηκε» από τις πλημμύρες και να μετρά τις… αμέτρητες πληγές που άφησε πίσω της, ο πρόεδρος της ΕΠΣΤ κ. Θανάσης Μπουτζιώλης ως άλλος «χείμαρρος»… ξεχείλισε σε συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μιλώντας για την πρωτοφανή καταστροφή στο νομό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο διοικεί εδώ και πολλά χρόνια τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι ομάδες των Τρικάλων σχεδόν έπαθαν ολική καταστροφή, όπως και οι επιχειρήσεις-χορηγοί που τις στηρίζουν. Χαρακτηριστικά τόνισε πως κανείς δεν θέλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παρά μόνο τις ακαδημίες και πως όσο δεν υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν τη σημασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε καίριες θέσεις της Πολιτείας και της ΕΠΟ, το ευαίσθητο και σημαντικό αυτό κομμάτι δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι.
Σ’ ερώτηση δημοσιογράφου «πως είναι τα πράγματα στην περιοχή σας» ο πρόεδρος της ΕΠΣΤ κ. Θανάσης Μπουτζιώλης απάντησε με λίγες λέξεις, αλλά έδειξε το μέγεθος της καταστροφής «Τόσο άσχημα που δεν μπορείς να το φανταστείς» είπε και συνέχισε «χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, του Δήμου Πύλης, χωριά που βρίσκονται περιμετρικά από τα Τρίκαλα έχουν πλημμυρίσει κι τα ορεινά χωριά που έχουν υποστεί κατολισθήσεις, πως να είναι καλά»;.
Σ’ ερώτηση για τα γήπεδα των Τρικάλων, κλειστά και ανοιχτά τόνισε « Βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και δεν οφείλεται στο γεγονός πως μπήκαν νερά στις εγκαταστάσεις με λάσπες, αλλά έχουν πλημμυρίσει και έχει διαλυθεί το υλικό τους, είτε ρουχισμός, είτε παπούτσια, πλυντήρια, στεγνωτήρια, θερμοσίφωνες, ψυγεία. Το 90% των γηπέδων έπαθαν τεράστιες ζημιές. Δεν έμεινε τίποτα. Μάλιστα όσες ομάδες είχαν την πολυτέλεια, πριν την καταστροφή, να διαθέτουν κάποιο γεωργικό μηχάνημα ώστε να κόβουν το χόρτο, πλέον δεν τους απέμεινε τίποτα. Αναφερόμαστε σε βιβλική καταστροφή».
Σ’ επισήμανση του συναδέλφου πως αναφερόμαστε σε ερασιτεχνικές ομάδες ο κ. Μπουτζιώλης ανέφερε τους χορηγούς οι οποίοι πάντα ήταν αρωγοί στην προσπάθεια των ομάδων αλλά τώρα τα «δεδομένα» έχουν αλλάξει.
«Πως να βοηθήσουν οι επιχειρήσεις τις ομάδες του τόπου, όταν δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα. Όταν δεν μπορούν να επουλώσουν τις δικές τους πληγές. Όταν από τις περισσότερες επιχειρήσεις του νομού ελάχιστες θα ορθοποδήσουν»;
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΤ από τα 53 ενεργά σωματεία της περιόδου 2023-2024, τα 35 έχουν χάσει το αθλητικό τους υλικό. Αυτή τη στιγμή μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο, στη Φήκη, στην Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα και σε 2-3 γήπεδα ακόμα.
Όταν ρωτήθηκε τί ζήτησαν οι ομάδες σε προτεραιότητα ο κ. Μπουτζιώλης απάντησε «Μπάλες, δίκτυα, στολές, φόρμες».
«Το γήπεδο των Τρικάλων (αν και ο ΑΟΤ παίζει στην Καστοριά) και της Φήκης (καθαρίστηκε και είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί), θα χρησιμοποιηθούν κανονικά» επισήμανε ο κ. Μπουτζιώλης, ενώ αναφέρθηκε και στους κλειστούς χώρους τονίζοντας πως υπέστησαν ζημιές και οι συγκεκριμένοι χώροι.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο γεγονός πως αν δεν είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα κι έσπασαν οι ποταμοί Πορταϊκός, Πηνειός και Ληθαίος θα μιλούσαμε για πολλά ανθρώπινα θύματα.
«Ευτυχώς δεν «έσπασε» ο Πορταϊκός, ο Ληθαίος και ο Πηνειός. Άλλο ξεχείλισαν, άλλο «έσπασαν». Αν «έσπαγε» ο Πηνειός δεν θα υπήρχαν Τρίκαλα. Αν «έσπαγε» ο Πορταϊκός δεν θα υπήρχε η Πύλη. Είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Δεν μας ενδιαφέρει εμάς το πολιτικό σκέλος, αυτό αφορά άλλους. Αναμφίβολα έπρεπε να γίνουν και άλλα έργα. Οσα περισσότερα, τόσο καλύτερα.
Το τεράστιο πρόβλημα της Φαρκαδόνας δημιουργήθηκε γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή περνούν ποτάμια από την Καρδίτσα, την Λάρισα και τα Τρίκαλα. Αν είχε γίνει ένα μεγάλο έργο στην περιοχή, ή αν είχαν γίνει δύο φράγματα, ένα στο Μουζάκι κι ένα στην Πύλη, όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πύλης θα βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση. Δεν έγιναν».
Η κουβέντα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ στράφηκε στα χαμένα ζώα. « Η κτηνοτροφία έχει καταστραφεί στο νομό Τρικάλων. Και τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στα ορεινά, διότι οι κατολισθήσεις έχουν κλείσει τους δρόμους και τις γέφυρες. Μπορεί οι κυκλοφορία να γίνεται στους περισσότερους δρόμους, όχι όμως σε φυσιολογικά επίπεδα και τα προβλήματα είναι τεράστια.
Στα Τρίκαλα και να σας πω πως η μισή πόλη των Τρικάλων είχε πλημμυρίσει. Σε κάποια χωριά το νερό έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο, σε άλλα τα δύο και το Κεραμίδι έχει βυθιστεί. Στα Μεγάλα Καλύβια, λίγο έξω από τα Τρίκαλα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Η Αγία Κυριακή, ο Λόγγος, το Γλίνος. Για να καθαρίσει η λάσπη θα χρειαστεί αρκετος καιρός. Μήνες. Ο Παραπόταμος, το Λιλή έχουν μισό μέτρο λάσπη. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Ωστόσο δεν προβλήθηκε όσο χτυπήθηκε ο νομός Τρικάλων πέφτοντας το βάρος σε Βόλο και Καρδίτσα.»
Επιστρέφοντας την κουβέντα στο τοπικό ποδόσφαιρο ο κ. Μπουτζιώλης ξεκαθάρισε πως από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν σκέψεις για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πως.
«Αν με ρωτάτε για την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων εννοείται πως δεν θα ξεκινήσουν, ούτε αυτή την εβδομάδα. Από την επόμενη θα δούμε σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται τα γήπεδα και θ’ αποφασίσουμε. Να στεγνώσουν πρώτα τα γήπεδα, αφού είναι καλυμμένα με λάσπη.
Για να καθαριστούν οι λάσπες στα γήπεδα, θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν άλλα προβλήματα. Πρώτα θα καθαρίσουν οι δρόμοι για να υπάρχει επικοινωνία, τα σπίτια για να κατοικήσουν οι άνθρωποι και μετά τα γήπεδα.
Οι ομάδες δεν πρόλαβαν να κάνουν προετοιμασία και δεν μπορούν ξαφνικά να μπουν στα γήπεδα, ακόμα και αν αύριο οι χώροι καθάριζαν και οι απώλειες καλυπτόταν. Χρειάζεται χρόνος για να γίνει ομαλό ξεκίνημα.
Σκεφτόμαστε ακόμα και την εκδοχή να κάνουμε πρωτάθλημα σ’ έναν γύρο, αν αργήσουμε να ξεκινήσουμε»
Σ’ ερώτηση για βοήθεια της Ομοσπονδίας ή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ο κ. Μπουτζιώλης απάντησε
«Στο νομό μας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης και οι δήμαρχοι βοηθούν.
Πήρε απόφαση η ΕΠΟ να δώσει σε έξι νομούς να δώσει 50.000 ευρώ. Γιατί; Τί θα καλύψεις σε περίπου 300 σωματεία συνολικά; Θα βάλουν εμάς να «σκοτωθούμε» πως θα δώσουμε χρήματα που δεν αρκούν ούτε για βασικά; Για ντύσεις μια ομάδα απαιτείται ένα ποσό 3-4 χιλιάδων ευρώ. Υπολογίστε όλα τα παραπάνω. Σ’ ένα σωματείο θα δώσεις χρήματα.
Κανένας δεν θέλει να υπάρχουν ερασιτεχνικά σωματεία. Θέλουν μόνο να υπάρχουν ακαδημίες. Επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν επαγγελματικά τις μεγάλες κατηγορίες.
Δεν έχουν αντιληφθεί την έννοια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τη σημασία που έχει να τελειώσει ο αγώνας στον Πρόδομο και να καθίσουν οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες των δύο ομάδων στο καφενείο για να πιουν μια πορτοκαλάδα… Αυτό είναι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι να δημιουργώ μια ακαδημία, να παίρνω συνδρομή και να ονομάζω τα παιδιά «Μαραντόνα» και να συγκεντρώνω 500 παιδιά; Δεν γίνεται να μαζεύεις τόσα παιδιά. Θα έχεις 50-60 που αξίζουν και μπορεί να προκύψει κάτι εξαιρετικό. Τα υπόλοιπα θα τ’ αφήσεις να επανδρώσουν τις υπόλοιπες ομάδες. Τα χωριά.
Αν δεν υπάρχει σύμβουλος για να ξέρει στις καίριες θέσεις της πολιτείας και της ΕΠΟ «τί σημαίνει ερασιτεχνικός αθλητισμός» δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα.

Related posts

Μαζικά κρούσματα κορωνοιού σε γνωστή επιχείρηση της περιοχής μας

admin

Βαριά ήττα για τα κορίτσια του Α.Ο.Τ από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ

admin

Θανάσης Λιούτας: Προκαταβολή της στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών για τους σεισμοπαθείς όλων των Δήμων της Θεσσαλίας

admin