Trikalascore

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ακαδημίας του Πορταικού(PICS)

Με αρκετό ενδιαφέρον & πάρα πολύ κόσμο διεξήχθη σήμερα το πρωί στις 11:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πύλης, η εκδήλωση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Δ. Πύλης «Πορταϊκός», η οποία πλαισιώθηκε από την Ημερίδα με θέμα: «Προαγωγή της Υγείας & της ευεξίας στις αναπτυξιακές ηλικίες», με σημαντικούς εισηγητές, καθηγητές των ΤΕΦΦΑ του Παν/ίου Θεσσαλίας, Δρ. Βασίλειο Γεροδήμο(Συντονιστής), Κων/ίνα Καρατράντου, Χαράλαμπο Κρομμύδα και την διατροφολόγο/διαιτολόγο κα Αναστασία Μελισσοπούλου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ακαδημία ποδοσφαίρου Δ. Πύλης “Πορταϊκος”, με συνδιοργανωτές, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πύλης και τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης.

Μέσα από τις σύντομες, αλλά περιεκτικές τοποθετήσεις των εισηγητών, αναλύθηκε η τεράστια σημασία της άσκησης ως μέσο πρόληψης & αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων, με αναφορά και στα παρεμβατικά προγράμματα.

Εκτενής αναφορά έγινε στην Άσκηση στην παιδική & εφηβική ηλικία και το πόσο σημαντική είναι, δόθηκαν απαντήσεις στο «Γιατί είναι σημαντικό να αθληθώ», οδηγίες για ασφαλή άσκηση, αλλά και πολύ σημαντικές πληροφορίες, για την διατροφή στην παιδική & εφηβική ηλικία και στρατηγικές προώθησης του υγιεινού τρόπου ζωής με φυσική δραστηριότητα και εργονομία.

Στην εκδήλωση, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο ένας εκ των υπευθύνων της Ακαδημίας κ. Κώστας Τσιαμπαλής, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ.κ. Θ. Χήρας & Βαλ. Τσιούτσιας, ο Υπ/τής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας κ. Ηλ. Τσιαούσης & ο Δ/ντής του ΚΥ Πύλης Ιωάν. Κουτσονάσιος.

Με το πέρας όλων, ο π. Βασ. Πανάγος, ευλόγησε την βασιλόπιτα, για να γίνει η κοπή της από το Διοικητικό & Τεχνικό τιμ της Ακαδημίας.

Δώρα πήραν όλα τα παιδάκια, τα οποία ήταν μια ευγενική χορηγία των καταστημάτων του Δ. Πύλης και όχι μόνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Μάκης Παπαγεωργίου, Γεώρ. Τζιορτζιώτης, Χαρά Καλιώρα, Χρ. Ζιάκας, Κ. Ούτρας, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Σωτ. Αγγέλης, Παν. Τσόλας, Περ. Μητρονάτσιος, Θ. Ζάχος, Ν. Μπουρλιός, η πολιτευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Χαρά Ξάνθη, ο πρόεδρος της ΤΚ Πύλης κ. Βασ. Κανέλας, ο πρόεδρος του ΟΠΟΠ κ. Αλεξ. Παπαστεργίου, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θανάσης Μανούρας, καθώς & το τεχνικό τιμ της Ακαδημίας κ.κ. Δημ. Σαργιώτης & Θαν. Κανάτας.

Aρκετά δυναμική στην εκδήλωση ήταν η παρουσία της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης, με τον επικεφαλής της Θεόδωρο Χήρα, αλλά και τον Ιωάννη Κουτσονάσιο, λόγω και της επαγγελματικής τους ιδιότητας ως ιατροί να έχουν πολλά ενδιαφέροντα να πουν σχετικά με το αντικείμενο της ημερίδας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μετά από λίγη ώρα ανακοινώθηκε και επίσημα η συμπόρευση των Θεόδωρου Χήρα και Βαλάντη Τσιούτσια ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής και αλλάζει τις ισορροπίες.

Related posts

Δεκατρεις ανανεώσεις στον ΑΟ Πρίνους, ξεκινάει και η μεταγραφική ενίσχυση

admin

Πολλές εμπειρίες στο Βόλο για τους μικρούς της Δήμητρας/ Απόλλων!(PICS)

admin

Κ. Σκρέκας: 1,9 δισ. ευρώ για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος τον Σεπτέμβριο

admin