Trikalascore

Συνάντηση Λιούτα-Κικίλια για τον Tουρισμό στον Νομό Τρικάλων

Στο Υπουργείο Τουρισμού, την 27η Ιανουαρίου του 2022, συναντήθηκαν, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, με τον Βουλευτή Τρικάλων, Θανάση Λιούτα.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, ο Θανάσης Λιούτας παρέδωσε στον κ. Υπουργό τη λίστα με τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Τρικάλων, τα οποία αναφέρονται στη στήριξη που οι ξενοδόχοι μας χρειάζονται, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας και των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό να βρεθεί λύση και πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματα. Επ’ αυτού ο Θανάσης Λιούτας θα έχει συνεχή επικοινωνία με τον κ. Υπουργό για τη δρομολόγηση λύσεων. Ο Υπουργός επιπρόσθετα δήλωσε ότι το επίδομα πετρελαίου και φυσικού αερίου επεκτείνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 και για τον τουριστικό κλάδο.

Αναφορικά με το τι περιμένουμε για τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο, ο κ. Υπουργός τόνισε στον κ. Λιούτα, ότι τα δεδομένα για τη νέα θερινή τουριστική περίοδο είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, γεγονός, το οποίο σημαίνει ότι φέτος οι τουριστικές ροές θα είναι πάρα πολύ μεγάλες και ότι είναι εφικτό να αυξήσουμε τις ροές κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και τελικά να φτάσουμε ακόμη και στα δεδομένα που υπήρχαν πριν την πανδημία.

«Πρόκειται για γεγονός», επεσήμανε ο κ. Λιούτας με τη σειρά του, «το οποίο θα σημάνει διαδοχικά και αντίστοιχα και τουριστική άνθιση και για τον δικό μας τόπο, ο οποίος διαχρονικά αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό τουριστικό πόλο σε ετήσια βάση και ο οποίος δοκιμάστηκε έντονα στη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα πάνω στο τελευταίο και σε σχέση με την ανάγκη της περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος σε όλο το μήκος και πλάτος του Νομού μας, ο Τρικαλινός Βουλευτής περιέγραψε στον κ. Υπουργό και τις σκέψεις του σχετικά με την ανάγκη της άνθισης του Αγροτουρισμού, καθώς ο τόπος μας, όπως εξήγησε ο κ. Λιούτας, διαθέτει σε πλεόνασμα όλες τις αναγκαίες και αντικειμενικές συνθήκες για να συμβεί αυτό.

Ειδικότερα πάνω στο ζήτημα του Αγροτουρισμού, ο Θανάσης Λιούτας θα τοποθετηθεί και από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος προβλέπει σημαντικές ενισχύσεις για την ενίσχυση του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Λιούτας και ο κ. Κικίλιας συμφώνησαν ότι άμεσα θα επαναλάβουν τη συνάντηση εργασίας τους, με σκοπό πάντα τη συνεχή συνεργασία για την άνθιση του τουρισμού στον τόπο μας.

Related posts

Πέρασμα από τον “Μπαρμπανικόλα” για τον Ηλία Κυριακίδη

admin

«Παραμένει αγνοούμενος ο Αδαμάκης, δείξτε σεβασμό»

admin

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το μεγάλο ντέρμπι Διγενής Νεοχωρίου-Δήμητρα/Απόλλων

admin