Trikalascore

Κ. Σκρέκας: Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αυξάνεται το όριο ισχύος για την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ για εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) στο διασυνδεδεμένο δίκτυο σε όλη την επικράτεια από 1 MW σε 3 ΜW.

Το net metering αφορά στην κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή από έναν φωτοβολταϊκό σταθμό σε συνδυασμό με τον συμψηφισμό της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ενέργεια ο οποίος γίνεται ανά τριετία.

Αξίζει να αναφερθεί πως για σταθμούς ισχύος έως 10,8kW για τριφασικές παροχές και μέχρι 5kW για μονοφασικές παροχές, προβλέπεται η δυνατότητα σύνδεσης με ενέργειες του ενδιαφερόμενου και απλή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, επιταχύνεται η εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών σταθμών, όπως εκείνων που τοποθετούνται στις στέγες σπιτιών και επαγγελματικών κτιρίων.

Πρόκειται για σημαντική απόφαση δεδομένου πως δίνεται η δυνατότητα στις βιομηχανίες και σε άλλες ενεργοβόρες δραστηριότητες να καλύψουν τις ανάγκες τους με πράσινη ενέργεια, περιορίζοντας το κόστος τους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Related posts

Σοκ από το θάνατο του Παύλου Βανγκελί-Συλλυπητήρια από ΠΑΕ Τρίκαλα και Ερασιτέχνη

admin

Για το «διπλό» στα Γρεβενά ο Διγενής

admin

Ζητείται προσωπικό από το ΙΚΤΕΟ ΒΗΤΑΣ Α.Ε για τη θέση του τεχνικού ελεγκτή οχημάτων

admin