Σε στάση αναμονής αναμονής στον Α.Ο Τρίκαλα

Στον Α.Ο Τρίκαλα μετά τη συνεδρίαση της FootballLeagueτην Τετάρτη, όπου βγήκαν καλά νέα , καθώς η λίγκα έδειξε τις προθέσεις της σε περίπτωση δημιουργίας Σούπερλιγκ 2 με 14 ομάδες να κρατήσει στην κατηγορία τα Τρίκαλα και τον Ηρακλή, πλέον βρίσκονται σε στάση αναμονής περιμένοντας τις επόμενες εξελίξεις

Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι αν περάσει αυτή η αλλαγή όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία οι κυανέρυθροι δε θα υποβιβαστούν αντιθέτως θα αγωνιστούν σε μία κατηγορία υψηλού επιπέδου και με σημαντικά έσοδα περί των 800 χιλιάδων ευρώ εγγυημένα ετησίως.

Πλέον, το μπαλάκι περνάει στην ΕΠΟ που θα είναι και εκείνη που λογικά στην επόμενη συνεδρίασή της θα πάρει την τελική απόφαση για τον ακριβή αριθμό ομάδων στη Σούπερλιγκ 2, ωστόσο, στο στρατόπεδο του Α.Ο.Τ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και παράλληλα γίνονται και οι απαραίτητες κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

‘Όπως είναι λογικό όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την επόμενη ημέρα έχουν μείνει σε στασιμότητα, καθώς προέχει το να γνωρίζουμε την κατηγορία όπου θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά τα Τρίκαλα και εν συνεχεία ο Ηλίας Αιβάζογλου και οι συνεργάτες του θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις.

 

Η Football League εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της Τετάρτης (15/05) και τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας από τις θέσεις 1-10.

 Αναλυτικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League με απόφασή του στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου, προχώρησε σε μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 έως και τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ καταλαμβάνει την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και προβιβάζεται στη Super League

1.      Η ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ καταλαμβάνει τη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Football League 2018-2019. Εκκρεμεί η διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ της ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς και της ΠΑΕ που κατέλαβε τη 13η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της Super League αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες (έκαστος στην έδρα κάθε ομάδος ).

2.       Η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα, θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, ο δε ηττημένος στο Πρωτάθλημα Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020. Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 , οι κάτωθι ΠΑΕ κατέλαβαν την 3η έως και την 10η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE και ως εκ τούτου την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE 2».

 

Στο διαιτητικό ο Απόλλωνας Λάρισας

 

Πέρασε στην αντεπίθεση... Θέση για την απόρριψη της εφεσής του για το παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων αλλά και για το γεγονός ότι δεν πέρασαν το πρώτο στάδιο της επιτήρησης πήρε ο Απόλλων Λάρισας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη (16/5), οι Θεσσαλοί ρίχνουν ευθύνες στην ΕΠΟ ενώ γνωστοποιούν ότι δεν θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τύχη.

 

Την Κυριακή το πρώτο μπαράζ ανόδου

Στα Περιβόλια θα διεξαχθεί την Κυριακή (19/05) το πρώτο παιχνίδι μπαράζ μεταξύ του Πλατανιά και του ΟΦΗ. Αυτό προέκυψε στην κλήρωση που έγινε την Τετάρτη (15/05) στην ΕΠΟ. Η ομάδα των Χανίων θα είναι γηπεδούχος την Κυριακή (19/05) και ο επαναληπτικός στο «Γεντί Κουλέ» θα γίνει την Τετάρτη (22/05). Λόγω της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα κατά της επικύρωσης της Super League στο Διαιτητικό Δικαστήριο η κλήρωση έγινε με τη μορφή «Ομάδα Super League» και «Ομάδα Football League».

 Η ΕΡΤ που θα καλύψει την πρώτη αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Πλατανιά έχει ζητήσει να διεξαχθεί το παιχνίδι στις 19.00 της Κυριακής (19/05). Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και ο επαναληπτικός ΟΦΗ - Πλατανιάς (22/05) που θα καλυφθεί από τη Nova.

 Αναλυτικά: Κυριακή 19 Μαΐου «Ομάδα FOOTBALL LEAGUE» - «Oμάδα SUPER LEAGUE» (19:00 ΕΡΤ, Γήπεδο Περιβολίων) Τετάρτη 22 Μαΐου «Ομάδα SUPER LEAGUE» - «Ομάδα FOOTBALL LEAGUE» (19:00 Nova, "Θ. Βαρδινογιάννης").

 

Oι 120 δόσεις δίνουν ανάσα στον Ηρακλή

 

Η χθεσινή στάση της Football League να στηρίξει Ηρακλή και Τρίκαλα στη διεκδίκηση των δύο θέσεων που πιθανώς προκύψουν στη νέα SL2 δημιούργησε προοπτική στη διοίκηση της Π.Α.Ε..

Πέραν τούτου όμως η νέα χθεσινή επίσημη εξέλιξη που δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία στον Θανάση Παπαδόπουλο, είναι η υπερψήφιση του νόμου για τις 120 δόσεις. Εκτός των υποσχέσεων του περσινού καλοκαιριού από την Πολιτεία που δεν έγιναν όλες πράξεις (αλλά και σ’ όσες υλοποιήθηκαν υπήρξε χαρακτηριστική καθυστέρηση), είχε τεθεί από τότε ο προς ψήφιση νόμος των 120 δόσεων που θα μπορούσε να ελαφρύνει και την Π.Α.Ε. για τα παλαιότερα χρέη της. Από τη στιγμή που υπερψηφίστηκε, αυτό που «τσεκάρουν» στη Μίκρα είναι αν σ’ αυτό το νόμο μπορούν να υπαχθούν και οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η προοπτική της συμμετοχής στη SL2 συνεχίζει μεν ως εναλλακτικό σενάριο, αλλά η κατάσταση (με σωστή διαχείριση και χρήματα) δεν θα είναι απόλυτα αποτρεπτική.