Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 12:50 από

Εξάρθρωση κυκλώματος για παράνομο στοίχημα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 87 ατόμων για απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

 


Στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος συνολικά 87 ατόμων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 44 άτομα σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, από τα οποία τα 26 κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

 

Οι υπόλοιποι 18 συλληφθέντες είναι «παίκτες» που κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να συμμετέχουν σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπολογίζεται ότι τα συνολικά έσοδα της οργάνωσης κατά την τελευταία πενταετία ξεπερνούν τα τριάντα (30) εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα (10) εκατομμύρια ευρώ.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων:
o       το χρηματικό ποσό των (280.000) ευρώ περίπου,
o        (5) πολυτελή αυτοκίνητα,
o       (2) σκάφη από τα οποία (1) ταχύπλοο μοτοποδήλατο κι ένα φουσκωτό ταχύπλοο μήκους άνω των 8 μέτρων,
o       βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, από τα οποία προκύπτει διακίνηση χρηματικών ποσών, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και
o       έγγραφα κατοχής άυλων τίτλων διαφόρων τραπεζών μεγάλων χρηματικών ποσών, συνολικής αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.