Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 08:05 από

Ισόβια στο δολοφόνο του Ρουσάκη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης τον 26χρονο που δολοφόνησε τον Γιάννη Ρουσάκη πριν από 1,5 χρόνο

Σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο νεαρός που ήταν κατηγορούμενος για την δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Γιάννη Ρουσάκη τον Σεπτέμβριο του 2011. Το δικαστήριο συμφώνησε με τον Εισαγγελέα και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο άτυχος νεαρός είχε πέσει νεκρός μετά από σύγκρουση οπαδών του Παναθηναϊκού με αυτών του ΟΦΗ.

Η εισαγγελέας επέμεινε στην βαρύτατη ποινή που πρότεινε για ισόβια και καμία αναγνώριση ελαφρυντικού, κάτι που υιοθέτησε και το δικαστήριο.

Αντιθέτως, αθώος κρίθηκε ο 24χρονος που κατηγορήθηκε για έμμεση συνέργεια, όπως και οι 8 από τους κατηγορούμενους. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης ειρήνης.

Οι 3 φίλοι του Γιάννη Ρουσάκη καταδικάστηκαν σε 3 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση επίσης με αναστολή.

"Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ευχαριστούμε τη δικαιοσύνη", είπαν οι γονείς του Γιάννη Ρουσάκη βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, οι οποίοι ξέσπασαν σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της εκδίκασης.

Η Εισαγγελέας, λοιπόν, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο άτυχος νεαρός είχε πέσει νεκρός μετά από σύγκρουση οπαδών.