Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 01:09 από

Βίος και πολιτεία η ζωή του Βλαστού

Ο βίος και η πολιτεία του σκληρού κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού που επιχείρησε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων

Πρώην δραπέτης, ο γνωστός νόνος της νύχτας, με καταδίκες για εκβιασμούς, απαγωγές αλλά και δολοφονίες, είχε ξαναπροσπαθήσει να αποδράσει το Δεκέμβριο του 2011 μαζί με μέλη των Πυρηνων της Φωτιάς...

Ο διαβόητος κακοποιός είχε καταδικαστεί το 1994 ως υπαίτιος μαζί με τον αδελφό του για δύο φόνους που είχαν διαπράξει έξω από νυχτερινό κέντρο.

Οι δολοφονίες αποδόθηκαν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε "νονούς" της νύχτας καθώς οι  Βλαστοί είχαν σκοτώσει εν ψυχρώ τον Γεράσιμο Ναστούλη και τον Δημήτρη Σπίνο. 

Τα αδέρφια τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των δύο φόνων και έτσι συνελήφθησαν.

Λίγα χρόνια μετά, αφού έχει πάρει άδεια και δεν εχει επιστρέψει ποτέ στις φυλακές, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παραβιάζει κόκκινο σηματοδότη στην Καλλιθέα.

Ο Βλαστός γίνεται αντιληπτός από τους αστυνομικούς και ακολουθεί συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο αδελφός του Βλαστού, Κώστας και ο αρχιφύλακας Σπ. Κοψαύτης.  Ο Βλαστός διαφεύγει με δίκυκλο και συλλαμβάνεται λίγο καιρό αργότερα.

Σε νέα άδεια από τις φυλακές, πάλι δεν γυρίζει πίσω. Εντοπίζεται και συλλαμβάνεται μήνες μετά στο Σύνταγμα, να πίνει ανενόχλητος τον καφέ του.

Από τις φυλακές συνέχιζε την εγκληματική του δράση, αφού του αποδίδονται περιπτώσεις εκβιασμού καταστηματαρχών, ακόμη και τοποθετήσεις βομβών.

Όταν πάλι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπεσε στα χέρια αστυνομικών στην Κόρινθο, το 2007, με την κατηγορία ότι πήγε να εισπράξει χρήματα από κατάστημα για κάποιον άλλον και μάλιστα πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος. 

Κατά την καταδίωξη από την Αστυνομία ο Βλαστός πέφτει από τη μηχανή του και τραυματίζεται σοβαρά. Μένει για πέντε μήνες στο νοσοκομείο, όπου καταφέρνει να τη γλιτώσει έχοντας χάσει τη σπλήνα και τη χολή του

Ο Παναγιώτης Βλαστός εμπλέκεται και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2009 και είχε αποδοθεί στο αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος». 

Ο Παναγιώτης Βλαστός αν και εγκλειστος κινούσε τα νήματα μέσα από τις φυλακές ως εγκέφαλος της σπείρας.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, είχε αποπειραθεί να αποδράσει από τον Κορυδαλλό μαζί με τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς,Χρήστο Τσάκαλο, Μιχάλη και Γιώργος Νικολόπουλο. Είχαν μάλιστα κρατήσει ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους

Από μικρός στην παρανομία

Ο Παναγιώτης Βλαστός από τα χρόνια της εφηβείας ακόμα διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής. 

Κατά την αστυνομία, μετά την εξόντωση των "οικογενειών" Καλαποθαράκου και Γρηγοράκου, εκείνος έδινε πάντα το "σύνθημα" για την εκτέλεση των νονών των αντιπάλων της ομάδας Στεφανάκου. 

Το ονομα του εμπλέκεται και σε υποθέσεις σε τοποθετήσεις βομβών σε κέντρα διασκέδασης και καφετέριες καθώς και λαθρεμπόριο όπλων και πετρελαιοειδών

Σε όποια φυλακή κι αν μεταφέρεται, διαθέτει προσωπική «φρουρά» αποτελούμενη από τέσσερις έως οκτώ συγκρατούμενους του, κινητά τηλέφωνα και τηλεόραση στο κελί του.

Οι γυναίκες της ζωής του

Ο Παναγιώτης Βλαστός παντρεύτηκε στην ηλικία των 19 ετών την Ντίνα Παπαδοπούλου, μια γυναίκα μεγαλύτερή του, από τα Τρίκαλα. Απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη.

Εκείνη τον απάτησε με έναν από τους αδελφούς του, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή και το ζευγάρι χώρισε. Η σχέση τους ήταν έντονη ενώ σύφμωνα με πληροφορίες εκείνη ήταν εξαρτημένη από το αλκόολ.

Ο Αντώνης Βλαστός μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά του, τους γονείς της πρώην γυναίκας του βαρυποινίτη, καθώς οι σχέσεις των πρώην συζύγων δεν είναι ούτε καν τυπικές. 

Μετά τον χωρισμό του ο Παναγιώτης Βλαστός παντρεύτηκε την Γιάννα Χήρα που ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε α ξεπεράσει την απώλεια του αγαπημένου του αδερφού Κώστα ενώ στάθηκε και στο  πλευρό του όταν αργότερα η κόντρα με την οικογένεια Ναστούλη οδήγησε στην εκτέλεση και του άλλου αδερφού του Μάρκου, έξω από το σπίτι του στον Κόκκινο Μύλο. 

Καρέ καρέ το σκηνικό της απόδρασης

- Η απόπειρα απόδρασης έγινε περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής 

- Πληροφορίες πως ο Βλαστός προσπάθησε να ανέβει στο ελικόπτερο

- Φρουροί από δυο φυλάκια το γάζωσαν και το καθήλωσαν στο προαύλιο των φυλακών 

- Σε κρίσιμη κατάσταση στο ιατρείο των φυλακών ο βαρυποινίτης, επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του Φρ. Ραγκούσης 

- Έγιναν τέσσερις συλλήψεις

- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Μέρες Παλαιοκώστα έζησαν το απόγευμα της Κυριακής κρατούμενοι και φύλακες στις φυλακές Τρικάλων, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει με ελικόπτερο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βαρυποινίτης, που έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, επιχείρησε να ανέβει στο ελικόπτερο από την ανεμόσκαλα που του πέταξαν αλλά δεν τα κατάφερε. Το ελικόπτερο προσέγγισε τις φυλακές την ώρα του προαυλισμού.

Όμως, οι φρουροί των φυλακών αντιλήφθηκαν τι έγινε και άνοιξαν πυρ, καθηλώνοντας το ελικόπτερο στο προαύλιο των φυλακών. Ο δικηγόρος του Π. Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, επιβεβαίωσε  ότι ο πελάτης του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ιατρείο των φυλακών Τρικάλων. 

Έχει τραυματιστεί επίσης ο πιλότος καθώς και τρεις Αλβανοί.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, δυο μελών του πληρώματος και δυο Αλβανών.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, όταν είχε κρατήσει ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.