Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 01:32 από

Νέες αποκαλύψεις για τον Πιστόριους

Καθημερινά νέα στοιχεία βγαίνουν για την υπόθεση του Οσκαρ Πιστόριους. Στο σπίτι του Νότιο Αφρικανού σπρίντερ βρέθηκαν στεροειδή, υπάρχουν φήμες για ζήλια και εξετάζεται η κατανάλωση αλκοόλ.

Την Τρίτη θα ξεκινήσει το δικαστήριο για την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος σκότωσε στο σπίτι του την σύντροφο του, Ρίβα Στίνκαμπ. Χθες σας ενημερώσαμε πως βρέθηκε στο σπίτι του αθλητή ένα ματωμένο ρόπαλο του κρίκετ και σύμφωνα με τις νέες ενδείξεις τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα έδειξαν πως το άτυχο μοντέλο είχε κάταγμα στο κρανίο και φέρεται να προήλθε από το ρόπαλο του Πιστόριους.

Τρεις πυροβολισμοί πίσω από την πόρτα

Επίσης, στο σώμα της Ρίβα και συγκεκριμένα στο κεφάλι βρέθηκαν πληγές που δείχνουν ότι καθώς καθόταν στο μπάνιο πυροβολήθηκε τρεις φορές από σφαίρες που πέρασαν μέσα από την πόρτα και οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είχε το κεφάλι της καλυμμένο με τα χέρια της. Γεγονός που εξηγεί τα τραύματα από σφαίρες στο δάχτυλο και το χέρι της.

Η Αστυνομία αρνήθηκε τη διαρροή πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Απαγορευμένα στεροειδή φάρμακα

Εκτός από τις ενδείξεις της Αστυνομίας υπάρχουν και αποδείξεις σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, πως στο σπίτι του Πιστόριους στη Πρετόρια βρέθηκαν απαγορευμένα στεροειδή φάρμακα και υποστηρίζουν πως ο αθλητής είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ πριν τις 03:00. Δηλαδή λίγη ώρα πριν γίνει το φονικό.

Οι Αρχές σε ένα από τα σενάρια τους θεωρούν πως ο Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφο του σε μια έκρηξη οργής που προκαλείται από τα στεροειδή και στη παρενέργεια των υψηλών δόσεων των απαγορευμένων φαρμάκων.

Οι Αξιωματικοί οι οποίοι έψαξαν το σπίτι του 26χρονου βρήκαν στεροειδή στο μπάνιο, ενώ τα δείγματα αίματος του Πιστόριους εξετάζονται. Μια πηγή κοντά στην έρευνα, δήλωσε: «Τα στεροειδή φάρμακα που βρέθηκαν στο σπίτι είναι στοιχεία, ενώ υπάρχει και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ».

Κοιμήθηκαν μαζί...

Φως στην υπόθεση ακόμα δεν υπάρχει, αλλά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Οι νομικοί σύμβουλοι του Πιστόριους ισχυρίζονται πως ο πελάτης τους ξέχασε πως η Ρίβα έμεινε μαζί του το βράδυ και ξύπνησε από ένα θόρυβο, θεωρώντας πως είχε μπει διαρρήκτης στο σπίτι.

Από τις έρευνες βρέθηκαν η τσάντα της Ρίβα και ένα iPad στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας και η θήκη ήταν στην πλευρά του κρεβατιού του Πιστόριους. Τα σεντόνια ήταν τσαλακωμένα, γεγονός που υποδηλώνει ότι Ρίβα και Πιστόριους είχαν κοιμηθεί μαζί, ενώ ένα φυσίγγιο βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα που οδηγεί στην θεωρία ότι ο πρώτος πυροβολισμός έγινε εκεί και οι υπόλοιποι τρεις στο μπάνιο.

Η ζήλια για τον πρώην αστέρα του ράγκμπι

Επίσης, ελέγχονται οι τηλεφωνικές κλήσεις και φημολογείται πως το βράδυ που η Ρίβα ήταν μαζί με τον Πιστόριους την κάλεσε ο πρώην της, Φρανσουά Χουγκάαρντ. Ο αστέρας του ράγκμπι πήρε αργά τη νύχτα το 30χρονο μοντέλο για να μιλήσουν αφού μετά τον χωρισμό τους διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Αυτό φαίνεται πως εξόργισε τον Πιστόριους, αφού ο Φρανσουά και η Ρίβα είχαν δεσμό μέχρι το Νοέμβριο, δηλαδή πριν γίνουν μαζί ζευγάρι και ο Οσκαρ δεν συμφωνούσε που είχαν παραμείνει φίλοι. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο Πιστόριους ήταν θυμωμένος.