Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 01:13 από

Υποχρεώθηκε σε διπλή αλλαγή για να αποφύγει το διασυρμό ο Αυγενάκης

Πρώτα διασύρθηκε από την κοινή γνώμη, έπειτα σύρθηκε σε αναδίπλωση και τροποποίηση δυο νόμων για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Πως άλλαξε ο Αυγενάκης τους νόμους για καταδικασθέντες παράγοντες, αλλά και Μελισσανίδη-ΟΠΑΠ-ΑΕΚ!

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και αφού προηγήθηκε κεντρική παρέμβαση από το Μαξίμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποχρεώθηκε σε υπαναχώρηση για τη φωτογραφική διάταξη για τους καταδικασθέντες προέδρους, καθώς επίσης και για τις στοιχηματικές εταιρίες, με την οποία κατ' ουσία φωτογράφιζε Μελισσανίδη-ΟΠΑΠ και ΑΕΚ. 

 
 
 
Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute

Επίσης, ο Αυγενάκης οπισθοχώρησε και όσον αφορά τροπολογία που είχε να κάνει με το το ασυμβίβαστο για όσους έχουν μετοχές τόσο σε κάποια στοιχηματική εταιρία όσο και σε ΠΑΕ. Το όριο του 15% παρέμεινε και ενδιαφέρον έχει πως, όταν πριν μερικές μέρες υπήρξε αντίδραση από την ΑΕΚ για τη συγκεκριμένη τροπολογία (αφού θεωρήθηκε πως ήταν μια «φωτογραφική» τροπολογία που αφορούσε τη σχέση του Μελισσανίδη με τον ΟΠΑΠ και την Ένωση), η πλευρά του Αυγενάκη ισχυρίστηκε πως η κατάργηση του ορίου του 15% προβλεπόταν από τη σύμβαση Macolin όσον αφορά τα στημένα ματς.

Όπως φαίνεται ωστόσο, η σύμβαση δεν ορίζει το συγκεκριμένο ποσοστό, όπως ισχυριζόταν ο Αυγενάκης, συνεπώς τα αρχικά του επιχειρήματα βασίζονταν είτε σε ψεύδη είτε σε άγνοια. Στο εν λόγω σημείο πάντως, προστέθηκε και η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που θα εξετάζει αν ένας παράγοντας, ακόμα και όταν κατέχει μικρότερο ποσοστό, ασκεί διοίκηση με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Sdna.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"